به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیمابه نقل از خبرگزاری فرانسه ، در پی اعلام کاهش میزان نفت خام ذخیره سازی شده آمریکا در این هفته، بهای نفت در پایان معاملات بازار نیویورک افزایش یافت.
در پایان معاملات نیویورک، بهای نفت خام سبک برنت دریای شمال، که از آن به عنوان یکی از مهمترین مراجع قیمت گذاری نفت داد و ستد شده در بازار اروپا استفاده میشود برای تحویل در ماه اکتبر با ۹۳ سنت معادل ۲.۱ درصد افزایش نسبت به پایان معاملات روز کاری پیشین، به ۴۵ دلار و ۴۳ سنت رسید.
در پایان بازار نیویورک نیز بهای هر بشکه نفت خام سبک و شیرین (وست تگزاس اینترمیدییت) که برای قیمت گذاری نفت مصرفی آمریکا، به کار برده می شود برای تحویل در ماه سپتامبر با یک دلار و شش سنت افزایش نسبت به پایان معاملات روز کاری پیشین، معادل ۲.۵ درصد افزایش به ۴۲ دلار و ۶۷ سنت رسید.
آژانس اطلاع رسانی انرژی آمریکا روز گذشته اعلام کرد میزان نفت خام ذخیره سازی شده این کشور تا هفته گذشته چهار و نیم میلیون بشکه کاهش یافته است. میزان نفت خام ذخیره سازی شده آمریکا در دو هفته قبلتر نیز در مجموع ۱۸ میلیون بشکه کاهش یافته بود.
بر اساس گزارش آژانس اطلاع رسانی انرژی آمریکا تولید نفت آمریکا نیز اکنون به ۱۰ میلیون و ۷۰۰ هزار بشکه در روز رسیده است. هر بشکه نفت معادل ۱۵۹ لیتر یا ۴۲ گالن آمریکایی است. آژانس اطلاع رسانی انرژی آمریکا در گزارش چهارشنبه این هفته اعلام کرد پالایشگاهها و تاسیسات نفتی تا هفته منتهی به هفتم ماه اوت با ۸۱ درصد ظرفیت شان کار میکردند. حال آن که در هفته قبل از آن با ۷۹.۶ دهم درصد ظرفیت کار میکردند.
میزان فرآوردههای نفتی (گازوئیل و سوخت گرمایشی) ذخیره سازی شده در آمریکا نیز تا هفته منتهی به هفتم ماه اوت دو میلیون و ۳۰۰ هزار بشکه کاهش یافته است. میزان بنزین ذخیره سازی شده آمریکا نیز تا همین هفته ۷۰۰ هزار بشکه کاهش یافته است.
عامل دیگری که در افزایش قیمت نفت در بازار جهانی و بازار نیویورک تاثیر گذار بوده است کاهش واردات نفت و در عوض افزایش صادرات نفت بوده است. یارن شیلدروپ (Bjarne Schieldrop)، کارشناس بازار نفت و انرژی از گروه بانکی و خدمات مالی سوئدی «اس ئی بی» (SEB) در تحلیل نوسان قیمت نفت در معاملات امروز این بازار میگوید: با همه این تفاصیل و توضیحات داده شده، باید گفت که از سرگیری روند افزایش قیمتها متزلزل خواهد بود. وی در توجیه این مسئله به عوامل کاهشی که همچنان بر قیمت نفت در بازار جهانی سنگینی میکند اشاره کرد.
وی با اشاره موج دوم شیوع «ویروس کرونای جدید» موسوم به ویروس کووید- ۱۹، در پاییز امسال که احتمال آن هم خیلی بالاست گفت از سرگیری تقاضا برای بنزین در آمریکا فروکش میکند. بگذریم از اینکه سازمان کشورهای صادر کننده نفت (اوپک) و شرکای آن نیز اعلام کرده اند تولید نفت خود را در ماه اوت افزایش میدهند.
میزان کاهش تولید سازمان کشورهای صادر کننده نفت (اوپک) و شرکایش آن، به ویژه روسیه از ۹ میلیون و ۶۰۰ هزار بشکه در روز اکنون به هشت میلیون و ۱۰۰ هزار بشکه تا هشت میلیون و ۲۰۰ هزار بشکه در روز رسیده است. در واقع میزان کاهش تولید این کشورها هم اکنون باید به هفت میلیون و ۷۰۰ هزار بشکه در روز میرسید. اما، چون برخی کشورها در ماههای گذشته به سهمیههای کاهشی خود عمل نکرده اند برای جبران گذشته، باید کاهش بیشتری داشته باشند و در نتیجه میزان کاهش به بیش از هشت میلیون بشکه شده بود. با توجه به این شرایط مشکل به نظر میرسد که قیمت نفت در بازار جهانی حتی در چند ماه آینده به بالای ۴۵ دلار در هر بشکه برسد.