پخش زنده
امروز: -
بولتن حاضر تلاش دارد مهمترين چالش هاي داخلي و خارجي دولت جديد آمريکا را دربازه زماني هفتگي، رصد و در چارچوب موضوعي دسته بندي و در اختيار پژوهشگران و برنامهسازان اين حوزه قرار دهد.
چکیده مطلب:
« انتقادها به شیوه مدیریت سیاسی ترامپ »، « وجود ابهام در رفتار اقتصادی ترامپ»، «اذعان مقامات اقتصادی دولت ترامپ بر کسری بودجه دولت آمریکا »، « کاهش محبوبیت اجتماعی ترامپ در جامعه آمریکا» و « افزایش نگرانی ها از موج فراگیر خشونت در جامعه آمریکا» مهمترین بهانه های خبری رسانه های بیگانه در بخش رصد اوضاع داخلی آمریکا دربازه زمانی بیست و چهارم مرداد گذشته تا دوم شهریورماه جاری است.
در این بخش، حوزه « اختلافات سیاسی» پس از مدت ها صدرنشینی دچار کاهش تبلیغات رسانه ای شده و در نتیجه فراوانی 14 درصد از حجم کل تبلیغات رسانه ای را به خود اختصاص داد. اما رتبه اول تبلیغات رسانه ای به «حوزه اجتماعی» با فراوانی 57 درصد حجم اخبار اختصاص داشت. «حوزه اقتصادی» با سهمی معادل 29 درصد از تبلیغات رسانه ای در جایگاه دوم قرار گرفت.
در بخش رصد سیاست خارجی آمریکا که به مناسبات چالشی واشنگتن با تعدادی از اعضای جامعه بینالمللی ( یعنی روسیه، چین و کره شمالی) مربوط است تنها شاهد تمرکز رسانه ای بر روی مناسبات چالشی واشنگتن با پکن و پیونگ یانگ بودیم. بنابراین تمامی حجم نمونه های تبلیغاتی به این دو حوزه اختصاص داشت. در نتیجه رسانه ها در خصوص مناسبات چالشی واشنگتن با مسکو (بر خلاف بازه زمانی گذشته) هیچ نمونه ای را بازتاب ندادند.
بر این اساس چند نکته قابل توجه است:
1ـ از مدتها پیش تاکنون مناسبات ترامپ با دموکرات ها به بهانه های مختلف در حال تیرگی روزافزون است. اما این تیرگی و اختلاف به غیر دموکرات ها نیز سرایت کرده و دامن برخی از جمهوریخواهان را گرفته است. حال موضوع از این فراتر رفته و حتی به تعدادی از مقامات پیشین کاخ سفید رسیده است.[1]
2ـ هر چند از نقاط قوت دولت ترامپ بهبود شرایط اقتصادی است ولی شفاف سازی اخیر رسانه ها از تلاش های ترامپ برای دور زدن قانون و حتی فساد اقتصادی خبر میدهد.[2]
3ـ انتقادات به سیاست مهاجرتی ترامپ، انتقاد به شخصیت فاشیستی ترامپ، و نگرانی ها از گسترش خشونت در جامعه آمریکا محورهای رسانه ای تقریبا ثابت در حوزه اجتماعی است که هر چند یک بار دیده میشود. [3]
پژوهش خبری صدا وسیما: مناسبات ایالات متحده آمریکا با جمهوری اسلامی از آنجایی که آکنده از حوادث مهم و اثرگذار بوده همواره توجه رسانه ها را به خود جلب کرده است . بی شک یکی از مهم ترین برهه های تاثیر گذار در تاریخ آمریکا و دیگر کشورها ؛ انتخابات ریاست جمهوری آمریکا و جابجایی قدرت در کاخ سفید است. از طرفی دشمنی آمریکا با ایران اسلامی به هفته های نخستین پیروزی انقلاب اسلامی باز میگردد. این دشمنی ممکن است دچار فراز و فرود شده باشد اما به گواهی تاریخ هرگز در اصل و اساس خود دستخوش کوچکترین تغییری نشده است بلکه گذشت زمان بارها اثبات کرده که دشمنی کاخ سفید با ایران اسلامی روز به روز سخت تر و همه جانبه تر شده است.
انتخاب دونالد ترامپ به عنوان رییس جمهور آمریکا هر چند در وهله اول حزب جمهوری خواه آمریکا را تقویت می کند اما شواهد دال بر این است این انتخاب جریان تندروی ضد ایرانی را نیز تقویت کرده و در نتیجه بر میزان و شدت این دشمنی افزوده است. اما تمام واقعیت این نیست . ترامپ به دلایل مختلف همچون سیاسی ، اقتصادی و حتی اجتماعی معمولا مورد نقد و هجمه دموکرات ها قرار می گیرد اما گاهی اوقات این جریان انتقادی منحصر به حزب رقیب نمی شود بلکه هم حزبی های وی نیز با دموکرات ها هم نوا می شوند.
بولتن حاضر تلاش دارد مهمترین چالش های داخلی و خارجی دولت جدید آمریکا را دربازه زمانی هفتگی، رصد و در چارچوب موضوعی دسته بندی و در اختیار پژوهشگران و برنامهسازان این حوزه قرار دهد.
متن کامل این مطلب در اینجا قابل دریافت است.
پژوهش خبری// مرتضی هوشیار