به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما، به نقل از خبرگزاري فرانسه، چشم اندازی کساد اقتصادی در جهان ناشی از شیوع ویروس کووید- ۱۹، باعث شد تا بهای نفت در پایان معاملات روز گذشته بازار نیویورک، کاهش یابد.
بهای هر بشکه نفت خام سبک و شیرین (وست تگزاس اینترمدییت) هم که برای قیمت گذاری نفت مصرفی آمریکا، به کار برده می شود در پایان معاملات بازار نفتی نیویورک، برای تحویل در ماه نوامبر با ۱۴ صدم درصد کاهش به ۴۰ دلار و ۲۵ سنت رسید.
در پایان معاملات روز کاری پیشین، بهای نفت خام سبک برنت دریای شمال، که از آن به عنوان یکی از مهمترین مراجع قیمت گذاری نفت داد و ستد شده در بازار اروپا استفاده میشود برای تحویل در ماه نوامبر با چهار صدم درصد کاهش نسبت به پایان معاملات روز کاری پیش از آن، به ۴۱ دلار و ۹۲ سنت رسیده بود.
بهای دو شاخص عمده نفتی جهان، یعنی نفت خام سبک و شیرین شاخص نیویورک (وست تگزاس اینترمدییت) و نفت خام سبک برنت دریای شمال، در پایان معاملات روز کاری پیشین به ترتیب ۹۵ صدم درصد و ۴۰ صدم درصد افزایش یافته بود.
جیمز ویلیامز از شرکت دابلیو تی آر جی در این باره میگوید فعالان بازار از دو چیز نگران هستند. نخست نگران این هستند که آیا واقعا لیبی میتواند آنگونه که اعلام کرده است صادرات نفت خود را از سرگیرد. شرکت ملی نفت لیبی اعلام کرده است صادرات نفت خود را ۲۰۰ هزار بشکه در روز افزایش میدهد. اگر این کار انجام گیرد در کاهش بیشتر قیمت نفت در بازار جهانی، تاثیر خواهد گذاشت.
ژنرال خلیفه حفتر، که با اتکا به نیروهای وفادارش، تشکیلات خاص خود را در مناطق شرق لیبی راه اندازی کرده است، اعلام کرد به محاصره هشت ماه تاسیسات، زیر ساختها و پایانههای نفتی پایان میدهد. بعد از اعلام این خبر بود که شرکت ملی نفت لیبی نیز اعلام کرد به زودی روند افزایش صادرات نفت خود را از سر میگیرد.
این کارشناس افزود کارگزاران و سرمایه گذاران بازار نفتی همچنین نگران وضع چشم اندازی کساد اقتصادی در جهان ناشی از شیوع ویروس کووید- ۱۹، و اعمال محدودیتهای قرنطینهای برای مهار شیوع این ویروس، هستند.
به باور این کارشناس مسائل نفتی، به طور کلی سرمایه گذاران و کارگزاران بازارهای جهانی نفت نگران افزایش سطح میزان نفت خام ذخیره سازی شده در آمریکا و دیگر کشورهای صنعتی جهان هستند. اگر چه میزان نفت خام ذخیره سازی شده در جهان اکنون مقداری رو به کاهش گذاشته است، اما سطح میزان نفت خام ذخیره سازی شده در جهان همچنان خیلی بالاست. این در حالی است که تقاضا برای نفت در بازار جهانی، همچنان در سطح پایینی است.
کارگزاران و سرمایه گذاران بازار نفتی همچنین نیم نگاهی به سیر اوضاع و شرایط مالی و اقتصادی در هند نیز دارند که بزرگترین وارد کننده نفت خام در جهان است. اما معلوم نیست که تقاضا برای نفت در این کشور چگونه باشد.
کریگ ارلم کارشناس اواندا نیز در این باره گفت نفت اکنون تحت فشار است با توجه به اینکه شیوع ویروس کووید- ۱۹، در کشورهای اروپایی دوباره شدت گرفته است و اوضاع و شرایط از این نظر در آمریکا نیز رو به وخامت دوباره است.
ادامه این وضع باعث میشود تا کشورهای مربوطه محدودیتهای قرنطینهای برای مهار شیوع ویروس کووید-۱۹، را تشدید کنند. هنگامی که محدودیتهای قرنطینهای برای مهار شیوع ویروس کووید-۱۹، تشدید شود حمل و نقلها کاهش مییابد در نتیجه، تقاضا برای نفت در بازار جهانی، نیز کاهش خواهد یافت.