پخش زنده
امروز: -
محققان پژوهشکده قلب و عروق دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با همکاری پژوهشگران جهانی موفق به اثبات ارتباطِ مصرفِ کافیِ ۶ ماده غذایی با کاهش مرگ و میر و بیماری های قلبی و عروقی شدند.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما، اصفهان؛ خانم محمدی فرد، متخصص تغذیه و معاون پژوهشکده قلب و عروق دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، از همکاران این مطالعه با بیان اینکه دانشگاه مک مستر کانادا، از ۲۰ سال پیش تاکنون، مطالعه جامعی در ۲۷ کشور از جمله ایران آغاز کرده است، گفت: نتایج این مطالعه جدید نشان داده است که در تمام نقاط جهان، به ویژه کشورهایی با درآمدِ کمتر، مصرفِ ناکافیِ میوه، سبزیجات، آجیل، حبوبات، ماهی و لبنیات با افزایش بیماری قلبی عروقی و مرگ و میر در بزرگسالان در ارتباط است.
معاون پژوهشکده قلب و عروق دانشگاه علوم پزشکی اصفهان هم گفت: الگوی رژیم غذایی، مصرف میانگین روزانه مواد غذایی را به این صورت توصیه کرده است: مصرف میوه، هر کدام ۲ تا ۳ واحد در روز (هر واحد، یک میوه متوسط)، مصرف سبزی، ۳ تا ۴ واحد در هفته (یک لیوان سبزی خام یا نصف لیوان سبزی خشک)، مصرف ماهی، ۲ تا ۳ بار در هفته، مصرف مغزها و دانه ها از جمله تخمه های بو نداده در روز، مصرف لبنیات، ۲ واحد در روز (دو لیوان) و همچنین، مصرف ۳ تا ۴ وعده هفتگی حبوبات باید مد نظر قرار گیرد.
خانم حقیقت دوست گفت: در این تحقیق، به غیر از مقادیر بیشتر مصرف میوه، سبزی، آجیل و حبوبات، محققان نشان دادند که کاهش مصرف غذاهای فرآوری شده ضروری است.
وی گفت: طبق منابع این مقاله معتبر جهانی، رعایت مصرف این شاخص ها، ابتلا به بیماریهای قلبی و عروقی را تا ۶ درصد و مرگ و میر را تا ۸ درصد کاهش میدهد.
محققان دانشگاه مک مستر کانادا و همکاران آنها، اطلاعات ۲۴۵ هزار نفر را تحلیل کردند که نتایج آن، در مجله قلب اروپا منتشر شد.