پخش زنده
امروز: -
اظهارات ترامپ درباره عملکرد نظام سیاسی آمریکا به مثابه حملهای از درون است که ضعفهای بعضاً پنهان آن را آشکار میکند. ترامپ میگوید « نظام حاکم بر آمریکا فاسد است» و او برای تغییر مسالمتآمیز این رژیم مبارزه میکند.
پژوهش خبری صدا و سیما :دو نامزد اصلی انتخابات ریاست جمهوری آمریکا همچنان به پیش میتازند. «دونالد ترامپ» نامزد جمهوریخواهان با اتخاذ رویکردی تهاجمی به عملکرد دولت دمکرات و بلکه نظام سیاسی آمریکا، حریف خود «هیلاری کلینتون» را در موضع دفاعی قرار داده است. ترامپ که خود از سرمایهداران آمریکاست برای جبران بیتجربگی خود در عرصه سیاسی انتقادات تند و تیزی را در خصوص رفتار دولت آمریکا در عرصه داخلی و جهانی مطرح میکند. «جولیان آسانژ»، بنیانگذار تارنمای ویکیلیکس، ترامپ را چیزی متفاوت از سیستم حاکم فعلی نمیداند و معتقد است کلینتون و ترامپ مانند وبا یا سوزاک هستند که انتخاب هر یک از آنها در نهایت انتخاب یک بیماری است و عملکرد آمریکا را از آنچه هست بدتر خواهد کرد.
با این وجود اظهارات ترامپ درباره عملکرد نظام سیاسی آمریکا به مثابه حملهای از درون است که ضعفهای بعضاً پنهان آن را آشکار میکند. ترامپ میگوید « نظام حاکم بر آمریکا فاسد است» و او برای تغییر مسالمتآمیز این رژیم مبارزه میکند. این کاندیدای حزب جمهوریخواه دلایلی را برای ادعای خود بیان کرده است:
ـ ما را وارد جنگهای فاجعهبار متعدد در کشورهای دیگر کردهاند. این جنگها هیچ پیروزی و هیچ برد و هیچ نتیجهای برای ما به همراه نداشته است.
ـ جنگ عراق، اشتباهی وحشتناک بود. خروج از عراق نیز اقدامی کاملا نابخردانه بود که به شکلگیری دولت اسلامی عراق و سوریه منجر شد.
ـ وقتی هم که جنگ شد باید از نفت عراق استفاده میشد و نفت فروخته میشد. بخشی از این پول بایستی به خانوادههای نظامیان کشته و زخمی (آمریکایی) داده میشد که در این جنگ به شدت آسیب دیده بودند. باید از نفت عراق استفاده میشد.
ـ حمله به لیبی ابلهانه بود. ما از این اقدام هیچ نتیجهای به دست نیاوردیم و دولت اسلامی (داعش) نفت لیبی را در اختیار خود گرفت که یکی از بهترین نوع نفت در جهان است.
ـ تصمیمات سادهلوحانه اوباما منجر به پیدایش داعش در عراق و سوریه شده است. تصمیم باراک اوباما مبنی بر عقبنشینی از عراق سبب پیدایش داعش شده است. این گروه به اوباما احترام میگذارد. من خواهم گفت که هیلاری کلینتون « بد قواره» بنیانگذار مشترک داعش است.
ـ در 2014، داعش در هفت کشور فعالیت میکرد، امروز به صورت کامل در هجده کشور، با شاخههای فرعی در شش کشور دیگر یعنی در بیست و چهار کشور فعالیت میکند که برخی باور دارند شمار درست 28 تا 30 کشور است.
ـ سیاستهایی که اوباما و کلینتون از سال 2009 به این سو به کار بستهاند، غرب آسیا و شمال آفریقا را به هم زده و ایران را در آستانه تبدیل شدن به قدرتی جهانی قرار داده است. به وضع خاورمیانه در شروع 2009 نگاه کنیم، قبل اینکه دولت اوباما-کلینتون روی کار بیایند. لیبی با ثبات بود، سوریه تحت کنترل بود، مصر تحت حاکمیت رئیس جمهوری سکولار و متحد آمریکا قرار داشت، عراق شاهد کاهش خشونتها بود و گروهی که بعدها داعش امروزی را تشکیل میدادند، در آستانه نابودی قرار داشتند. تحریمهای اقتصادی ایران را زمینگیر کرده بود. امروز چه شده است؟ نتیجه تصمیمهایی که گروه اوباما-کلینتون گرفتند، کاملاً فاجعهبار است.
ـ رئیسجمهور نمیخواهد کلمه تروریسم اسلامی را بکار گیرد و هر کس که نخواهد چنین کند، صلاحیت اخلاقی را برای رهبری کشورمان ندارد.
ـ ایران که بزرگترین حامی تروریسم در دنیاست، 150 میلیارد دلار پول دریافت کرده است و دو هفته قبل هم شنیدیم که 400 میلیون دلار نقد دریافت کرده است که در واقع باج بود. بدتر از همه اینکه توافق هستهای، ایران، حامی شماره یک تروریسم اسلامی را در مسیر سلاحهای هستهای قرار میدهد.
ـ سیاست خارجی اوباما- کلینتون باعث ظهور داعش و بیثباتی در خاورمیانه شده و ایران را با شعار مرگ بر آمریکا در موضع مسلط قرار داده است و در واقع می تواند قدرت مسلط جهانی باشد. همه اینها از 2009 با سیاست معذرتخواهی جهانی اوباما شروع شد.
ـ سیاست خارجی اوباما قدرت و توانایی مصر را تضعیف کرد و ایران را تقویت کرد. ایران در هیچ زمانی همانند امروز قدرتمند نبوده است. زمانی که آنها این توافق وحشتناک را انجام دادند، چرا به مشکلات ما با ایران توجه نکردند؟ ایران با ما در کشورهای دیگر میجنگد. ما به آنها تمامی این پول را میدهیم و با آنها این توافق وحشتناک را انجام میدهیم و چیزی در برابر آن دریافت نمیکنیم. ما گروگان های خود را برمیگردانیم و حالا میفهمیم که در برابر آزادی آنها پول نقد پرداخت شده است. این وحشتناک است. زیرا ما یک رئیس جمهور وحشتناک داریم.
ـ سیاست خارجی کلینتون بخشهای زیادی از عراق، سوریه، لیبی و دیگر مناطق را در اختیار داعش قرار داده است. ما نمیدانیم که داعش به کشور ما آمده است یا نه. ما شاهد آمدن افراد به کشورمان هستیم اما ما نمیدانیم که آنها چه افرادی هستند. ما نمیدانیم که آیا آنها به ما ضربه وارد خواهند کرد یا نه. اوباما اجازه کنترل این افراد را نداد.
ـ ما ارتشی ضعیف شده داریم. اوباما کاری کرده است که ارتش ما کاملاً ضعیف شده است. اوباما رئیس جمهور ناجوری بوده است.
ـ کریمه ضمیمه روسیه شد. این اتفاق که زمان ریاست جمهوری من نبوده است. من در این باره گفتم روسیه دیگر کریمه را ضمیمه خود کرده است. اما این اتفاق زمان اوباما افتاد. اگر من جای او بودم مطمئنا چنین اتفاقی نمی افتاد. او روابط را با روسیه ریست و از ابتدا شروع کرد.
ـ وزیر امورخارجه سابق آمریکا (کلینتون) به کنگره درباره ماجرای پیامهای الکترونیکی غیرقانونیاش دروغ گفته است. او با این کارش، جان آمریکاییهای بیگناه را به خطر انداخته و سبب از حرمت افتادن دولت آمریکا شده است.
ـ گروههای دارای منافع خاص حکومت آمریکا را اداره میکنند.
ـ طبقه قدرتمند فقط از خودشان محافظت میکنند و به وضع مردم هیچ توجهی ندارند. آنها نمیخواهند هیچ تغییری در وضع موجود ایجاد شود.
ـ نامزدهای انتخاباتی از دیگران پول میگیرند یا از دلالان قدرت پشتیبانی دریافت میکنند.
ـ رنگینپوستان تنها رأیشان اهمیت دارد و به آینده آنها توجهی نمیشود.
ـ نظام حاکم، واقعاً و واقعاً توام با تقلب است و باید فروپاشیده شود.
ـ نوعی بازی توام با تقلب در فضای سیاسی آمریکا در جریان است و مطبوعات و رسانهها نیز در این بازی به نفع کسانی عمل میکنند که بازی را هدایت میکنند.
ـ علت اینکه تشکیلات حاکم یکپارچه در مقابل من ایستاده این است که آنها میترسند مردم آمریکا با آرای خود، قدرت را از آنها بگیرد و قدرت بار دیگر به مردم بازگردد. آنها میترسند. آنها نمیدانند که در هشتم نوامبر چه تعداد از مردم آمریکا پای صندوقهای رأی حاضر خواهند شد و رای خواهند داد.
ـ در آمریکا مشکل جدی دیگری هم وجود دارد و آن اینکه ما اجازه میدهیم هزاران هزار نفر به آمریکا بیایند بدون آنکه بدانیم آنها کیستند و چرا به آمریکا میآیند. ما اصلا فکر نمیکنیم که آنان(مهاجران) چه کسانی هستند. شاید این بزرگترین اسب تروای تاریخ باشد. از افغانستان، عراق، مغرب، پاکستان، سومالی، سوریه، ازبکستان و یمن. ما با عدهای حیوان سر و کار داریم.
ـ مرزهای آمریکا را کاملا بازگذاشتهاند و در نتیجه آن، افراد بیگناه در داخل کشور متحمل مشکلات میشوند. از جمله مشکلات ناشی از این روند، مقادیر انبوه مواد مخدری است که وارد جامعه آمریکا میشود و جوانان و دیگر اقشار جامعه ما را مسموم میکند.
ـ از آغاز سال 2015 میلادی بیش از 2600 نفر در شیکاگو هدف گلوله قرار گرفتهاند و از زمان آغاز دوران ریاست جمهوری اوباما نیز حدود چهار هزار نفر در شهر اوباما یعنی شیکاگو کشته شدند.
ج) امور اقتصادی
ـ وضعیت زیرساختهای کشورمان وحشتناک است. وضع پل ها، جادهها و تونل ها، مدارس و بیمارستان شبیه کشورهای جهان سوم است. وضع آمریکا شبیه کشورهای جهان سوم میشود. آمریکا برای بهبود این وضعیت پول خرج نمیکند. این درحالی است که با دشمنی مواجه هستیم که میخواهد به شدت به ما ضربه بزند..
ـ جادهها و پلهای ما به علت نیاز به تعمیر و بازسازی یکی پس از دیگری تخریب میشوند، اما میلیونها دلار از جیب مالیاتدهندگان برای اسکان دادن آوارگان در کشور هزینه میکنیم.
ـ صاحبخانه بودن شهروندان آمریکایی در دوران باراک اوباما پنجاه و یک درصد کاهش یافته است.
ـ ما با مشکلات زیادی روبرو هستیم. کشورهایی مثل چین سالهاست که از ما استفاده کردهاند. ما نمیتوانیم همچنان هر سال پانصد میلیارد دلار کسری تجاری داشته باشیم.
ـ هم اکنون رقم رشد اقتصادی آمریکا یک و دو دهم درصد اعلام شده است که در واقع رشدی نیست. هم اکنون رشد اقتصادی چین 7 تا 8 درصد است که آن هم به کمک روشهای فریبکارانه به این رقم رسیده است. آنها با این کارها فرصت های بیشتری را از آمریکا میگیرند.
ـ ما در شرایط رکود قرار داریم. هم اکنون میلیونها نفر در آمریکا بیکار هستند و نمیتوانند شغلی پیدا کنند. آمارها، بیکاری را پنج درصد نشان میدهد، اما رقم واقعی این نیست. شاید رقم بیکاری 21 درصد باشد.
ـ هم اکنون 94 میلیون و 300 هزار آمریکایی بیکار هستند. این رقم هنگامی که رئیس جمهور اوباما بر مسند ریاست جمهوری قرار گرفت 80 میلیون و 500 هزار نفر بود. در دوره ریاست جمهوری آمریکا 14 میلیون نفر از کار بیکار شدهاند.
ـ از هر پنج خانواده یک خانواده هست که هیچ یک از اعضای آن کار نمیکنند. بسیاری از آنهایی هم که شغل دارند، از کار خود راضی نیستند زیرا بسیاری از فرصتهای شغلی خوب از آمریکا به کشورهای دیگر رفته است.
ـ تقریبا 12 میلیون آمریکایی به جمعیت افرادی که برای غذای روزانه به بانکهای توزیع کننده مواد غذایی وابستهاند اضافه شده و این جمعیت همچنان به سرعت رو به افزایش دارد.
ـ نزدیک به هفت میلیون آمریکایی در فقر مطلق به سر میبرند.
ـ میزان مشارکت مردم در بازار کار در پایینترین رقم در چهار دهه گذشته قرار دارد.
ـ 54 درصد جمعیت جوانان آفریقایی- آمریکایی بیکارند و یا خارج از فهرست افراد جویای کار هستند.
ـ خانوادههای آمریکایی هم اکنون سالانه چهارهزار دلار کمتر از شانزده سال پیش درآمد دارند.
ـ هنگامی که دولت آمریکا بازسازی دیگر کشورها را به جای ساختن کشور خود در دستور کار قرار داد و آسمانخراش ها را در پکن و دیگر شهرهای دنیا بنا نهاد و کارخانهها و شهرکهای دیترویت از هم پاشید؛ آن آمریکای رویایی هم از بین رفت.
ـ قدرتهای خارجی هم نمیتوانند همچون سیاستهای اقتصادی هیلاری کلینتون آمریکا را تضعیف کنند. هر سیاستی که او اتخاذ کرده است زمین بازی را به هزینه آمریکاییها به خارجیها واگذار کرده است.
ـ دو برابر شدن مالیات مردم اوضاع را بهتر نمیکند. بنابراین ما باید در این انتخابات پیروز شویم و فرصت های شغلی ایجاد کنیم. دولت، تحت کنترل لابی ها و گروه های ذینفع است و این لابی ها میخواهند فرصت های شغلی را به خارج ببرند و در خارج از جمله در مکزیک و چین و جاهای دیگر کارخانه بسازند.
ـ نظام کنونی مالیاتی در آمریکا آنقدر پیچیده و سرسامآور است که هر ساله نه میلیارد ساعت وقت صرف میشود تا پایبندی به این نظام محقق شود. بر اساس طرح پیشنهادی من رقم کروشهها (دستهبندیهای مالیاتی) از هفت به سه کاهش مییابد و فرآیند به شدت روانسازی میشود.
ـ آمریکا در میان کشورهای بزرگ صنعتی با رقم 35 درصد، بیشترین میزان مالیات بر کسب و کار را نیز به خود اختصاص داده است. اگر مالیاتهای ایالتی را هم به این رقم بیافزاییم تا 40 درصد و بیشتر نیز افزایش پیدا میکند. به عبارت دیگر دولت آمریکا شرکتهای تولیدی را به علت تولید محصول تنبیه میکند، اما همین شرکتها اگر به خارج از کشور نقل مکان کنند، میتوانند محصولات خود را به صورت معاف از مالیات به آمریکا صادر کنند.
ـ هماکنون در عرصه تجارت خارجی در حال نابود شدن هستیم. ما حدود 800 میلیارد دلار در تجارت خارجی زیان دیدهایم. ما برای کشورهای دیگر کار میکنیم، اما آنها کالاهای ما را نمیخرند.
نامزد جمهوریخواهان در انتخابات ریاست جمهوری 2016 آمریکا، میگوید میخواهد آمریکا دوباره قوی شود، در پیمانهای چندجانبه و بینالمللی تجدید نظر کند، حمایت از متحدان به هزینه آمریکا را کاهش دهد و ... . اما آنچه درک سیاست ترامپ را دشوار کرده است غیر قابل پیش بینی بودن و تغییر مواضع وی است. با این حال با توجه به اظهارات این نامزد شورشی، میتوان محورهای زیر را برای برنامههای مد نظر او ترسیم کرد؛ هر چند که در خصوص ثبات آنها اطمینان خاطر وجود ندارد:
در حوزه سیاست خارجی، ترامپ دیدگاههای جدیدی مطرح کرده است:
1ـ تعامل با روسیه و شخص ولادیمیر پوتین ؛
2ـ مخالفت با توافقنامههای تجاری و دفاعی فعلی آمریکا
3ـ کاهش حمایت از متحدان از جمله اعراب؛
4ـ اهمیت ندادن به مکزیک و ممانعت از بهرهمندی مردم این کشور از فرصتها در آمریکا (با احداث دیوار در مرز دو کشور)؛
5ـ مقابله با چین؛ (با فریبکار خواندن این کشور در مسائل اقتصادی و تسویه حساب با این کشور)
6ـ مقابله با داعش (منابع مالی حاصل از فروش نفت این گروه تروریستی را قطع و مواضع داعش را بمباران می کند. استفاده از شکنجههایی مانند «ایجاد احساس خفگی مصنوعی» را باز میگرداند)
7ـ سیطره بر نفت سوریه و عراق (شرکتهای نفتی آمریکایی را برای بازسازی زیرساختهای ویران شده به عراق و سوریه خواهد فرستاد تا نفت این دو کشور را برای ایالات متحده مصادره کنند)
8ـ مخالفت با توافق هستهای با ایران و سختتر کردن آن
در حوزه داخلی مهم ترین محور برنامههای ترامپ، تقابل با مهاجران است. او معتقد است مهاجران منشأ اصلی ناامنی در آمریکا هستند؛ بنابراین روند مهاجرت باید به شدت محدود و کنترل شود. ترامپ به رغم مخالفت حزبش با همجنسگرایی از دفاع از حقوق آنها سخن میراند. طرح بیمه اوباما را ناکارآمد میخواند و معتقد است مردم آمریکا باید از شر آن خلاص شوند. بهبود نظام آموزشی، انتظامی و قضایی از دیگر وعدههای ترامپ در صورت رئیس جمهور شدن است. ترامپ تاکید میکند دولت آمریکا باید بار دیگر در خدمت مردم قرار گیرد و این آخرین فرصت است.
در حوزه اقتصادی کاهش مالیات همواره مورد تاکید حزب جمهوریخواه است؛ بر همین اساس نامزد این حزب به شدت بر آن تاکید میکند. ترامپ علاوه بر این، افزایش حقوق و دستمزدها را وعده داده و گفته است میلیونها فرصتهای شغلی در آمریکا ایجاد خواهد کرد. ترامپ میخواهد در معاهدات تجاری آمریکا از جمله «نفتا» که آن را بدترین قراردادهای تاریخ آمریکا و بلکه جهان میخواند، تجدید نظر کند. او مدعی است که در صورت ریاست جمهوری مقابل قدرت اقتصادی چین خواهد ایستاد و از پیمان فرا اقیانوسی خارج خواهد شد.
برخی اظهارات ترامپ درباره برنامههایش
در حوزه سیاست خارجی:
1ـ دولت اوباما میخواهد درباره واقعیت شکلگیری و رشد داعش پنهانکاری کند. این نشاندهنده ضعف دولت اوباماست. ما باید با قدرت آنها را شکست دهیم و از بین ببریم.
2ـ باید با هزینه کشورهای حوزه خلیج (فارس) در سوریه، منطقه امن ایجاد کرد. کشورهای حوزه خلیج (فارس) بغیر از پول درآوردن هیچ کار دیگری انجام نمیدهند. پول آنها به حدی زیاد است که کسی همانند آن را ندیده است. اما آنها در میدانی همانند سوریه هیچ کاری انجام نمیدهند.
3ـ من تاکید داشتهام که آمریکا باید از عراق خارج شود، اما همواره گفتهام که آمریکا بایستی نفت عراق را حفظ میکرد. نفت عراق بسیار ارزشمند است.
4ـ دولت وی به جهانیسازی نه خواهد گفت و ساختن آمریکا را با بناکردن آسمانخراش ها در دستورکار قرار خواهد داد.
5ـ ما پیمانی با ژاپن داریم که میگوید اگر ژاپن مورد حمله قرار بگیرد، ما باید برای دفاع از آن از همه نیرو و توان آمریکا استفاده کنیم. اگر ما مورد حمله قرار گیریم، ژاپنیها هیچ کاری نمیکنند. آنها میتوانند در خانه خود بمانند و تلویزیون سونی خود را تماشا کنند. باید همیشه آماده ترک (این اتحادها) باشیم. فکر نمیکنم این کار ضروری باشد، کسی چه میداند! ممکن است ژاپن مجبور شود در برابر کره شمالی از خود دفاع کند.
6ـ نیروهای آمریکایی باید در افغانستان باقی بمانند، زیرا پاکستان سلاح هستهای دارد که باید از آنها محافظت کند.
7ـ باید ارتش آمریکا تقویت شود. ارتش آمریکا بسیار ضعیف شده و تحلیل رفته است. این ارتش آمریکا باید تقویت شود. ارتش قدرتمند ضروری است.
8ـ دولت ما، دوستی برای همه مسلمانان میانهرو و اصلاح طلب در خاورمیانه (غرب آسیا) خواهد بود و تقویت کننده صدای آنان شامل بیان مخالفت با اقدام وحشتناک قتلهای ناموسی خواهد بود.
9ـ کشورهای خلیج فارس باید هزینه محافظت آمریکا از این کشورها را بپردازند. نمیتوان نیروهای آمریکایی را مجانی برای محافظت از کشورهای (عربی) خلیج (فارس) در این منطقه نگه داشت.
ـ ما در سیاستهای خود در زمینه مهاجرت سختگیر و حتی به شدت سختگیر خواهیم بود. ما فقط افرادی را در کشورمان خواهیم پذیرفت که ارزشهای ما را قبول دارند و به ملتمان احترام میگذارند.
ـ صدور گذرنامه برای شهروندان هر کشوری که فعالیتهای تروریستی شدیدی در آنها در جریان است به حالت تعلیق درآید و استانداردهای ورود به آمریکا تشدید شوند. چنین استانداردی میتواند دربرگیرنده آزمونی ایدئولوژیک باشد که در آن از متقاضی ورود پرسیده میشود آیا وی به ارزشهای آمریکایی باور دارد.
ـ باید در مرز آمریکا با مکزیک دیوار احداث شود. این دیوار امنیتی ضروری است و نیروهای مرزبانی آمریکا نیز میگویند به شدت به این دیوار نیاز است. اگر بنده رئیس جمهور شوم، این دیوار احداث خواهد شد و هزینه ساخت این دیوار را مکزیک پرداخت خواهد کرد. آمریکا از نظر کسری تجاری با مکزیک بسیار متضرر میشود. حالا هم مکزیک باید هزینه ساخت دیوار مرزی را بپردازد.
ـ قصد دارم از نظام بیمه و درمان اوباما خلاص شوم. ما این قانون را ابطال خواهیم کرد و به جای آن قانون دیگری اعمال خواهیم کرد. این قانون سبب شده است حق بیمه شهروندان آمریکایی دو رقمی شود. مردم باید پول بسیار کمتری بپردازند و درمقابل آن، خدمات درمانی و بیمهای بهتری دریافت کنند.
ـ من خواستار رای شهروندان آفریقایی- آمریکایی هستم که امروز در کشور ما با چالش روبرو هستند و خواستار یک آینده بهتر و متفاوت هستند.
ـ من مبارزه خواهم کرد تا اطمینان حاصل کنم با همه آمریکاییها به گونهای برابر رفتار شود و از همه به صورت برابر، محافظت شود و همه از عزت برابر برخوردار باشند.
ـ در صورتی رئیس جمهور شدن همه فرمانهای اجرایی رئیس جمهور را به سرعت لغو خواهد کرد. همه قوانین دست و پاگیری که برای ایمنی مردم سودی ندارند و دردی از آنان درمان نمیکنند در دولت احتمالی ترامپ برداشته خواهند شد.
ـ وضع مدارس باید بهتر شود و حقوق معلمان به گونهای شایسته شود و با معلمان بد، هم برخورد شود.
ـ قصد دارم از استقرار شمار بیشتر نیروهای پلیس در کشورمان حمایت و بهترین قضات و دادستانهای کشور را منصوب کنم و اجرای جدی قوانین دولت فدرال را پیگیری کنم.
ـ میخواهم شبکههای تبهکاری و کارتلهای قاچاق مواد مخدر و گروههای جنایتکاری را که سبب ایجاد ترس و وحشت در سراسر کشور میشوند، منهدم کنم.
ـ میخواهم عزت و افتخار را برای دولت احیاء کنم. ما شاهد فساد هیلاری کلینتون بودهایم. ما از ماجرای حذف کردن انبوه پیامهای الکترونیکی کلینتون مطلع شدهایم. در این پیامها، منافع و سودها و پیشنهادهای خوب برای دولتها و شرکتهای خارجی آمده است و این سود بردن آنها به ضرر مردم آمریکا و مالیاتدهندگان آن بوده است.
ـ ما میخواهیم این دولت را بار دیگر دولتی کنیم که در خدمت مردم باشد. ما این فرصت را داریم تا قدرت را از کسانی بگیریم که در طول سالهای طولانی گذشته از مردم گرفتهاند. این، آخرین فرصت ماست.
ـ پیشنهاد من کاهش مالیات برای طبقه متوسط است که به ایجاد میلیونها شغل پردرآمد منجر خواهد شد. ثروتمندان هم سهم خود را از مالیات پرداخت میکنند، اما این پرداختها آنقدرها سنگین نیست که باعث از بین رفتن مشاغل شود یا توانایی ما را در رقابت با سایر کشورها از بین ببرد.
ـ قصد دارم مالیاتها را برای کسب و کارهای کوچک در کشور به صورت گسترده کاهش دهم.
ـ در صورتی رئیس جمهور شدن هیچ شرکت آمریکایی بیشتر از 15 درصد درآمد مالیات پرداخت نخواهد کرد.
ـ من از کارگرانمان محافظت خواهم کرد و حقوق و دستمزدها را افزایش خواهم داد. فرصت های شغلی افزایش خواهد یافت.
ـ در حوزه تجارت نیز میخواهم درباره پیمان نفتا مذاکرات جدیدی انجام شود که یکی از بدترین قراردادهای تجاری است که تاکنون در تاریخ آمریکا امضاء شده است. شاید این قرارداد، بدترین پیمانی باشد که در تاریخ جهان امضاء شده است.
ـ ما در حوزه تجارت در مقابل چین خواهیم ایستاد.
ـ ما از پیمان مشارکت فرا اقیانوسی نیز خارج خواهیم شد که یک قرارداد فاجعهبار دیگر است.
ـ ما از همه فرصتهای شغلی در آمریکا محافظت خواهیم کرد. ما میخواهیم از همه فرصتهای شغلی آمریکا پاسداری کنیم؛ کاری که در حال حاضر انجام نمیشود.
ـ میخواهم هزاران شرکت جدید در آمریکا ایجاد کنم و میلیونها فرصت شغلی جدید به وجود بیاورم.
ـ میخواهم کاری کنم که خروج کسب و کارها از آمریکا بسیار دشوار شود.
ـ میخواهم در قوانین و مقررات کشور اصلاحاتی به وجود بیاورم تا فرصتهای شغلی در آمریکا باقی بماند و فرصتهای شغلی جدید در آمریکا ایجاد شود.
مواضع ترامپ که ترفندی برای جذب آراء مردم سرخورده از نظام سیاسی آمریکاست، واکنشهای حاکی از نگرانی حزب رقیب و حتی جمهوریخواهان را در پی داشته است. آنها معتقدند اگر ترامپ پیروز انتخابات شود، حیثیت آمریکا را در سطح جهانی با چالش مواجه میکند و اگر هم پیروز نشود، اظهاراتش علیه نظام حاکم بر آمریکا سندی برای کاهش اعتبار این کشور خواهد بود.
این نکته قابل توجه است که ترامپ با حمایتهای مردمی و نه حزبی توانست نامزدی انتخابات ریاست جمهوری را به دست آورد. مردمی که به دلیل سرخوردگی از دولتمردان کشورشان به سمت او رفتهاند. آنها از اینکه در اقتصاد آمریکا سهمی ندارند، نگران هستند و اکنون احساس میکنند انتخاب ترامپ با بیانی همچون مردمان عادی میتواند فرصتی برای تغییر شرایط باشد.
اما با توجه به افزایش نگرانیها درباره لحن و ادبیات ترامپ، مشاوران وی از تغییر رویه او خبر میدهند و میگویند ترامپ در آینده خوشبینانهتر سخن خواهد گفت. حتی طبق رویهای60 ساله در خصوص توجیه امنیتی نامزدهای انتخاباتی، ترامپ به تازگی در این نشستهای توجیهی شرکت کرده تا در آینده در راستای منافع همین سیستمی که او آن را فاسد میخواند، سخن بگوید. اگر چه هنوز مشخص نیست که نظام حاکم بر آمریکا، ترامپ را تغییر خواهد داد یا ترامپ نظام حاکم بر آمریکا را؛ اما به نظر میرسد ترامپ انتخاب نخواهند شد و اگر هم انتخاب شد از تغییراتی که از آن دم میزند عاجر خواهد ماند.
پژوهش خبری صدا و سیما// پژوهشگر: دارابی