در طی سال های پس از انقلاب اسلامی تقریبا در همه موارد بومی گزینی به شیوههای مختلف انجام شده است. بومی گزینی معلمان بهترین راهکار برای ایجاد توازن و ماندگاری و ارتقای نیروی انسانی آموزش و پرورش در مناطق مختلف کشور است.
چکیده نشست پژوهشی:
- جذب نیروی انسانی در آموزش و پرورش به دو شیوه پذیرش دانشجو معلم متعهد خدمت و استخدام آزاد فارغ التحصیلان دانشگاهی صورت می گیرد.
- شیوه های جذب از منظر سهمیه بندی به شیوه کشوری، بومی استانی، بومی منطقهای است.
- پذیرش کشوری، کاهش نرخ ماندگاری نیرو و مشکلات اجرایی در توزیع سهمیه پذیرش برای هررشته به تفکیک جنس را به دنبال دارد.
- در طی سال های پس از انقلاب اسلامی تقریبا در همه موارد بومی گزینی به شیوههای مختلف انجام شده است.
- بومی گزینی معلمان بهترین راهکار برای ایجاد توازن و ماندگاری و ارتقای نیروی انسانی آموزش و پرورش در مناطق مختلف کشور است.
- تعدد قوانین و تحمیل های خارج از حوزه آموزش و پرورش در مواردی موانع و چالش هایی برای اجرای بومی گزینی فراهم آورده است.
- حتی استخدام حق التدریس ها و سرباز معلم ها و آموزشیاران نهضت سواد آموزی در راستای بومی گزینی بوده است.
پژوهش خبری صدا وسیما:برنامه ریزی منابع انسانی در آموزش و پرورش از چند جهت اهمیت دارد. یکی ورود نیروهای با کیفیت و دیگری تامین منابع انسانی آموزش و پرورش؛ با توجه به نیاز هر منطقه در مقاطع و رشته های مختلف و متناسب با جنسیت مورد نیاز. این مسئله به قدری اهمیت دارد که با برقراری عدالت آموزشی و محرومیت زدایی به ایجاد فرصت های برابر و توسعه متوازن کشورها کمک می کند. آموزش و پرورش کشور ما متاسفانه سالها با مشکلاتی در ساماندهی نیروها مواجه بوده به طوری که به رغم داشتن تعداد متناسب نیروی انسانی در آموزش و پرورش متاسفانه توزیع این نیروها به گونه ای متناسب انجام نشده و در شرایطی که در برخی مناطق کشور مازاد نیرو داریم در مناطقی به شدت با کمبود نیرو مواجهیم و این در حالی است به دلیل گستردگی این حوزه نمی توان این نیروها را بین مناطق مختلف کشور به اجبار جابه جا کرد. از سوی دیگر تداوم این وضعیت هزینه های مادی و معنوی زیادی را به منابع کشور وارد می کند. به همین منظور یکی از قدم های مهمی که برای اصلاح این روند و جلوگیری از تداوم آن در آموزش و پرورش کشورمان از سالها قبل آغاز شده و با بهبود روش ها روندی رو به رشد را در این زمینه طی کرده است موضوع بومی گزینی معلمان است. در این خصوص در نشست پژوهشی با دکتر رسول قدیم خانی، رئیس گروه تامین منابع انسانی وزارت آموزش و پرورش، موضوع « بومی گزینی معلمان در سالهای پس از انقلاب » را با طرح سوالات زیر مورد بررسی و واکاوی قرار دادیم:
متن کامل این مطلب در اینجا قابل دریافت است.
پژوهش خبری // فریفته هدایتی