به گزارش
سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما به نقل از خبرگزاری فرانسه از لندن؛ افزایش شیوع بیماری کرونا در جهان و به ویژه در آمریکا و انتشار آمار و ارقام مربوط به میزان نفت خام ذخیره سازی شده آمریکا باعث شد تا کارگزاران و سرمایه گذاران بازار نفتی برای خرید نفت تشویق نشوند.
در پایان معاملات روز کاری لندن، بهای نفت خام سبک برنت دریای شمال، که از آن به عنوان یکی از مهمترین مراجع قیمت گذاری نفت داد و ستد شده در بازار اروپا استفاده میشود برای تحویل در ماه سپتامبر با یک و ۳۵ صدم درصد کاهش نسبت به پایان معاملات روز کاری پیشین، به ۴۳ دلار و ۱۶ سنت رسید.
در معاملات الکترونیک بازار نیویورک هم بهای هر بشکه نفت خام سبک و شیرین (وست تگزاس اینترمدییت)، برای تحویل در ماه سپتامبر با یک و ۴۱ صدم درصد کاهش نسبت به پایان معاملات روز کاری پیشین، به ۴۰ دلار و ۶۹ سنت رسید.
بیورنار تونهوگن (Bjornar Tonhaugen) از شرکت ریستاد انرجی Rystad Energy در تحلیل و تفسیر خود از اوضاع حاکم بر بازار نفت میگوید افزایش شمار مرگ و میرهای ناشی از ابتلا به بیماری کرونا، در آمریکا باعث نگرانی سرمایه گذاران بازارهای نفتی شده است.
این کارشناس افزود سرمایه گذاران و فعالان اقتصادی افزایش دوباره شیوع بیماری کرونا در جهان و به ویژه در آمریکا را خطری بسیار جدی برای ازسرگیری تقاضا برای نفت در سطح جهان میدانند.
براساس آخرین ارزیابیها و آمار و ارقامی که این خبرگزاری با استناد به منابع رسمی به دست آورده است، از زمانی که بیماری کرونا، (کووید-۱۹)، برای نخستین بار در ووهان چین در ۱۲ دسامبر سال ۲۰۱۹ گزارش شد و از آنجا به سراسر جهان شیوع پیدا کرد تاکنون حدود ۱۵۰ هزار نفر در آمریکا جان خود را به علت ابتلا به آن از دست داده اند. شیوع بیماری کرونا باعث شده است تا میلیونها نفر در آمریکا بیکار شوند.
آژانس اطلاع رسانی انرژی آمریکا روز چهارشنبه این هفته با انتشار گزارشی اعلام کرد میزان نفت خام ذخیره سازی شده آمریکا تا هفته گذشته یعنی هفته منتهی به ۲۴ ژوییه ۱۰ میلیون و ۶۰۰ هزار بشکه کاهش یافته است. در عوض میزان بنزین ذخیره سازی شده آمریکا تا این هفته ۷۰۰ هزار بشکه افزایش یافته است. این در حالی است که تحلیگران و کارشناسان مسائل اقتصادی و انرژی پیش بینی کرده بودند رقم این شاخص در این مدت زمان دو میلیون بشکه کاهش یابد.
این کارشناس مسائل نفتی در ادامه سخنان خود افزود بخش حمل و نقل جادهای که اساس ازسرگیری تقاضا برای نفت در سطح جهان را تشکیل میدهد در این خصوص ملاک است. وقتی میزان بنزین ذخیره سازی شده آمریکا افزایش مییابد به معنای آن است که تقاضا برای سوخت کند است.
نشانه دلسرد کننده دیگری که برای بازار نفت منتشر شد انتشار گزارش امروز شرکت نفتی توتال فرانسه، بود. این شرکت اعلام کرد زیان عملکردی ناشی از کاهش ارزش دارایی هایش به هشت میلیارد و یکصد میلیون یورو رسیده است. این زیان و ضرر دیگر عامل تاثیر گذار در کاهش قیمت نفت در بازار جهانی و این بازار بوده است. این شرکت فرانسوی در اوایل امسال پیش بینی کرده بود که قیمت نفت در بازار جهانی به حدود ۵۰ تا ۷۰ دلار در هر بشکه برسد. اما اکنون قیمت نفت در بازار جهانی به هر بشکه حدود ۴۰ دلار رسیده است و همین امر باعث کاهش ارزش داراییهای آن شد.