سبک زندگی سالم و مدیریت استرس
استرس موجب افزایش تمایل به غذاهای سبک و میان وعدهها و گاهی خوراکی های غیر مفید می شود .
به گزارش
خبرگزاری صدا وسیما مرکز خوزستان ، به نقل از سایت علمی eatright.org محققان میگویند : در زمان استرس، بسیاری از ما ممکن است به غذاها یا میان وعدهها علاقهمند شویم که غالباً چربیهای اشباع شده یا قندهای غیرسودمند در آنها زیاد است و استرس میتواند روی انتخاب مواد غذایی تأثیر بگذارد .
محققان دریافته اند ، سیستم عصبی مرکزی شما هنگام احساس اضطراب یا استرس، هورمونهای استرس مانند آدرنالین و کورتیزول را آزاد میکند. این هورمونها باعث اعلام آمادگی یا واکنشهایی در بدن میشوند که شما را برای مقابله با استرس آماده میکند.
قرار گرفتن در حالت استرس مزمن میتواند مشکلات سلامتی طولانی مدت ایجاد کند. علاوه بر احساس اضطراب، بسیاری از افراد ممکن است دچار افسردگی و بی خوابی شوند وحتی مشکلات گوارشی را نیز تجربه کنند.
از آنجا که وجود مواد مغذی مفید در یک رژیم غذایی سالم بسیار مهم هستند، بهترین راه برای دریافت آنها از طریق غذاهایی است که میخورید. به عنوان مثال، میوهها و سبزیجات سرشار از انواع آنتی اکسیدان هستند که در کنار هم به طور طبیعی باعث تقویت سلامت بدن میشوند. غذاهایی مانند غلات کامل، میوه ها، سبزیجات، لبنیات، لوبیا و گوشت انواع ویتامینهای گروه B را تأمین میکنند.
همچنین برخی مطالعات علمی به وجود ارتباط احتمالی بین میزان کم مواد مغذی مانند ویتامین D و استرس پرداخته اند. این مطالعات ثابت نکرده اند که مصرف ناکافی مواد غذایی با این ماده مغذی باعث استرس میشود یا اینکه افزایش مصرف غذاهای دارای این مواد مغذی باعث کاهش استرس میشود. با این حال، بدن شما برای عملکرد طبیعی به آنها نیاز دارد. بسیاری از غذاها از جمله ماهیهای چرب و لبنیات و محصولات سویا غنی شده حاوی ویتامین D هستند.
دشمنان استرس
وقتی صحبت از غذا و استرس میشود، یکی از بهترین کارهایی که میتوانید برای بدن خود انجام دهید انتخاب سبک تغذیهای متعادل و سالم است. انجام فعالیتهای ورزشی منظم نیز برای کنترل استرس مفید است. ورزش کردن به میزان خیلی کم حتی روزانه پنج دقیقه هم میتواند مفید باشد. همچنین مشورت کردن با یک متخصص تغذیه میتواند به شما کمک کند تا برنامه غذایی سالم و مخصوص خود تنظیم کنید که شامل رژیم خاص غذایی و فعالیتهای بدنی باشد.
راههای دیگر برای کمک به کاهش استرس
انجام فعالیتهای آرامش بخش مانند مدیتیشن یا تمرینات تنفسی ، معاشرت با خانواده ودوستان برای حمایت عاطفی در شرایط استرس زا ، استفاده از غذاهای کم کالری مفید ، کمک گرفتن از کارشناسان ، متخصصین و مشاوران نیز می تواند استرس را کاهش دهد .
در پایان باید گفت استرس در عین اینکه میتواند ناتوان کننده باشد، باتغییرات کوچک در سبک زندگی میتوان از آن پیشگیری کرده و به مقابله با آن پرداخت.