پخش زنده
امروز: -
در بسته سلامت امروز با کدو حلوایی و خواص آن آشنا میشویم.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز اصفهان؛ کدو حلوایی یا کدو تنبل از نظر گیاه شناسی یک سبزی است، اما به طور کلی به عنوان میوه در نظر گرفته میشود، زیرا حاوی دانههای گیاه است. این سبزیجات گوشتی توسط پوست محافظت میشوند. گفته میشود که حدود ۷۵۰۰ سال پیش در مکزیک و آمریکای مرکزی به وجود آمده است. آنها در سراسر جهان در هر قاره به جز قطب جنوب رشد میکنند.
کدو تنبلها معمولا گرد و نارنجی هستند، اگرچه اندازه، شکل و رنگ آن میتواند بسته به نوع آن متفاوت باشد. آنها دارای پوست بیرونی ضخیم صاف و آجدار هستند و همچنین ساقهای دارند که کدو تنبل را به گیاه برگ دارش متصل میکند.
طبع کدو حلوایی سرد وتر است و برای افراد گرم مزاج خوراک مناسبی است.
دانه ها، برگها و گوشت کدو حلوایی، همگی خوراکی هستند.
کدو حلوایی یک سبزی نارنجی چاق، مغذی و یک غذای غلیظ بسیار مغذی است. کالری کمی دارد، اما سرشار از ویتامینها و مواد معدنی است که همه آنها در دانه ها، برگها و آب آن نیز وجود دارد.
از کدو حلوایی میتوان در دسرها، سوپ ها، سالادها، کنسروها، غذاها و حتی به عنوان جایگزین کره استفاده کرد.
خواص کدو حلوایی
کدو حلوایی فواید زیادی داردکه یکی از شناخته شدهترین آنها منابع بتاکاروتن است.
بتا کاروتن یک آنتی اکسیدان قوی است که به سبزیها و میوههای نارنجی رنگ شادابی میبخشد. بدن هر نوع بتاکاروتن مصرفی را به ویتامین A تبدیل میکند.
کاهش خطر ابتلا به انواع خاصی از سرطان و محافظت در برابر آسم و بیماریهای قلبی از جمله خواص مصرف مواد غذایی با حجم بالای بتاکاروتن است.
بسیاری از مطالعات نشان داده اند که مصرف بیشتر غذاهای گیاهی مانند: کدو حلوایی خطر چاقی و مرگ و میر را کاهش میدهد. همچنین میتواند به بدن انسان کمک کند تا از دیابت و بیماری قلبی جلوگیری کند، پوست و موی سالم را تقویت کند، انرژی و شاخص توده بدنی سالم را افزایش دهد.