به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صداوسیما، به نقل از خبرگزاری رویترز، بر اساس اطلاعات رسمی که روز سه شنبه منتشر شد رشد اقتصادی عربستان سعودی در سه ماهه نخست امسال تا یک درصد کاهش داشته است.
اداره آمار و ارقام عربستان سعودی با استناد به ارزیابیهای اولیه اعلام کرد این رشد منفی ریشه در کاهش درآمدهای نفتی تا چهار و شش دهم درصد دارد و این در حالی است که رشد بخش غیرنفتی مثبت و تا یک و شش دهم درصد بوده است.
به دنبال شیوع ویروس کرونا که تقاضا برای نفت خام را کاهش داد و اجرای تدابیر جدی برای مهار کرونا پیامدهایی را برای اقتصاد غیرنفتی عربستان به همراه داشت، این کشور به عنوان بزرگترین صادرکننده نفت در جهان امسال بدترین میزان کاهش رشد اقتصادی را تجربه کرد.
جیمز سوان استون تحلیلگر اقتصادی در Capital Economics میگوید آمار اقتصادی برای سه ماهه دوم سال به طور حتم بسیار بدتر خواهد بود.
اطلاعات رسمی در ماه کنونی حاکی از آن است که در سه ماهه نخست امسال ارزش صادرات نفتی عربستان سعودی سالانه تا حدود ۱۱ میلیارد دلار کاهش داشته است و ماه آوریل این کاهش به تنهایی حدود ۱۲ میلیارد دلار بوده است.
کاهش شدید تولید در ماههای مه و ژوئن با هدف کمک به افزایش بهای نفت احتمالا بیشتر تولید ناخالص داخلی را در سه ماهه دوم تحت تاثیر خواهد داد و آمار و ارقام بانک مرکزی در این هفته نشان داد آهنگ زیان اقتصاد غیرنفتی عربستان سعودی ماه مه نیز همچنان ادامه داشت.
بنا بر اطلاعات رسمی بانک مرکزی عربستان سعودی، سود سالانه بانکی در این کشور ماه مه کاهش نزدیک به ۴۰ درصدی داشته است.
کارشناسان اقتصادی میگویند دولت عربستان سعودی ضمن امیدواری برای افزایش درامدهای غیرنفتی این کشور، دستور افزایش مالیات بر ارزش افزوده را در این کشور داده است، اما احتمال میرود این اقدام کاهش هزینه مصرف کننده و آهنگ کند رشد اقتصادی را همزمان با لغو محدودیتها برای مهار ویروس کرونا به دنبال داشته باشد.
صندوق بین المللی پول پیش بینی کرده است اقتصاد عربستان سعودی امسال تا شش و هشت دهم درصد کاهش داشته باشد.