با وجود تلاش اتحادیه اروپا و آمریکا برای پیشبرد تغییرات سیاسی، تحولات هفته های اخیر نشان میدهد روسیه همچنان دست برتر را در رقابت با اتحادیه اروپا و آمریکا در قزاقستان دارد.
درتاریخ ۷ دسامبر ۲۰۲۱، قطعنامه استرداد اموال فرهنگی به کشورهای مبدا در مجمع عمومی سازمان ملل متحد بصورت اجماع تصویب شد؛ که حدود ۱۰۰ کشور از جمله ایران از بانیان این قطعنامه بوده اند.
پس از گذشت هشت سال و اعمال تحریم های فراوان کشورهای غربی علیه روسیه، بحران اوکراین همچنان ادامه دارد.
مسئله نقض حقوق زنان در انگلیس موضوعی جدید نیست. انگلیس یکی از بدترین آمارهای مربوط به حقوق بشر را در اروپا دارد.
دیپلماسی اقتصادی، به مفهوم اولویت یافتن موضوعات اقتصادی در سیاست خارجی است. جمهوری اسلامی ایران با اتکاء به ویژگیهای ممتاز جغرافیایی، منابع سرشار طبیعی و نیروی کار متخصص میتواند به جایگاه واقعی خود در اقتصاد جهانی برسد.
در این پژوهش، تلاش شده با نگاهی کوتاه به فرصت ها و ظرفیت های اقتصادی عراق در زمینه نفت، گاز، پتروشیمی و برق، زمینه ها، الزامات و موانع ورود شایسته ایران به حوزه یاد شده و ظرفیت های مغفول مانده مورد مطالعه قرار گیرند.
منطقه ژئو استراتژیک و ژئو اکونومیک غرب آسیا به رغم کاهش اهمیت آن پس از جنگ سرد، در آغاز هزاره جدید دوباره مورد توجه قدرتهای بزرگ قرار گرفت که بیشتر به واسطه منابع عظیم انرژی بوده است.
کنوانسیون رژیم حقوقی دریای خزر در پنجمین نشست سران کشورهای حاشیه دریای خزر (سال ۱۳۹۷) به امضاء رسید و از سال ۱۳۷۷ که مصوبه جلسه ۲۳۸ شورای عالی امنیت ملی ابلاغ شد درباره رژیم حقوقی دریای خزر ۵۳ -۵۲ نشست برگزار شده است.
ظرفیتهای همکاریهای اقتصادی جمهوری اسلامی ایران با محور مقاومت
در این نوشتار تلاش شده ضمن مرور اجمالی فرصتها و ظرفیتهای اقتصادی غیر نفتی عراق برای ورود جمهوری اسلامی ایران، ظرفیتهای مغفول مانده، موانع حضور مطلوب و برخی توافق نامههای اقتصادی اجرا نشده میان دو کشور مورد اشاره قرار گیرند.
ظرفیت های همکاری های اقتصادی ایران با محور مقاومت(1)
کشور سوریه به عنوان هم پیمان استراتژیک جمهوری اسلامی ایران و پل لجستیک محور مقاومت، همواره جایگاه ممتازی در سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران داشته است.