پخش زنده
امروز: -
هویج منبع خوبی از بتاکاروتن، فیبر، ویتامین K۱، پتاسیم و آنتی اکسیدانها است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکزاصفهان؛ هویج یک غذای مناسب برای کاهش وزن بوده و با کاهش سطح کلسترول و بهبود سلامت چشم مرتبط است.
هویج در رنگهای مختلفی از جمله زرد، سفید، نارنجی، قرمز و بنفش یافت میشود. هویج نارنجی رنگ روشن خود را از بتا کاروتن میگیرد و آنتی اکسیدانهای کاروتن هویج با کاهش خطر ابتلا به سرطان مرتبط است.
ارزش غذایی هویج
هویج حاوی چربی و پروتئین بسیار کمی دارد و از آب و کربوهیدرات تشکیل شده است
فیبر
پکتین شکل اصلی فیبر محلول در هویج است. فیبرهای محلول میتواند با کاهش سرعت هضم قند و نشاسته، سطح قند خون را کاهش دهند.
برخی از فیبرهای محلول میتوانند جذب کلسترول از دستگاه گوارش را مختل کند و در نتیجه کلسترول خون را کاهش دهد.
ویتامینها و مواد معدنی
هویج منبع خوبی از چندین ویتامین و مواد معدنی نظیر بیوتین، پتاسیم و ویتامینهای A (از بتاکاروتن)، K۱ (فیلوکینون) و B۶ است.
ویتامین A: هویج سرشار از بتاکاروتن است که بدن آن را به ویتامین A تبدیل میکند. این ماده مغذی بینایی خوب را تقویت میکند و برای رشد، تکامل و عملکرد سیستم ایمنی مهم است
بیوتین: بیوتین نقش مهمی در متابولیسم چربی و پروتئین ایفا میکند.
ویتامین K۱: ویتامین K۱ برای انعقاد خون مهم است و میتواند سلامت استخوانها را تقویت کند.
پتاسیم:پتاسیم یک ماده معدنی ضروری است و برای کنترل فشار خون مهم است.
ویتامین B۶: این ویتامین در تبدیل غذا به انرژی نقش دارد.
ترکیبات گیاهی اصلی هویج عبارتند از:
بتاکاروتن: هویج نارنجی دارای بتاکاروتن بسیار بالایی است. اگر هویج پخته شود جذب بهتری (تا ۶.۵ برابر) دارد.
آلفا کاروتن: یک آنتی اکسیدان که مانند بتا کاروتن تا حدودی در بدن به ویتامین A تبدیل میشود.
لوتئین: یکی از رایجترین آنتی اکسیدانهای موجود در هویج، لوتئین عمدتا در هویج زرد و نارنجی یافت میشود و برای سلامت چشم مهم است.
لیکوپن: یک آنتی اکسیدان قرمز روشن که در بسیاری از میوهها و سبزیجات قرمز رنگ، از جمله هویج قرمز و بنفش یافت میشود، لیکوپن ممکن است خطر ابتلا به سرطان و بیماری قلبی را کاهش دهد.
پلی استیلن ها: ترکیبات زیست فعال موجود در هویج ممکن است به محافظت در برابر سرطان خون و سایر سرطانها کمک کند.
آنتوسیانین ها: اینها آنتی اکسیدانهای قوی هستند که در هویج تیره رنگ یافت میشوند.
فواید هویج برای سلامتی
کاهش خطر ابتلا به سرطان
رژیمهای غذایی غنی از کاروتنوئیدها به محافظت در برابر سرطان پروستات، روده بزرگ و معده کمک میکند.
تحقیقات قدیمی نشان میدهد که کاروتنوئیدها میتوانند از سرطان ریه محافظت کنند.
کاهش کلسترول خون
کلسترول خون بالا یک عامل خطر شناخته شده برای بیماری قلبی است؛ مصرف هویج با کاهش سطح کلسترول مرتبط است.
کاهش وزن
هویج به عنوان یک غذای کم کالری میتواندبدن را سیر نگه دارد و در وعدههای بعدی کالری دریافتی را کاهش دهد.
سلامت چشم
افرادی که سطح ویتامین A پایینی دارند بیشتر احتمال دارد شب کوری را تجربه کنند، وضعیتی که ممکن است با خوردن هویج یا سایر غذاهای غنی از ویتامین A یا کاروتنوئیدها کاهش یابد.