پخش زنده
امروز: -
بولتن حاضر تلاش دارد مهمترين چالش هاي داخلي و خارجي دولت جديد آمريکا را دربازه زماني 17/ 09/ 98 تا 23/ 09/ 98، رصد و در چارچوب موضوعي دسته بندي و در اختيار پژوهشگران و برنامهسازان اين حوزه قرار دهد.
چکیده
« درخواست چند نفر از وزرای خارجه سابق آمریکا برای تغییر رویکرد کاخ سفید در مواجهه با جمهوری اسلامی ایران (مذاکره با جمهوری اسلامی برای حل مشکلات) ، جدی بودن دموکرات ها برای استیضاح ترامپ و انتقادات متعدد به سیاست خارجی ترامپ و تنش در مناسبات دستگاه قضایی آمریکا و کاخ سفید » از جمله مهمترین بهانههای خبری رسانههای بیگانه، دربازه زمانی هفدهم تا بیست و سوم آذر ماه جاری در حوزه رصد اوضاع داخلی جامعه آمریکا در حوزه سیاسی و اجتماعی است.
در بخش بعدی که مربوط می شود به حوزه مناسبات خارجی واشنگتن با مسکو ، پکن و پیونگ یانگ ؛ این هفته برخلاف هفته پیشین هر سه قسمت حاوی نمونه های تبلیغاتی بود البته با تاکید بر اختلافات واشنگتن پیونگ یانگ ..
بر این اساس نکات زیر به ذهن می رسد ؛
اولاً :استیضاح ترامپ با گذشت زمان با پیشرفت و تعمیق اختلافات هواداران و مخالفان وی به پیش می رود . در جدیدترین رویدادی که مربوط به استیضاح ترامپ است ، تصویب طرح استیضاح در مجلس نمایندگان آمریکاست که علاوه بر جدی شدن استیضاح نوعی پیروزی برای دموکرات هاست . به هر روی به نظر می رسد اگر استیضاح یادشده بی نتیجه بوده و شکست بخورد ـ که احتمالش کم نیست ـ تقویت بیش ازپیش جایگاه جمهوریخواهان به ویژه ترامپ را در آستانه انتخابات در پی خواهد داشت.
ثانیا : رصد خبرهای هفته نشان از پایان ماه عسل ترامپ - اون دارد. ترامپ پیشتر مدعی شده بود سفر و دیدارش با کیم جونگ اون رهبر کره شمالی از موفقیت سیاست خارجی در راستای حل بحران قدیمی شبه کره حکایت دارد. در این حال ناظران و منتقدان سیاست خارجی آمریکا ضمن ابراز تردید در حل واقعی بحران یادشده، دستاورد این سفر را تنها چند عکس یادگاری دانستند. حال اخبار یادشده بیشتر نظر منتقدان را تایید می کند.
پژوهش خبری صدا وسیما: سابقه دشمنی ایالات متحده آمریکا با جمهوری اسلامی به هفته های نخستین پیروزی انقلاب اسلامی باز میگردد. این دشمنی ممکن است دچار فراز و فرود شده باشد اما به گواهی تاریخ هرگز در اصل و اساس خود دستخوش کوچکترین تغییری نشده است.
واقعیت این است که انتخاب دونالد ترامپ به عنوان رئیس جمهوری آمریکا هر چند در وهله نخست حزب جمهوریخواه آمریکا را تقویت می کند اما شواهد دال بر این است حضور ترامپ در کاخ سفید دو پیامد خیلی مهم و آشکار را در پی داشته اول افزایش میزان اختلافات سیاسی دوم ورود ایالات متحده به دوره انزواطلبی(و خروج از پیمان های چند جانبه ).
بولتن حاضر تلاش دارد مهمترین تبلیغات رسانه ای و حوادث مربوط به اوضاع داخلی آمریکا و همچنین مناسبات چالشی خارجی آمریکا را در بخش های مجزا و به شکل کاملا مستند و دقیق دربازه زمانی هفتگی، رصد و در چارچوب موضوعی دسته بندی و در اختیار پژوهشگران و برنامهسازان این حوزه قرار دهد.
متن کامل این مطلب در اینجا قابل دریافت است.
پژوهشگر: مرتضی هوشیار