رتبه دوم جویبار در تولید قارچ خوراکی دکمهای
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان جویبار از پرورش و تولید سالانه ۹۰۰تُن قارچ خوراکی دکمهای در این شهرستان خبر داد.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیما مرکز مازندران، سعیدی گفت: سالانه ۹۰۰تُن قارچ خوراکی دکمهای در شهرستان جویبار تولید و روانه بازار مصرف شده و مقام دوم تولید این محصول در مازندران را به خود اختصاص داده است.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان جویبار با اشاره به فعالیت ۸کارگاه سنتی مشاغل خانگی و صنعتی در زمینه تولید قارچ افزود: فقط در یک شرکت صنعتی این شهرستان، سالانه ۷۰۰تُن قارچ تولید و ۵۰نفر در آن فعال هستند.
سعیدی با بیان اینکه متقاضیان میتوانند، با ثبت نام در سامانه بهین یاب از تسهیلات راه اندازی پرورش قارچ بهرهمند شوند گفت: پارسال ۳واحد تولیدی پرورش قارچ در بخش مشاغل خانگی، ۵۰میلیون تومان تسهیلات دریافت کردند.
گفتنی است، قارچ به عنوان یکی از سالمترین مواد غذایی با توجه به نداشتن چربی و کلسترول، وجود هیدرات کربن، آب و فیبر جایگزین مناسبی در ترکیبات رژیم غذایی مبتلایان به دیابت است.
مصرف قارچ از دوران پیش از تاریخ و احتمالاً در دوره شکار آغاز، ولی کشت آن تا سالهای زیادی مرسوم نبوده است. در ابتدا قارچها تنها از راه جمع آوری در طبیعت به دست آمده و هیچگونهای از آن زیر کشت قرار نداشت.
حتی امروزه تنها گونههایی محدود از قارچ قابل کشت در شرایط گلخانهای قرار داشته و بسیاری از قارچهای خوراکی همواره به طور مستقیم از طبیعت برداشت میشوند.
مصری ها، قارچ را گیاه جاودانگی میدانستند و تنها فراعنه اجازه خوردن آن را داشتند. رومیهای باستان هم قارچ را غذای خدایان لقب داده اند، اما امروزه همه مردم قارچ خوراکی را در غذای روزانه خود مصرف میکنند.
امروزه انواع قارچ صدفی و قارچ دکمهای به آشپزخانههای ایرانی هم راه پیدا کرده اند.