به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیمابه نقل از خبرگزاری فرانسه ، بهای نفت خام سبک برنت دریای شمال، سبد نفتی اروپا، در معاملات روز دوشنبه کاهش یافت.
در پایان معاملات روز کاری لندن، بهای نفت خام سبک برنت دریای شمال، که از آن به عنوان یکی از مهمترین مراجع قیمت گذاری نفت داد و ستد شده در بازار اروپا استفاده میشود برای تحویل در ماه اکتبر با ۳۸ صدم درصد کاهش نسبت به پایان معاملات روز کاری پیشین، به ۴۴ دلار و ۶۳ سنت رسید.
در معاملات الکترونیک بازار نیویورک هم بهای هر بشکه نفت خام سبک و شیرین (وست تگزاس اینترمدییت)، برای تحویل در ماه سپتامبر با ۲۴ صدم درصد کاهش نسبت به پایان معاملات روز کاری پیشین، به ۴۱ دلار و ۹۱ سنت رسید.
اکنون کارگزاران و سرمایه گذاران بازار نفتی منتظر نشست وزیران نفت و انرژی سازمان کشورهای صادر کننده نفت (اوپک) و شرکایش غیر عضو آن، به ویژه روسیه هستند که معمولا به طور ماهانه برگزار میشود. این کشورها در نشست روز چهارشنبه خود قرار است درباره اینکه آیا کاهش تولید خود را کمتر کنند یا خیر تصمیم گیری کنند.
سازمان کشورهای صادر کننده نفت (اوپک) و شرکای آن در ماه مه برای محدود سازی تولید و صادرات نفت به منظور جلوگیری از کاهش بیشتر قیمت نفت در بازار جهانی که شیوع «ویروس کرونای جدید» موسوم به ویروس کووید- ۱۹ (Covid-۱۹)، به آن دامنه زده بود تصمیم گرفتند در چارچوب توافقنامهای تولید خود را کاهش دهند.
سازمان کشورهای صادر کننده نفت (اوپک) و شرکایش غیر عضو آن، به ویژه روسیه که در چارچوب اوپک پلاس { OPEC+} یک گروه نفتی را تشکیل داده اند برای آنکه از کاهش بیشتر قیمت نفت در بازار جهانی جلوگیری کنند تصمیم گرفته بودند از میزان تولید و صادارت نفت خود هشت میلیون و ۱۰۰ هزار بشکه تا هشت میلیون و ۲۰۰ هزار بشکه بکاهند. هر بشکه نفت معادل ۱۵۹ لیتر یا ۴۲ گالن آمریکایی است.
نعییم اسلام (Naeem Aslam) کارشناس شرکت کارگزاری و ارائه خدمات مشاوره مالی و اقتصادی آواترید (Avatrade) در تحلیل نوسانات قیمت نفت در این بازار میگوید: کارگزاران و سرمایه گذاران بازار نفتی امیدوارند که میزان عرضه نفت توسط این کشور تحت کنترل باشد، زیرا تقاضا برای نفت در سطح جهان همچنان متزلزل است. این بار کنفرانس سازمان کشورهای صادر کننده نفت (اوپک) و شرکایش غیر عضو آن، به ویژه روسیه که در چارچوب اوپک پلاس { OPEC+} یک گروه نفتی را تشکیل داده اند با توجه به شیوع بیماری کرونا به صورت مجازی (ویدئوکنفرانس) برگزار میشود.
جفری هالی از بخش کارگزاری و خدمات مشاوره سرمایهای شرکت اواندا در تحلیل و تفسیر خود از اوضاع حاکم بر بازار نفت میگوید: موج دوم شیوع «ویروس کرونای جدید» موسوم به ویروس کووید- ۱۹، در کشورهای جهان به ویژه در کشورهای اروپایی به نظر میرسد تاثیر منفی بر انتظارات کارگزاران و سرمایه گذاران بازار نفتی در خصوص مصرف نفت داشته است.
براساس آخرین ارزیابیها و آمار و ارقامی که این خبرگزاری با استناد به منابع رسمی به دست آورده است، از زمانی که بیماری کرونا، (کووید-۱۹)، برای نخستین بار در ووهان چین در ۱۲ دسامبر سال ۲۰۱۹ گزارش شد و از آنجا به سراسر جهان شیوع پیدا کرد تاکنون ۷۶۶ هزار نفر جان خود را از دست داده اند. بیش از ۲۱ میلیون نفر نیز در نتیجه تاکنون به این ویروس مبتلا شده اند.