پخش زنده
امروز: -
معاون هماهنگی اموراقتصادی استاندار بوشهرگفت: هم اکنون چند نانوایی در استان عرضه کننده نان کامل هستند و برنامه ریزی شده است برای کمک به سلامت مردم ۱۰ تا ۳۰ درصد نانواییهای استان نان کامل عرضه کنند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز بوشهر؛ رسول رستمی افزود: با توجه به ورود کمیسیون اصل ۹۰ به موضوع اهمیت غذایی و کیفیت بخشی به موضوع سلامت وزارت کشور استانها را مقید کرده به این مهم توجه ویژه داشته باشند.
وی با بیان اینکه کارگروه آرد و نان استان در دو زمینه فعالیت خود را انجام میدهد افزود: کیفیت بخشی به نان و طعم و مزه آن ودیگری صدور مجوزها برای تولید نان کامل که سبوس آن بین ۵ تا ۷ درصد است از جمله اقدامات است.
رستمی اضافه کرد: از جمله برنامههای دولت این است برخی نانواییها دو نوع پخت داشته باشند که هم نان معمولی و هم نان کامل عرضه کنند و از سویی تسهیلاتی از منابع داخلی بانکها در اختیار نانوایی برای عرضه نان کامل قرار دهیم تا در اختیار مردم قرار بگیرد.
مدیرکل شرکت غله و خدمات بازرگانی استان هم با بیان اینکه نان به عنوان قوت غالب مردم از جایگاه ویژهای در سبد غذایی برخوردار است گفت: در همین زمینه در کارگروه آردو نان استان برای کیفیت بخشی و افزایش ارزش غذایی این نوع محصول تصمیمات مهمی گرفته شده که افتتاح دومین واحد نانوایی نان کامل از آن جمله است.
رضا تنگستانی مکان افزود: این نان نسبت به نان معمولی وزنی بیشتر و رنگی تیرهتر دارد و به علت وجود مواد مغذی، چون سبوس، طهم بهتری دارد و جایگاهی ویژه در سبد غذایی خانوادهها خواهد داشت.
وی اضافه کرد:پس از بوشهر در شهرستانهای کنگان، دشتستان، و دیلم نیز چنین نانواییهایی افتتاح خواهد شد.
مدیرکل شرکت غله و خدمات بازرگانی استان عنوان کرد: قیمت نان به صورت یارانهای است تنها تفاوت در تولیدآرد این نوع نان است که سبوس و جوانه گندم در آن وجود دارد و آرد غنی شده است وزن خمیر یا هر چانه نان هم ۱۸۰ گرم بوده و قیمت هر قرص نان هزار و ۱۰۰ تومان است.
نان کامل از آرد کامل تهیه شده و دارای جوانه گندم، سبوس و فیبر بالایی است و پروتئین، ویتامین و املاح معدنی بالاتری نسبت به نان سفید دارد.
بهبود سلامت گوارش، تنظیم فشار خون، کاهش خطر ابتلا به دیابت، کاهش ابتلا به پرفشاری خون، کاهش خطر ابتلا به سرطان، پیشگیری و بهبود بیماری کبدچرب، پیشگیری از کم خونی-فقرآهن و یبوست، پیشگیری از اضافه وزن و چاقی با کاهش اشتها و ایجاد حس سیری از ویژگیهای مصرف نان کامل در مقایسه با نان سفید است.