پخش زنده
امروز: -
در اردیبهشت سال 85 رهبر معظم انقلاب در توصیه هایشان خطاب به وزیر و مسئولین وقت آموزش و پرورش فرمودند که قرار نبود که امور تربیتی تعطیل شود و در آن سخنرانی سه فرمان دادند: 1- احیای تربیت معلم 2-احیای معاونت پرورشی 3- رفع محجوریت از قرآن.
دکترمحمد پاک سرشت عضو هیئت علمی دانشگاه فرهنگیان در گفتگو با پژوهش خبری در باره فعالیت های امور تربیتی وزارت آموزش و پرورش پس از انقلاب اسلامی گفت: در ابتدای انقلاب و دهه 60، شهیدان رجایی و باهنر در مسند آموزش و پرورش سه کار اساسی را باهم انجام دادند:
1-ایجاد نهاد امور تربیتی که تجربه پیش از انقلاب را به پس از انقلاب منتقل کردند
2-ارتقای دانشسراهای تربیت معلم به مراکز تربیت معلم
3- انجمن خانه و مدرسه که قبل از انقلاب در 1326 تاسیس شده بود را در سال 59 شهیدان رجایی و باهنر ان را به عنوان انجمن اولیا و مربیان نام نهادند.
پاک سرشت افزود:این سه کار مبارک این شهیدان و نسلی که از ابتدای انقلاب اسلامی تاکنون داعیه دار آموزش و پرورش کشور بوده پیامی برای امروز و برای نسل جدیدش دارد و آن اینکه این مثلت یعنی خانه (والدین) و مدرسه (معلمان و مربیان) و سیستم کلی جامعه، این سه باید در تربیت نسل آینده با هم هماهنگ باشند. همانطور که اعتقاد داریم که خداوند تزکیه و تربیت را مقدم بر تعلیم قرار داده است تعلیم بدون تربیت و بدون تزکیه به جایی نمی رسد.
عضو هیئت علمی دانشگاه فرهنگیان تصریح کرد :امور تربیتی که با این داعیه شروع شد در دهه 60 با کمک انجمن اولیا و مربیان و آموزش و پرورش و سیستم کلی جامعه همگام به پیش می رفت تا اینکه در دهه 70 و 80 در عین اینکه داشتیم خوب پرواز می کردیم یک فرود داشتیم. دیدگاهی که در این مقطع بر سیستم آموزش و پرورش به نوعی حاکمیت پیدا کرد و بعضا در کشور دیده می شد بحث این که آموزش و پرورش هزینه بر است و سرمایه ای نیست و این دیدگاه هزینه بری به آموزش و پرورش ما و مخصوصا امور تربیتی لطمه جبران ناپذیری زد.
وی با اشاره به فرمان رهبرمعظم انقلاب برای احیاء امور تربیتی گفت:در اردیبهشت سال 85 رهبر معظم انقلاب در توصیه هایشان خطاب به وزیر و مسئولین وقت آموزش و پرورش فرمودند که قرار نبود که امور تربیتی تعطیل شود و در آن سخنرانی سه فرمان دادند:
1- احیای تربیت معلم
2-احیای معاونت پرورشی
3- رفع محجوریت از قرآن.
پاک سرشت در باره چالش ها و موانع پیش روی امور تربیتی در اجرای فرمان رهبر معظم انقلاب افزود: از آن زمان طی این 12 سال گذشته تلاش هایی شد، که تربیت معلم به تاسیس دانشگاه فرهنگیان منجر شد که البته فراز و فرودهای آن نیز در جای خود قابل بررسی است. وی ادامه داد:امور تربیتی در همین 12 سال اخیر نیز دچار فراز و فرودهایی بود به رغم دستور رهبر انقلاب و این که معاونت پرورشی در وزارت آموزش و پرورش احیا شد ولی حاکمیت دیدگاه هزینه ای و نه سرمایه ای نسبت به آموزش و پرورش باعث شد که هنوز هم معاونت پرورشی چه در معنا و چه در ماده حظ شایانی را که باید داشته باشند را در بودجه و توجه عمومی ندارند.
وی ابراز امیدواری کرد که با بازگشت قهرمانانه به تجربه بسیار موفق شهیدان رجایی و باهنر، در این که انجمن اولیا و مربیان دوباره به جایگاه واقعیش برگردد و تربیت معلم همان تربیت معلم باشد و امور تربیتی دوباره همان امور تربیتی باشد تاکید کرد: این سه با هم بچه های ما را در نسلی که در اختیار داریم به سامان خواهد رساند و قبل از این که بسیار دیرتر از این شود و نسل باقیمانده و پیشکسوت دار فانی را وداع کنند استفاده شود تا دانشگاه جدید و مربیان جدید و آموزش و پرورش جدید که سه سال دیگر پوست اندازی می کنند از تجربه باقیمانده ظرف این دو سه سال باقیمانده استفاده کنند و آموزش و پرورش و مخصوصا تربیت بچه ها و تربیت جمهوری اسلامی را نجات دهند. از صدا و سیمای جمهوری اسلامی طلب می کنم و استدعا دارم که تمام هم و غمش را بر مقوله تربیت بگذارد و مثل برنامه 90 ورزشی برای آموزش و پرورش هم برنامه ای به این شکل ترتیب دهد تا دغدغه پدر و مادرها و همه معلمان و مربیان ما تربیت نسلشان باشد.
پژوهش خبری //