بولتن حاضر تلاش دارد مهمترين چالش هاي داخلي و خارجي دولت جديد آمريکا را دربازه زماني 10/ 09/ 98 تا 16/ 09 /98، رصد و در چارچوب موضوعي دسته بندي و در اختيار پژوهشگران و برنامهسازان اين حوزه قرار دهد.
چکیده:
« افزایش تنش میان ترامپ و دموکرات ها به بهانه استیضاح وی، انتقاد شدید از سیاست های ترامپ و ضد ملی توصیف کردن آنها، تاکید مخالفان ترامپ بر این که وی منافع شخصی را بر منافع ملی ترجیح می دهد و تاکید بر ناامیدی و سرخوردگی وسیع در میان شهروندان آمریکایی » از جمله مهمترین بهانههای خبری رسانههای بیگانه، دربازه زمانی دهم تا شانزدهم آذر ماه جاری در حوزه رصد اوضاع داخلی جامعه آمریکا است.
در بخش بعدی که مربوط می شود به حوزه مناسبات خارجی واشنگتن با مسکو، پکن و پیونگ یانگ؛ برخلاف هفته پیشین که هر سه قسمت را در بر می گرفت این هفته تنها دو حوزه نخست البته با تاکید بر اختلافات واشنگتن مسکو متمرکز بود.
بر این اساس نکات زیر به ذهن می رسد ؛
اولاً استیضاح ترامپ با گذشت زمان با پیشرفت و تعمیق اختلافات هواداران وی و دموکرات ها روبرو است . به گونه ای که در حال حاضر یکی از پرحجم ترین خبرها در این مورد حملات حامیان و مخالفان برگزاری استیضاح وی است. در هفته ای که گذشت شاهد بودیم که بر این اساس مقامات کاخ سفید و هواداران ترامپ به درخواست کمیته تحقیقاتی ویژه مجلس نمایندگان آمریکا برای تحقیق از ترامپ و حضور وی و تعدادی از مقامات کاخ سفید برای ایراد شهادت در کنگره پاسخ منفی دادند. حال تعدادی از دموکرات های بلند پایه همچون نانسی پلوسی رئیس مجلس نمایندگان آمریکا و جری نادلر رئیس کمیته قضایی مجلس نمایندگان آمریکا اقدامات ترامپ را به زیان منافع ملی توصیف کردند.
به هر روی به نظر می رسد اگر استیضاح یادشده بی نتیجه بوده و شکست بخورد ـ که احتمالش کم نیست ـ تقویت بیش از پیش جایگاه جمهوریخواهان به ویژه ترامپ را در آستانه انتخابات در پی خواهد داشت.
ثانیا نتایج و پی آمد اقدامات ترامپ به فضای سیاسی آمریکا منحصر نمی شود بلکه فضای اجتماعی این کشور را در بر گرفته و از خود متاثر کرده است. نظرسنجی و افکارسنجی که اخیرا میان شهروندان آمریکایی انجام شده نشان از ناامیدی و سَرخوردگی فزاینده میان شهروندان آمریکایی دارد. این واقعیت در حالی است که رسانه های حامی ترامپ مدعی بهبود بی سابقه وضعیت اقتصادی جامعه آمریکا هستند.
پژوهش خبری صدا وسیما: سابقه دشمنی ایالات متحده آمریکا با جمهوری اسلامی به هفته های نخستین پیروزی انقلاب اسلامی باز میگردد. این دشمنی ممکن است دچار فراز و فرود شده باشد اما به گواهی تاریخ هرگز در اصل و اساس خود دستخوش کوچکترین تغییری نشده است.
واقعیت این است که انتخاب دونالد ترامپ به عنوان رئیس جمهوری آمریکا هر چند در وهله نخست حزب جمهوریخواه آمریکا را تقویت می کند اما شواهد دال بر این است حضور ترامپ در کاخ سفید دو پیامد خیلی مهم و آشکار را در پی داشته اول افزایش میزان اختلافات سیاسی دوم ورود ایالات متحده به دوره انزواطلبی(و خروج از پیمان های چند جانبه ).
بولتن حاضر تلاش دارد مهمترین تبلیغات رسانه ای و حوادث مربوط به اوضاع داخلی آمریکا و همچنین مناسبات چالشی خارجی آمریکا را در بخش های مجزا و به شکل کاملا مستند و دقیق دربازه زمانی هفتگی، رصد و در چارچوب موضوعی دسته بندی و در اختیار پژوهشگران و برنامهسازان این حوزه قرار دهد.
متن کامل این مطلب در اینجا قابل دریافت است.
پژوهشگر: مرتضی هوشیار