به گزارش سرويس بين الملل
خبرگزاری صداوسیما به نقل از خبرگزاری فرانسه از لندن؛ افزایش چشمگیر شیوع بیماری کرونا در آمریکا به عنوان اقتصاد نخست جهان که در صورت ادامه یافتن تقاضا برای نفت را کاهش میدهد در کاهش قیمت نفت در معاملات امروز تاثیر گذار بوده است.
در پایان معاملات روز کاری لندن، بهای نفت خام سبک برنت دریای شمال، که از آن به عنوان یکی از مهمترین مراجع قیمت گذاری نفت داد و ستد شده در بازار اروپا استفاده میشود برای تحویل در ماه سپتامبر با ۹۰ صدم درصد کاهش نسبت به پایان معاملات روز کاری پیشین، به ۴۲ دلار و ۹۸ سنت رسید.
در معاملات الکترونیک بازار نیویورک هم بهای هر بشکه نفت خام سبک و شیرین (وست تگزاس اینترمدییت)، برای تحویل در ماه با ۸۱ صدم درصد کاهش نسبت به پایان معاملات روز کاری پیشین، به ۴۰ دلار و ۴۲ سنت رسید.
استفن برنوک (Stephen Brennock)، کارشناس مسائل نفتی و بازار انرژی از شرکت کارگزاری "پی وی ام " (PVM) که داده های پایه آماری مربوط به بازار نفت و انرژی را ارائه میکند، در تحلیل نوسانات امروز بازار نفت میگوید از سرگیریِ روند افزایشی و نگران کننده موارد ابتلا به ویروس کووید-۱۹، در جهان بر تقاضا برای نفت در سطح جهان تاثیر منفی میگذارد. چون در این حالت فعالیتهای اقتصادی و مالی متوقف میشود و به تبع آن، تقاضا برای نفت در سطح جهان نیز کاهش خواهد یافت. این کارشناس افزود این بحران با مهار شدن فاصله زیادی دارد. فعالان بازار و سرمایه گذاران در این شرایط چارهای جز صبر و انتظار ندارند.
بر اساس این گزارش طی ۲۴ گذشته ۶۸ هزار نفر در آمریکا به ویروس کووید-۱۹، مبتلا شده اند که رقم بی سابقهای به حساب میآید. در برزیل نیز شمار مبتلایان به ابتلا به ویروس کووید-۱۹، از مرز دو میلیون نفر گذشت. در هند نیز شمار مبتلایان به ابتلا به ویروس کووید-۱۹، از مرز یک میلیون نفر گذشت.
جفری هالی از بخش کارگزاری و خدمات مشاوره سرمایهای شرکت اواندا در تحلیل و تفسیر خود از اوضاع حاکم بر بازار نفت میگوید: سودگیری از بازار فزاینده قیمت ها، حالتی که در آن سرمایه گذاران برای آنکه به سود بیشتری دست یابند به فروش محصول (کالا، دارایی، ارز، نفت یا سهام) خود در اوج قیمتها اقدام میکنند و در نتیجه، رفتار بازار خیلی سریع از افزایشی به ریزشی تغییر میکند، در کاهش قیمت نفت در بازار جهانی و این بازار تاثیر گذار بوده است.
عبدالعزیز بن سلمان، وزیر انرژی عربستان سعودی، کشوری که بعد از آمریکا و روسیه بزرگترین تولید کننده نفت و اولین صادر کننده نفت درجهان است، در گفتگو با خبرنگاران گفت طبق برنامه قرار است میزان کاهش تولید نفت کشورهای تولید کننده نفت گروه اوپک پلاس {OPEC+} هفت میلیون و ۷۰۰ هزار بشکه در روز کاهش یابد. اما کاهشهای جبرانی کشورهایی که در ماههای گذشته سهمیه کاهش تولید خود را رعایت نکرده اند در افزیش میزان کاهشها به رقم بیش از هشت میلیون تاثیر داشت.
لوییز دیکسون Louise Dixon کارشناس بخش کارگزاری و خدمات مشاوره سرمایهای شرکت ریستاد انرجی Rystad Energy در تحلیل و تفسیر خود از اوضاع حاکم بر بازار نفت میگوید: تولید کنندگان نفت میتواند تولید نفت خود را کاهش دهند، اما اگر تقاضا برای نفت در سطح جهان کاهش یابد همه تلاشهای آنها برای محدود سازی تولید و عرضه نفت ناکام خواهد ماند. سازمان کشورهای صادر کننده نفت (اوپک) و شرکایش آن، به ویژه روسیه که در چارچوب اوپک پلاس { OPEC+} یک گروه نفتی جدید را تشکیل داده اند برای جلوگیری از کاهش قیمت نفت در بازار جهانی، در قالب توافقنامهای متعهد شده اند که از تولید روزانه خود به طور چشمگیری بکاهند.