پخش زنده
امروز: -
بولتن حاضر تلاش دارد مهمترين چالش هاي داخلي و خارجي دولت جديد آمريکا را دربازه زماني هفتگي، رصد و در چارچوب موضوعي دسته بندي و در اختيار پژوهشگران و برنامهسازان اين حوزه قرار دهد.
چکیده مطلب:
در بخش رصد اوضاع آمریکا؛ اختلافات سیاسی با 68 درصد حجم کلی تبلیغات در مقام اول قرار گرفت. دراین بخش تمرکز اصلی رسانه ها بر روی موضوع استیضاح ترامپ بود. بر این اساس تمایل روبه رشد افکار عمومی آمریکا برای استیضاح ترامپ همزمان با اصرار مجلس نمایندگان این کشور برای اجرای این طرح، افزایش اختلاف و تنش در فضای سیاسی آمریکا از جمله مهمترین نمونه های تبلیغاتی در این بخش در بازه زمانی هفتم تا سیزدهم مهرماه بود. در ادامه حوزه معضلات اجتماعی با 22 درصد در رتبه دوم و در نهایت حوزه مربوط به معضلات اقتصادی قرار دارد.
در بخش بعدی که مربوط است به مناسبات چالشی دولت ترامپ با تعدادی از اعضای جامعه بینالملل (روسیه – چین – کره شمالی) مربوط می شود تمام حجم تبلیغات رسانه ای در بازه زمانی اخیر به مناسبات چالشی واشنگتن مسکو اختصاص داشت.
بر این اساس به چند نکته اشاره می شود:
1ـ افزایش درخواست نمایندگان اعم از دموکرات و جمهوریخواه برای استیضاح ترامپ همزمان با افزایش خواست افکار عمومی برای اجرایی شدن این طرح، اصلی ترین بهانه خبری رسانه ها در بازه زمانی کنونی است. جالب است که برخی تندترین حملات و درخواست های استیضاح ترامپ از سوی نمایندگان جمهوریخواه ارائه شده است.
2 ـ پیشتر حجم اخبار رسانه ها از نامناسب بودن سیاست ها و اقدامات دولت ترامپ در حوزه اجتماعی ( عموما بالا بودن سطح خشونت ها و یا راجع به اتباع بیگانه و ... ) حکایت داشت در حالی که اکنون رسانه ها (در جامعه آمریکا ) به طور کلی از نبود امنیت برای کودکان خبر می دهند.
3- در حالی که ادعا می شد دولت ترامپ رشد اقتصادی قابل ملاحظه ای داشته؛ رسانه ها در طی دو هفته اخیر در سلسله گزارش هایی از اعتراضات کارگری خبر دادند. حال رسانه ها از وجود مواردی از سوءاستفاده مالی در دولت ترامپ خبر می دهند.
پژوهش خبری صدا وسیما: سابقه دشمنی ایالات متحده آمریکا با جمهوری اسلامی به هفته های نخستین پیروزی انقلاب اسلامی باز میگردد. این دشمنی ممکن است دچار فراز و فرود شده باشد اما به گواهی تاریخ هرگز در اصل و اساس خود دستخوش کوچکترین تغییری نشده است بلکه گذشت زمان بارها اثبات کرده که دشمنی کاخ سفید با ایران اسلامی روز به روز سخت تر و همه جانبه تر شده است. بهترین نمونه این دشمنی رو به تزاید؛ « تحریم ها» است که در سال های اخیر نه تنها گسترش کمی قابل ملاحظه ای یافت بلکه بسیاری از شئون غیر نظامی و انسانی را درگیر خود کرد، به گونهای که اعتراض نهاد ها و جمعیتهای انسان دوستانه را در پی داشت.
واقعیت این است که انتخاب دونالد ترامپ به عنوان رئیس جمهوری آمریکا هر چند در وهله اول حزب جمهوریخواه آمریکا را تقویت می کند اما شواهد دال بر این است این انتخاب جریان تندروی ضد ایرانی را نیز تقویت کرده و در نتیجه بر میزان و شدت این دشمنی افزوده است. دونالد ترامپ در دوره رقابتهای انتخاباتی با توصیف ایران به عنوان یکی از مهمترین چالشهای آمریکا، انتقادات زیادی متوجه جمهوری اسلامی کرد. در حال حاضر نیز علاوه بر ترامپ اعضای کابینه وی از کوچکترین فرصتی برای حمله به ایران فروگذار نمی کنند. خروج ترامپ از برجام و بازگشت همه تحریم های یکجانبه از سوی آمریکا، در راستای شدت گرفتن دشمنی آمریکا علیه ایران است.
همراهی و همکاری متحدین اروپایی و منطقه ای آمریکا نیز علیه ایران، با هدف مجاب کردن ایران به مذاکرهای جدید و تغییر رفتار صورت می گیرد.
بولتن حاضر تلاش دارد مهمترین چالش های داخلی و خارجی دولت جدید آمریکا را در بازه زمانی هفتگی، رصد و در چارچوب موضوعی دسته بندی و در اختیار پژوهشگران و برنامهسازان این حوزه قرار دهد.
متن کامل این مطلب در اینجا قابل دریافت است.
پژوهش خبری // مرتضی هوشیار