پخش زنده
امروز: -
در متن پیش رو رخدادهای انتخاباتی آمریکا در نیمه اول مردادماه بررسی شده است. البته به دلیل پدیده بودن ترامپ در این دوره از انتخابات، رسانهها اخبار مربوط به وی را بیشتر بازتاب دادهاند؛ بنابراین این نوشتار نمود کنش ها و واکنشهای ترامپ، مخالفان و بعضاً موافقان اوست.
پژوهش خبری صدا و سیما: رقابتهای انتخاباتی ریاست جمهوری 2016 آمریکا که از هفت ماه قبل آغاز شده است تا 18 آبانماه سال جاری ادامه دارد. نیمه اول مرداد دو حزب دمکرات و جمهوری خواه با برگزاری کنوانسیون حزبی نامزد نهایی خود را انتخاب کردند تا در مدت باقیمانده، سیاستهای خود و حزبشان را برای اداره آمریکا در دوره بعد از اوباما تشریح نمایند. «دونالد ترامپ» حزب جمهوریخواه که به واسطه ویژگیهای فردی (و نه حزبی) از سوی بسیاری از مردم آمریکا مورد اقبال قرار گرفته است، «پدیده» این دوره از انتخابات ریاست جمهوری آمریکا به شمار میآید. او بدون توجه به مانیفست حزبی، اظهارنظرها و موضعگیریهای چالشبرانگیزی داشته که نه تنها بزرگان حزب متبوعش بلکه مقامات سایر کشورها را نیز به واکنش واداشته است.
ترامپ با تاکید بر آمریکاگرایی به جای جهانگرایی میگوید در صورت پیروزی در انتخابات، احتمالا آمریکا را از سازمان تجارت جهانی خارج و توافقنامههای تجاری این کشور را بازبینی خواهد کرد. نامزد جمهوریخواهان معتقد است دوران کارآمدی ناتو بسر آمده و لازم است آمریکا و روسیه به هم نزدیک شوند. ائتلاف با روسیه علیه داعش، به رسمیت شناختن الحاق شبه جزیره کریمه به روسیه و لغو تحریمهای روسیه از جمله ایدههای ترامپ برای بهبود روابط آمریکا با روسیه است. این شخص توافق هستهای با ایران را به ضرر آمریکا خوانده و درباره سیاست خارجی و رویکرد آمریکا به سایر کشورها هم اظهارات و رویکردهای بدیعی مطرح کرده است. ترامپ همچنین رقیب دمکرات خود را در دفاع از امنیت آمریکا نالایق معرفی میکند و مدعی است میتواند در جهت کاهش ناامنیهای اجتماعی و اقتصادی در آمریکا، مهاجرت به این کشور را در دوثانیه متوقف نماید.
حالا نگرانیها درباره پیروزی ترامپ باعث شده است حساسیتها درباره ضعف و نقصانهای حریف دمکرات وی کاهش یابد؛ به نوعی که حتی برخی از اعضای حزب جمهوریخواه هم از رقیب وی یعنی کلینتون اعلام حمایت کردهاند. برخی تحلیلگران بر این باورند ترامپ با اثبات اینکه «غیرقابل قبولتر» از کلینتون است، به پیروزی وی در انتخابات کمک میکند. علاوه بر مقامات و شخصیتهای داخلی آمریکا، مقامات برخی کشورهای جهان از جمله فرانسه، آلمان، برزیل و اوکراین هم صراحتاً از سخنان ترامپ ابراز انزجار کردهاند.
در متن پیش رو رخدادهای انتخاباتی آمریکا در نیمه اول مردادماه بررسی شده است. خبرگزاری صدا و سیما منبع اصلی این بررسی است که البته خود این منبع از منابع خارجی و داخلی برای انعکاس اخبار استفاده کرده است. لازم به ذکر است به دلیل پدیده بودن ترامپ در این دوره از انتخابات، رسانهها اخبار مربوط به وی را بیشتر بازتاب دادهاند؛ بنابراین این نوشتار نمود کنشها و واکنشهای ترامپ، مخالفان و بعضاً موافقان اوست.