به گزارش
سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما به نقل از خبرگزاری فرانسه از لندن، در پایان معاملات روز کاری لندن، بهای نفت خام سبک برنت دریای شمال، که از آن به عنوان یکی از مهمترین مراجع قیمت گذاری نفت داد و ستد شده در بازار اروپا استفاده میشود برای تحویل در ماه سپتامبر با ۱۲ صدم درصد کاهش نسبت به پایان معاملات روز کاری پیشین، به ۴۳ دلار و ۲۹ سنت رسید.
در معاملات الکترونیک بازار نیویورک هم بهای هر بشکه نفت خام سبک و شیرین (وست تگزاس اینترمدییت)، برای تحویل در ماه سپتامبر با ۱۲ صدم درصد کاهش نسبت به پایان معاملات روز کاری پیشین، به ۴۱ دلار و ۲۴ سنت رسید.
اوژن واینبرگ، کارشناس بخش کارگزاری امور مالی و خدمات مشاوره سرمایهای کومرتسبانک آلمان، در تحلیل نوسانات معاملات امروز میگوید در اوایل معاملات این هفته قیمت نفت در بازار جهانی تقریبا روند کاهشی داشته است. علت اصلی آن نیز اوج گیری شیوع بیماری کرونا در بسیاری از کشورهای جهان و تنش میان چین و آمریکا است. تنش تجاری میان آمریکا و چین و افزایش متقابل و تنبیهی تعرفههای گمرکی بر کالاها و محصولاتی وارداتی از یکدیگر باعث میشود رشد اقتصادی دو کشور کاهش و در نتیجه تقاضا برای نفت در سطح جهان نیز کاهش یابد.
در راستای همین تنش، چین امروز کنترل کنسولگری آمریکا در چنگدو در جنوب غربی خاک خود را به دست گرفت و اعلام کرد این دفتر دیپلماتیک محل جاسوسی و سرقت مالکیت معنوی است. رژیم کمونیست چین این تصمیم را در پاسخ به تصمیم آمریکا در بستن کنسولگری چین در هوستون توسط دولت دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا، اتخاذ کرد. آمریکا نیز کنسولگری چین در این منطقه را به اتهام جاسوسی بسته بود.
در زمینه شیوع بیماری کرونا نیز باید گفت که اوضاع و شرایط از این نظر درآمریکا، بزرگترین مصرف کننده نفت در جهان، مساعد نیست. امروز اعلام شد برای نخستین بار از ۱۳ ژوئیه تا کنون ۶۰ هزار به ویروس کووید-۱۹، مبتلا شده اند. اما چین اعلام کرد در ۲۴ ساعت گذشته تنها ۶۱ نفر به ویروس کووید-۱۹، مبتلا شده اند.
ایپک اوزکاردسکایا Ipek Ozkardeskaya، تحلیلگر بازار بورس و امور مالی بانک سوئیسی Swissquote Bank در این باره گفت: تصمیم سازمان کشورهای صادر کننده نفت (اوپک) برای تعدیل میزان کاهش خود به هفت میلیون و ۷۰۰ هزار بشکه در روز نیز در کاهش قیمت نفت در بازار جهانی و این بازار تاثیر گذار بوده است.
هر بشکه نفت معادل ۱۵۹ لیتر یا ۴۲ گالن آمریکایی است.
این در حالی است که میزان کاهش تولید سازمان کشورهای صادر کننده نفت (اوپک) و شرکای آن، به ویژه روسیه قرار بود ۹ میلیون و ۶۰۰ هزار بشکه در روز باشد.