پخش زنده
امروز: -
بولتن حاضر تلاش دارد مهمترين چالش هاي داخلي و خارجي دولت جديد آمريکا را دربازه زماني هفتگي، رصد و در چارچوب موضوعي دسته بندي و در اختيار پژوهشگران و برنامهسازان اين حوزه قرار دهد.
پژوهش خبری صدا وسیما: در این بخش رصد اوضاع داخلی آمریکا - بیشترین تمرکز رسانه ها بر اختلافات سیاسی ـ که معمول سیاست ها و اقدامات ترامپ است ـ معطوف بود، به گونه ای که این حوزه به تنهایی بیش از نیمی از نمونه ها و حجم تبلیغات را به خود اختصاص داد. در بازه زمانی حاضر – همچون چند هفته گذشته ـ موضع اصلی مربوط است به طرح استیضاح ترامپ و موضوعات مرتبط با آن. البته در کنار این موضوع؛ صدور حکم جریمه مالی ترامپ از سوی دادگاه نیز با اهمیت است. بر این اساس « جدی شدن اتهام سوء استفاده از قدرت توسط ترامپ، جدیت دموکرات ها برای استیضاح ترامپ و تعمیق اختلافات ترامپ با دموکرات ها » از مهمترین نمونه های تبلیغاتی رسانه ها در این باره است. در ادامه یعنی در حوزه اجتماعی؛ اظهار نظر کارشناسی گروهی از روانشناسان درباره رفتارهای ترامپ و شخصیت روانی وی ، و اعتراضات مردمی به جهت گیرها و اقدامات اجتماعی ترامپ در رسانه ها بازتاب یافت. در بخش آخر که مربوط است به چالش های خارجی ایالات متحده با روسیه، چین و کره شمالی این هفته تمامی خبرها به دو حوزه روسیه و چین اختصاص داشت و در نتیجه در خصوص حوزه کره شمالی رسانه ها فاقد نمونه تبلیغاتی بودند.
بر این اساس به ذهن می رسد؛
دونالد ترامپ در حال حاضر دارای یک نقطه قوت بزرگ یعنی عملکرد اقتصادی وی و در مقابل یک نقطه ضعف بزرگ یعنی نگرش و رفتارسیاسی وی است که انتقادات زیاد داخلی و خارجی را در پی داشته است. واقعیت این است که عموم مردم آمریکا توجه و حساسیتشان برای انتخاب رئیس جمهور؛ در وهله اول نگرش و عملکرد اقتصادی وی است. عملکرد اقتصادی ترامپ در دوره اول ریاست جمهوریش به استناد اطلاعات و اخبار موجود قابل دفاع بوده و همین مسئله برای وی پشتوانه امیدوارکننده در انتخابات پیش رو در سال 2020 است. – هر چند برخی صاحب نظران معتقدند بر خلاف کوتاه مدت؛ در دوره بلندمدت این سیاست های اقتصادی نتیجه عکس خواهد داد. – بنابر این تمرکز مخالفان و رقبای وی چون بر روی مسائل سیاسی است انتظار پیروزی آن ها مقابل ترامپ دور از ذهن است. البته تمامی رقبای وی بر روی مسائل سیاسی متمرکز نشده اند بلکه برخی دیگر همچون برنی سندرز بر روی فقر و تبعیض و به طور کلی ضعف عدالت اجتماعی در جامعه آمریکا متمرکز شده اند که همین مسئله باعث شده که از دیگر رقبا وضع بهتری در انتخابات داشته باشند.
پژوهش خبری صدا وسیما: سابقه دشمنی ایالات متحده آمریکا با جمهوری اسلامی به هفته های نخستین پیروزی انقلاب اسلامی باز میگردد. این دشمنی ممکن است دچار فراز و فرود شده باشد اما به گواهی تاریخ هرگز در اصل و اساس خود دستخوش کوچکترین تغییری نشده است.
واقعیت این است که انتخاب دونالد ترامپ به عنوان رئیس جمهوری آمریکا هر چند در وهله نخست حزب جمهوریخواه آمریکا را تقویت می کند اما شواهد دال بر این است حضور ترامپ در کاخ سفید دو پیامد خیلی مهم و آشکار را در پی داشته اول افزایش میزان اختلافات سیاسی دوم ورود ایالات متحده به دوره انزواطلبی(و خروج از پیمان های چند جانبه ).
بولتن حاضر تلاش دارد مهمترین تبلیغات رسانه ای و حوادث مربوط به اوضاع داخلی آمریکا و همچنین مناسبات چالشی خارجی آمریکا را در بخش های مجزا و به شکل کاملا مستند و دقیق دربازه زمانی هفتگی، رصد و در چارچوب موضوعی دسته بندی و در اختیار پژوهشگران و برنامهسازان این حوزه قرار دهد.
متن کامل این مطلب در اینجا قابل دریافت است.
پژوهش خبری// مرتضی هوشیار