پخش زنده
امروز: -
پیاز خام حاوی مقادیر مناسبی از اسید فولیک است که میتواند از ابتلا به بیماریهای کبدی مانند بیماری کبد چرب پیشگیری کند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، پیاز جزء مواد خوراکی بسیار مفیدی است که به عنوان عاملی برای پیشگیری از ابتلا به بیماریها استفاده می شود.
پیاز کلاژنساز قوی
پیاز علاوه بر دارا بودن ویتامین C و آنتی اکسیدان، حاوی ترکیباتی است که خاصیت ضدالتهابی دارد و موجب تقویت کلاژنسازی در پوست میشود؛ در نتیجه از شل شدن و افتادگی پوست جلوگیری و آن را سفت میکند.
پیاز، با داشتن خاصیت آنتی اکسیدانی تأثیر بسزایی در مراقبت از پوست دارد. آنتی اکسیدانهای موجود در پیاز با رادیکالهای آزادی که باعث ایجاد چین و چروک میشوند مقابله کرده و پوست را از چین و چروک محافظت میکنند.
لایهبرداری پوست
عصاره پیاز به دلیل دارا بودن اسیدهای گیاهی میتواند موجب ریزش و رفع لایه سلولهای مرده و کراتینه پوست شود. این کار موجب شادابی پوست میشود.
ضدعفونیکننده طبیعی برای از بین بردن جوش صورت
پیاز ضد میکروب و باکتری است و به عنوان یک ضدعفونی کننده طبیعی شناخته میشود. به همین جهت میتوان برای برطرف کردن جوشهای روی صورت و آکنه از ماسکهای تهیه شده با پیاز استفاده کرد.
تقویت مو با آب پیاز
موها برای رشد به ماده کلاژن نیاز دارند. پیاز حاوی ترکیبات گوگردی است که باعث افزایش تولید کلاژن میشود و برای رشد و تقویت موها بسیار مناسب است. برای تقویت رشد موها از آب پیاز به صورت ماسک استفاده کرد.
جلوگیری از پیری پوست
پیاز حاوی ویتامینها و آنتی اکسیدانهایی است که برای پوست صورت بسیار مفید هستند. پیاز سرشار از ویتامین A، ویتامین E، ویتامین C و کورستین است که روند پیری پوست را به تعویق میاندازند و باعث سفت شدن و شادابتر شدن پوست صورت میشوند.از بین بردن سلولهای سرطانی با کمک پیاز
یکی از خواص پیاز برای بدن، پیشگیری از رشد سلولهای سرطانی است. مصرف پیاز تا حد زیادی از رشد آن در بدن جلوگیری میکند. زیرا این مادهی غذایی حاوی مقادیر بالایی از کوارستین و آنتوسیانین است. این دو عنصر در متوقف کردن سلولهای سرطانی تأثیر زیادی دارند.
تقویت سیستم ایمنی
یکی دیگر از خواص درمانی پیاز تقویت سیستم ایمنی بدن است. وجود چندین نوع مادهی معدنی مقوی در پیاز باعث رشد و بهبود عملکرد گلبولهای سفید میشود.
پیاز سلامت قلب را بهبود میبخشد
یکی دیگر از خواص درمانی پیاز بهبود عملکرد قلب است. پیاز حاوی مقادیر بالایی از سولفور است و بیماریهای قلبی را درمان میکند. همچنین وجود کوارستین موجود در پیاز، به بهبود بیماری قلبی کمک میکند. پیاز خاصیت ضدالتهابی نیز دارد. از سوی دیگر این مادهی خوراکی با کاهش کلسترول خون، خطر ابتلا به سکتهی قلبی را تا حد زیادی برطرف میکند.
با پیاز قند خون را کنترل کنید
یکی دیگر از خواص شگفتآور پیاز، کنترل قندخون در بیماران دیابتی است. کوارستین موجود در پیاز تأثیر زیادی در افزایش انسولین بدن دارد. در نتیجه میزان قند اضافه خون دفع میشود. البته پزشکان توصیه میکنند پیاز باید به همراه متافورمین مصرف شود تا بر روی قند خون تاثیر مثبت بر جای بگذارد.
تقویت معده و هضم غذا با پیاز
انولین موجود در پیاز یک منبع غذایی مهم برای باکتریهای مفید در رودهها محسوب میشود. انولین نوعی فیبر است که به تقویت باکتریهای مفید روده کمک میکند. پیاز با تقویت روده به دفع آسانتر مواد زائد بدن کمک میکند؛ بنابراین این ماده خوراکی در درمان مشکل یبوست مؤثر است. همچنین پیاز بیماری اسهال را نیز درمان میکند. یکی دیگر از خواص درمانی پیاز، کمک به هضم غذا و بهبود عملکرد معده است. افرادی که به بیماری نفخ معده مبتلا هستند، باید از مصرف پیاز خام خودداری کنند.
پیشگیری از پوکی استخوان
پیاز حاوی مقدار زیادی پتاسیم است. این ماده میزان سدیم در بدن را کاهش میدهد. سدیم نیز یکی از عوامل دفع کلسیم از بدن است که پوکی استخوان را به دنبال دارد. اما پیاز قادر است سدیم را خنثی کند. در نتیجه از دفع کلسیم و بیماری پوکی استخوان پیشگیری میشود.
بهبود بهداشت دهان و دندان
پیاز یک ماده ضدباکتریایی نیز محسوب میشود. به طوری که با جذب میکروبها، از رشد و تکثیر آنها جلوگیری کند. اگرچه مصرف پیاز خام باعث بوی بد دهان میشود، اما این کار تأثیر شگفتانگیزی بر روی بهداشت و سلامت دهان و دندان دارد.