به گزارش سرويس بين الملل
خبرگزاری صداوسیما، به نقل از خبرگزاری فرانسه از نیویورک، در پایان معاملات روز کاری پیشین، بهای نفت خام سبک برنت دریای شمال، که از آن به عنوان یکی از مهمترین مراجع قیمت گذاری نفت داد و ستد شده در بازار اروپا استفاده میشود برای تحویل در ماه سپتامبر با ۱.۲ درصد افزایش نسبت به پایان معاملات روز کاری پیشین، به ۴۳ دلار و ۷۹ سنت رسید.
بهای هر بشکه نفت خام سبک و شیرین (وست تگزاس اینترمیدییت) هم که برای قیمت گذاری نفت مصرفی آمریکا، به کار برده می شود، در پایان معاملات بازار نفتی نیویورک، برای تحویل در ماه اوت با ۲.۳ درصد افزایش معادل ۹۱ سنت افزایش نسبت به پایان معاملات روز کاری پیشین، به ۴۱ دلار و ۲۰ سنت رسید.
بهای نفت در بازار نیویورک در ساعات اولیه معاملات در حالت متعادلی بود، اما بعد از آنکه آژانس اطلاع رسانی انرژی آمریکا (EIA)، نهادی وابسته به وزارت انرژی آمریکا که آمار و گزارشهای مربوط به بازار انرژی و نفت آمریکا را منتشر میکند، گزارش مربوط به میزان نفت خام ذخیره سازی شده این کشور را منتشر کرد به یکباره قیمتها سیر صعودی گرفتند.
بر اساس گزارش آژانس اطلاع رسانی انرژی آمریکا (EIA)، میزان نفت خام ذخیره سازی شده آمریکا در هفته گذشته ۷.۵ میلیون بشکه کاهش یافته است. از دسامبر سال ۲۰۱۹ تاکنون سابقه نداشته است که میزان نفت خام ذخیره سازی شده آمریکا تا این اندازه در یک هفته کاهش داشته باشد.
علاوه بر این، اوپک پلاس { OPEC+}، گروهی متشکل از کشورهای صادر کننده نفت (اوپک) و شرکای غیر عضو آن، به ویژه روسیه، اعلام کرد، توافقنامه محدود سازی تولید و صادرات نفت به منظور تثبیت قیمت نفت در بازار جهانی را مثل سابق ادامه خواهد داد.
سازمان کشورهای صادر کننده نفت (اوپک) و شرکایش، در قالب توافقنامهای متعهد شده اند از تولید روزانه خود به مدت ۳ ماه یعنی از ماه مه تا ماه ژوییه، به میزان ۹ میلیون و ۷۰۰ هزار بشکه در روز کاهش دهند. هر بشکه نفت معادل ۱۵۹ لیتر یا ۴۲ گالن آمریکایی است.
این کشورها متعهد شده اند این توافقنامه با کاهش ۸ میلیون و ۱۰۰ هزار بشکه تا ۸ میلیون و ۲۰۰ هزار بشکه در روز ادامه دهند. نخست قرار بود میزان کاهشها به ۷ میلیون و ۷۰۰ هزار بشکه در روز برسد. اما چون برخی کشورها در گذشته سهمیه کاهش تولید خود را رعایت نکرده اند اکنون باید بیشتر از تولید خود بکاهند و به همین علت میزان کاهش به بیش از ۸ میلیون بشکه در روز رسیده است.
عربستان سعودی که بعد از آمریکا و روسیه، بزرگترین تولید کننده نفت و اولین صادر کننده نفت در جهان است، بیشترین سهم را در کاهش تولید این گروه بر عهده دارد.
علاوه بر همه این موارد، بروز نشانههایی دال بر اینکه رشد اقتصادی و تولید ناخالص داخلی در جهان در حال افزایش است و در نتیجه، تقاضا برای نفت در بازار جهانی، نیز افزایش خواهد یافت، در افزایش قیمت نفت در بازار جهانی و این بازار تاثیر گذار بوده است.
پائولا رودریگز-ماسیو، Rodriguez-Masiu، از شرکت کارگزاری و ارائه خدمات مشاوره مالی و اقتصادی ریستاد انرجی، Rystad Energy، در این باره میگوید: صرف نظر از آنچه گفته شد بازار منتظر آن است که ببیند آیا تقاضا برای نفت در بازار جهانی، واقعا افزایش خواهد یافت. آنهم در شرایط کنونی که نگرانی درباره به راه افتادن موج دوم شیوع بیماری کرونا که در نتیجه آن کسب و کارها و فعالیتهای تولیدی و خدماتی کاهش مییابد، افزایش یافته است.
این کارشناس افزود: سرمایه گذاران همچنین باید به این اطمینان برسند که که اوپک پلاس کاملا به تعهدات خود در خصوص کاهش تولید عمل میکند و اطمینان یابد که آمریکا تولید خود را افزایش نخواهد داد. چون اگر این گروه، تولید خود را کاهش دهد و از آن طرف، آمریکا تولید خود را افزایش دهد، همه تلاشها برای کمک افزایش قیمت نفت در بازار جهانی، بی اثر خواهد شد.