پخش زنده
امروز: -
نگاهی به آنالیز فضای مجازی به ویژه گوگل ترند در خصوص مهمترین مسائل پیش روی انتخابات در آمریکا نکات جالبی را نشان می دهد که تا حدود زیادی با وضعیت واقعی آمریکا نیز تطابق دارد.
پژوهش خبری صدا و سیما: نگاهی به آنالیز فضای مجازی به ویژه گوگل ترند در خصوص مهم ترین مسائل پیش روی انتخابات در آمریکا نکات جالبی را نشان می دهد که تا حدود زیادی با وضعیت واقعی آمریکا نیز تطابق دارد. اکثریت کاربران 47 ایالت آمریکا موضوع اقتصاد را در صدر جستجوهای خود در فضای مجازی قرار داده اند. بررسی اهمیت موضوع اقتصاد برای مردم امریکا نشان می دهد که امور معیشتی و اقتصاد در حال حاضر برای اکثر مردم از اهمیت فوق العاده ای برخوردار است. انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در زمانی برگزار می شود که ابهام ها درباره آینده اقتصاد این کشور بسیار زیاد است و دو نامزد انتخابات، برنامه های بسیار متفاوتی برای این کشور دارند. هیلاری کلینتون وعده "رویکرد جدید" در قبال قراردادهای تجاری داده و گفته است با توافقنامه TPP که بین آمریکا و یازده کشور حوزه اقیانوس آرام است مخالف است زیرا منافع نیروی کار آمریکا را به بهترین وجه تامین نمی کند. از سوی دیگر، دونالد ترامپ با رویکردی تندتر اعلام کرده اگر به ریاست جمهوری آمریکا برسد سیاست تجاری این کشور را از پایه دگرگون خواهد کرد و به حضور آمریکا در قراردادهای تجاری بین المللی پایان خواهد داد.
نمودار 1: مهم ترین موضوعات مورد جستجوی کاربران در ایالت های آمریکا در هفته گذشته
درجستجوهای مجازی در ایالت نیویورک موضوع مورد توجه اکثریت مربوط به موضوع مهاجرت بوده است. با کمی بررسی در سوابق ایالت نیویورک مشخص می شود که جستجوی موضوع مهاجرت در این ایالت بی دلیل نیست و این ایالت در تاریخ طولانی اش به عنوان ایستگاه مرکزی برای مهاجرت به ایالات متحده شناخته شده است. در طول سال، سفر به مقصد نیویورک به مراتب بیشتر از سفر به هر جای دیگری در جهان می باشد. هجوم متنوع از افراد مهاجر به ایالات متحده در طول تاریخ باعث ایجاد تنوع فرهنگی نظیری در شهر نیویورک شده است. وجود حدود ۸ میلیون نفر از همه نوع از اقوام و فرهنگ ها که در خود شهر نیویورک زندگی یا تحصیل می کنند باعث شده این شهر پرجمعیت ترین و از لحاظ فرهنگی با نفوذترین شهر در تمام ایالات متحده باقی بماند. در خصوص مهاجرت ترامپ بر محدودیت ها در حوزه مهاجرت خواهد افزود و شعار آمریکانیسم و نه گلوبالیسم را برای خود انتخاب کرده است اما هیلاری کلینتون گفته است در 100 روز نخست ریاست جمهوری اش، ترتیبی خواهد داد تا راه برای شهروندی مهاجرانی که به صورت قانونی وارد ایالات متحده شده اند، باز شود.
در ایالت های آیوا و واشنگتن بیشترین جستجوها به داعش اختصاص داشته است. به نظر می رسد اظهارات ترامپ در خصوص داعش به عنوان یکی از تهدیدهای امنیتی موثر بوده است و اظهارات او در خصوص کوچک شمردن داعش از سوی دولت اوباما و احتمال ورود داعش در قالب پناهجویان و حملات تروریستی در کشورهای اروپایی باعث شده است که کاربران دو ایالت از 50 ایالت آمریکا بیشترین جستجو را در خصوص داعش در انتخابات داشته باشند. ترامپ کوشیده است که هیلاری کلینتون را بنیانگذار داعش معرفی کند اما کلینتون در پاسخ به ترامپ گفته است: «داعش دعا می کند که دونالد ترامپ (نامزد جمهوریخواه انتخابات ریاست جمهوری آمریکا) رئیس جمهور آمریکا شود».
موضوعاتی از قبیل کنترل سلاح و سقط جنین در رتبه های بعدی جستجو در همه ایالت ها قرار داشته اند. در خصوص این دو موضوع نیز ترامپ معتقد به متوقف کردن سقط جنین و آزادی مالکیت اسلحه است در مقابل هیلاری دموکراتموافق حق سقط جنین و قانونی ماندن آن است و از قوانین کنترل سلاح حمایت میکند و مخالف حمل مخفیانه اسلحه در امکان عمومی هستند.
پس از بررسی مهم ترین موضوعات مورد نظر کاربران، نگاهی به وضعیت چهار نامزد انتخاباتی از چهار حزب آمریکا خواهیم داشت:
نمودار 2: میزان جستجوی نام نامزدها در فضای مجازی(10-17 سپتامبر)
در میان چهار نامی که در حال حاضر برای رقابت نهایی آمریکا مطرح هست علاوه بر ترامپ و کلینتون از دو حزب جمهوری خواه ودموکرات، گری جانسن از حزب لیبرترین و جیل استاین از حزب سبز مطرح هستند، هر چند دو حزب لیبرترین و سبز براساس سوابق پیشین انتخابات شانسی در انتخابات پیش رو ندارند. نمودار شماره دو میزان جستجو نام نامزدها را در یک هفته بین 10 تا 17 سپتامیر نشان می دهد که جستجو در خصوص بیماری هیلاری کلینتون باعث شده است که رقیب خود را برای اولین بار در فضای مجازی کنار بزند، هر چند در ادامه پس از 17 سپتامبر نمودار نشان می دهد که این صعود موقتی بوده و روند سقوطی خود را طی کرده است. دو نامزد دیگرحزب لیبرترین و حزب سبز از لحاظ جستجو کاربران تقریبا روند مشابهی را طی می کنند و علاقمندی زیادی در بین کاربران برای جستجوی نام آنها دیده نمی شود.
پژوهش خبری صدا و سیما// پژوهشگر: هادی البرزی