پخش زنده
امروز: -
بولتن حاضر تلاش دارد مهمترين چالش هاي داخلي و خارجي دولت جديد آمريکا را دربازه زماني هفتگي، رصد و در چارچوب موضوعي دسته بندي و در اختيار پژوهشگران و برنامهسازان اين حوزه قرار دهد.
چکیده مطلب:
« واکنش فعالان سیاسی آمریکا به تصمیم اخیر ترامپ برای خارج ساختن نیروهای نظامی آمریکا از مرز سوریه و ترکیه و طرح استیضاح ترامپ و حوادث و اظهار نظرهای مختلف مرتبط با آن » تنها بهانههای خبری رسانهها، دربازه زمانی چهاردهم تا بیستم مهرماه جاری در خصوص اوضاع داخلی آمریکاست. اما طرح استیضاح ترامپ که در چند روز گذشته به شدت به خبر اول رسانههای آمریکا تبدیل شده - و در نتیجه بقیه موضوعات حتی حوزههای دیگر را تحت الشعاع خود قرارداده به گونهای که حجم خبرهای آن به شدت افت کرده - مورد توجه تعداد زیادی از سیاستمداران آمریکایی قرار گرفت از جمله میچ مک کانل رهبر اکثریت جمهوری خواه سنای آمریکا ، میت رامنی سناتور جمهوری خواه و نانسی پلوسی رئیس مجلس نمایندگان آمریکا. اما در بخش بعدی که به حوزه مناسبات خارجی آمریکا مربوط بود، خبرها منحصر بود به مناسبات چالشی واشنگتن با پکن و در نتیجه دیگر حوزهها ( مناسبات چالشی واشنگتن با مسکو و پیونگ یانگ ) فاقد خبر بودند.
بر این اساس به چند نکته اشاره می شود؛
1ـ طرح استیضاح ترامپ برخلاف بیشتر حوادث و رویدادهای سیاسی پیشین حال به طرحی فرا جناحی تبدیل شده است که علاوه بر افکار عمومی و دموکراتها، از حمایت تعداد قابل ملاحظهای از جمهوریخواهان برخوردار است.
2- به نظر میرسد نمایندگان مجلس (نمایندگان آمریکا ) برای اجرای طرح یادشده کاملا مصمماند زیرا برای تحقیق در این زمینه تعدادی از شخصیتهای کاخ سفید و دولت ترامپ را برای ادای توضیحات احضار کردهاند.
3- بنابراین میتوان گفت طرح اولیه استضاح ترامپ حال با گذشت زمان و حوادث مرتبط که اتفاق افتاده در حال حاضر تا حد زیادی جدی شده است.
4- همین جدیت موجب شده حوزههای زیادی در روزهای اخیر فاقد نمونه تبلیغاتی باشند. این مسئله حتی بر حوزهها و موضوعات خارجی نیز اثر گذاشته است.
پژوهش خبری صدا وسیما: سابقه دشمنی ایالات متحده آمریکا با جمهوری اسلامی به هفته های نخستین پیروزی انقلاب اسلامی باز میگردد. این دشمنی ممکن است دچار فراز و فرود شده باشد اما به گواهی تاریخ هرگز در اصل و اساس خود دستخوش کوچکترین تغییری نشده است بلکه گذشت زمان بارها اثبات کرده که دشمنی کاخ سفید با ایران اسلامی روز به روز سخت تر و همه جانبه تر شده است. بهترین نمونه این دشمنی رو به تزاید؛ « تحریم ها» است که در سال های اخیر نه تنها گسترش کمی قابل ملاحظه ای یافت بلکه بسیاری از شئون غیر نظامی و انسانی را درگیر خود کرد، به گونهای که اعتراض نهاد ها و جمعیتهای انسان دوستانه را در پی داشت.
واقعیت این است که انتخاب دونالد ترامپ به عنوان رئیس جمهوری آمریکا هر چند در وهله اول حزب جمهوریخواه آمریکا را تقویت می کند اما شواهد دال بر این است این انتخاب جریان تندروی ضد ایرانی را نیز تقویت کرده و در نتیجه بر میزان و شدت این دشمنی افزوده است. دونالد ترامپ در دوره رقابتهای انتخاباتی با توصیف ایران به عنوان یکی از مهمترین چالشهای آمریکا، انتقادات زیادی متوجه جمهوری اسلامی کرد. در حال حاضر نیز علاوه بر ترامپ اعضای کابینه وی از کوچکترین فرصتی برای حمله به ایران فروگذار نمی کنند. خروج ترامپ از برجام و بازگشت همه تحریم های یکجانبه از سوی آمریکا، در راستای شدت گرفتن دشمنی آمریکا علیه ایران است.
همراهی و همکاری متحدین اروپایی و منطقه ای آمریکا نیز علیه ایران، با هدف مجاب کردن ایران به مذاکرهای جدید و تغییر رفتار صورت می گیرد.
بولتن حاضر تلاش دارد مهمترین چالش های داخلی و خارجی دولت جدید آمریکا را در بازه زمانی هفتگی، رصد و در چارچوب موضوعی دسته بندی و در اختیار پژوهشگران و برنامهسازان این حوزه قرار دهد.
متن کامل این مطلب در اینجا قابل دریافت است.
پژوهش خبری// مرتضی هوشیار