پخش زنده
امروز: -
آلودگی هوا تهدیدی جدی برای سلامت است اما میتوان با راهکارهایی از بروز برخی از این عوارض در امان ماند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز اصفهان؛ خستگی، عصبانیت، کم حوصلگی، کلافگی، سردرد، سوزش چشم و گلو، مشکلات تنفسی و... نتیجه تنفس هوای آلوده است و آلودگی هوا باعث افزایش احتمال بروز عوارضی همچون سکته مغزی، بیماریهای قلبی و عروقی، بیماریهای مزمن تنفسی، سرطان و کم هوشی میشود.
مصرف مایعات
خوردن مایعات به ویژه آب نه تنها باعث پاکیزگی مجاری گلو و دهان شده بلکه به دفع سموم از کلیهها هم کمک میکند.
مصرف شکلات تلخ وشیر
استفاده از شکلات تلخ هم در روزهای آلوده موثر است.
استفاده حداکثر ۳ لیوان شیر و خوردن لبنیات به کودکان توصیه میشود؛ ضمن اینکه شیر داغ به عنوان یک مایع گرم کمک میکند تاثیر آلایندهها در بدن کمتر شود و برونشهای ریه توان بهتری برای انتقال اکسیژن پیدا کنند و اکسیژن بیشتری توسط خون به اندام بدن برسد.
مصرف منابع غذایی حاوی ویتامین E
مهمترین آنتی اکسیدانها شامل ویتامینهای C، E بتاکاروتن، سیلنیوم و روی است. این مواد مغذی به دلیل خواص آنتیاکسیدانی از بروز التهابات جلوگیری کرده و موجب غیرفعال شدن رادیکالهای آزاد موجود در هوای آلوده میشوند.
منابع غذایی حاوی ویتامین E مانند گردو، بادام، زیتون، جوانه گندم، جگر و سبزیهای دارای برگ سبز به دلیل خواص آنتیاکسیدانی قوی در روزهای آلوده باید بیشتر مصرف شوند.
مصرف روغن زیتون
روغن زیتون حاوی یک نوع از ویتامین E است؛ در نتیجه نقش موثری در بهبود وضع تنفس دارد.
خوردن محصولات گیاهی و میوههای تازه
اغلب سبزیها و محصولات گیاهی تازه، غنی از آنتی اکسیدان هستند و میتوانند عوارض آلودگی هوا را کاهش دهند. مصرف پرتغال، نارنگی، سیب، لیمو شیرین که سرشار از ویتامین سی هستند برای بدن مفید است.
جذب سرب موجود در هوا با مصرف سیب
در بین میوهها سیب، سرب را جذب میکند و مانع رسیدن آسیب به سلولهای بدن میشود. پرتقال، لیمو، گریپ فروت، هویج، انبه، کدو تنبل، فلفل سبز، اسفناج، انواع کلم، گوجهفرنگی، کیوی و غلات سبوسدار هم این خاصیت را دارند.
سیر و پیاز مملو از مواد ضد سرطانی
سیر و پیاز دارای آنتی اکسیدانهای قوی هستند که نقش مهمی در کاهش خطر رادیکالهای آزادی که از هوای محیط وارد بدن میشوند دارند.
مصرف ماهی بخارپز
ماهی آبپز یا تنوری غنی از اسیدهای چرب امگا ۳مانند ساردین، قباد، سالمون، شاه ماهی، قزلآلا (حتی انواع پرورشی) و ماهیهای آزاد در کنار میگو میتوانند از اثرات زیان بار ترکیبات التهابآور آلایندهها بکاهند و مصرف آن به مبتلایان آسم، تنگی نفس و بیماران دارای مشکلات قلبی و التهابی توصیه میشود.
مصرف آب انار، چای سبز، چای سفید و قهوه
آب انار، چای سبز، چای سفید و قهوه به دلیل داشتن ترکیبات فلاونوئیدی به دفاع بدن در برابر عوامل اکسیدکننده که از طریق آلودگی هوا وارد بدن میشوند کمک میکند؛ در مقابل خوراکیهای پرچرب، پرپروتئین و غذاهای فرآوری شده آماده میتوانند سرعت اکسیداسیون و افزایش رادیکالهای مضر آزاد را در بدن بالا ببرند.