راهکارهایی برای تغذیه سالم و تندرستی
برای حفظ سلامتی باید هرچه بیشتر از مواد غذایی سالم و مفید استفاده کنیم .
به گزارش
خبرگزاری صدا وسیما مرکز خوزستان،
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: تخم مرغ منبع بسیار مناسبی از پروتیین و مواد مغذی متنوع است. اما باید توجه داشت بهتر است تخم مرغ جوشانده شده و به صورت آب پز کاملا سفت و پخته شده مصرف شود و از نیم پز کردن، عسلی کردن و یا نیمرو کردن آن پرهیز شود.
دکتر زهرا عبداللهی با توصیه درباره تغذیه سالم افزود: پس از صرف شام نباید بلافاصله خوابید. پیش از خواب آجیل زیاد مصرف نشود، زیرا زیاده روی در مصرف آجیل و شیرینی در ایام نوروز شما را از مصرف کافی سایر گروههای اصلی غذایی مانند شیر و لبنیات، گوشت و حبوبات و سبزی و میوه باز میدارد.
وی ادامه داد: برای پیشگیری از اضافه وزن و چاقی بیشتر در این ایام، از انواع سبزیهای خام و پخته به ویژه سبزی خوردن و سالاد خانگی در وعدههای غذایی استفاده شود. انواع سبزیهای خام و تازه، حاوی ویتامینهای مختلف هستند که با تقویت سیستم ایمنی بدن احتمال ابتلا و شدت کرونا را کاهش میدهند.
عبداللهی گفت: شیر و لبنیات کم چرب به میزان حداقل دو لیوان شیر یا جایگزینهای آن یعنی ماست و پنیر استفاده شود. هنگام صرف چای، به جای قند و شکلات، از کشمش، توت خشک و یا خرما در حد کم استفاده کنید و اگر قهوه و نسکافه مصرف میشود، بدون قند استفاده شود.
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ادامه داد: انواع مغزها و تخمهها حاوی مقادیر زیاد چربی هستند، به طوریکه هر ۱۰۰ گرم آنها حاوی ۵۰۰ تا ۶۰۰ کالری است.
وی افزود : از انواع آجیلهای بدون نمک و یا کم نمک استفاده کنید. آجیل شور با داشتن مقدار زیاد نمک، زمینه را برای فشار خون بالا، به ویژه افرادی که به فشار خون بالا دچار هستند فراهم میکند؛ همچنین بیماران قلبی و عروقی از مصرف آجیل شور باید اجتناب کنند.