به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما به نقل از خبرگزاری فرانسه، در پایان معاملات روز کاری لندن، بهای نفت خام سبک برنت (دریای شمال)، که از آن به عنوان یکی از مهمترین مراجع قیمت گذاری نفت داد و ستد شده در بازار اروپا استفاده میشود برای تحویل در ماه اوت با یک و هفت صدم درصد کاهش نسبت به پایان معاملات روز کاری پیشین، به ۴۰ دلار و ۵۸ سنت رسید.
افزایش شیوع بیماری کرونا در جهان و پیامدها و تاثیرات منفی ناشی از آن در کاهش قیمت نفت در بازار جهانی تاثیر داشته است.
لوییز دیکسون کارشناس بخش کارگزاری و خدمات مشاوره سرمایهای شرکت ریستاد انرجی دراین باره میگوید که همزمان که شیوع بیماری کرونا در جهان در حال افزایش است قیمت نفت در بازار جهانی نیز در حال کاهش است.
این کارشناس افزود با توجه به شیوع بیماری کرونا و روند افزایشی آن دیگر چشم انداز و سمت و سوی روشنی برای قیمت نفت در بازار جهانی متصور نیست. بدین ترتیب قیمت دو شاخص عمده نفتی جهان، یعنی نفت خام سبک و شیرین شاخص نیویورک و نفت خام سبک برنت دریای شمال، که در روزهای اخیر به هر بشکه ۴۰ دلار رسیده بود دیگر امیدی وجود ندارد که این روند همچنان ادامه داشته باشد. آمریکا و برزیل که دو کشور عمده وارد کننده نفت هستند به علت افزایش شیوع بیماری کرونا، مقررات قرنطینه و محدودیتهای خارج شدن از منزل برای جلوگیری از گسترش ویروس کرونا را افزایش داده اند. اجرای این گونه مقررات تقاضا برای نفت را کاهش میدهد.
از زمان آغاز شیوع بیماری کرونا در ۱۲ دسامبر سال ۲۰۱۹ در شهر ووهان در مرکز چین، تاکنون بیش از ده میلیون نفر به ویروس کووید-۱۹، مبتلا شده اند که از این تعداد بیش از نیم میلیون نفر جان خود را از دست داده اند.
مقامات چین که دومین اقتصاد جهان، نخستین وارد کننده نفت و دومین مصرف کننده نفت در جهان است روز یکشنبه اعلام کردند بخش آنشین در ۶۰ کیلومتری پکن را قرنطینه کرده اند. قرنطینه این منطقه بعد از پیدا شدن حدود ده مورد ابتلا به ویروس کووید-۱۹، انجام گرفت.
در آمریکا که بیشترین تعداد مبتلایان و قربانیان ویروس کرونا را دارد و به همین علت به شدت درگیر این بیماری ویروسی است، روند گسترش این بیماری در آن همچنان ادامه دارد. به طوری که ویروس کووید-۱۹، در ۳۰ ایالت از ۵۰ ایالت آن گسترش قابل توجهی یافته است. در ایالتهای پر جمعیت کالیفرنیا، تگزاس و فلوریدا ویروس کرونا به شدت گسترش یافته است و این در حالی است که این ایالتها در زمره پر جمعیتترین ایالتهای آمریکا هستند.
در آمریکا گروه گازی چساپیک انرجی روز یکشنبه خواستار آن شد که در ذیل فصل ۱۱ قانون ناظر بر ورشکستگی شرکتها قرار گیرد. در صورتی که این شرکت ذیل این قانون قرار گیرد دولت حکم میدهد که مهلت بازپرداخت بدهی آن باید تمدید شود.
ایپک اوزکاردسکایا Ipek Ozkardeskaya، تحلیلگر بازار بورس و امور مالی بانک سوییسی Swissquote Bank در این باره میگوید: مقررات قرنطینه و محدودیتهای خارج شدن از منزل برای جلوگیری از گسترش ویروس کرونا برای این شرکت فعال در بخش انرژی کشنده بوده است. چرا این شرکت در سالهای گذشته بدهیهای سنگینی به بار آورده بود و اکنون که بیماری ناشی از ابتلا به ویروس جدید کرونا (کووید-۱۹) نیز در آمریکا شیوع پیدا کرده است مشکلات مالی و اقتصادی این شرکت بیش از پیش افزایش یافت.
این کارشناس خبر خوبی که در رابطه با ورشکستگی این شرکت وجود دارد این است که تولید آن متوقف میشود و اینگونه مقداری از تولید روزانه آمریکا کاسته میشود. چون این شرکت در تولید نفت رسی (نفت شیل)، نفت غیر متعارفی که با شکست هیدرولیک و با هزینه بالا استخراج میشود فعالیت داشت و تولید بیش از اندازه این نوع نفت نقش مهمی در انباشت وافزایش میزان نفت خام ذخیره سازی شده آمریکا داشته است که این نیز به نوبه خود در کاهش قیمت نفت در بازار جهانی نقش داشته است.