پخش زنده
امروز: -
نام گذاری سال 1396 به عنوان " اقتصاد مقاومتی؛ تولید و اشتغال" در ادامه نام گذاری سال1395 در رویکردی راهبردی برای مقابله با دشمن در جنگ نابرابر اقتصادی است.
برای اینکه نظام اسلامی بتواند با نقشه های دشمن هوشمندانه برخورد کند، می بایست گره های اصلی مشکلات اقتصادی کشور را شناسایی کرده و اقدام به برطرف کردن آنها نماید به اذعان بسیاری از کارشناسان گره های اصلی اقتصادی کشور ،«رکود تولید» و «بیکاری» است که در سیاستهای اقتصاد مقاومتی ، راهحل این مشکلات آورده شده است. که نتیجه حل این مشکلات رونق تولید و اشتغال می باشد.چنانچه برخی از فواید رونق گرفتن تولید ملی، نیز در فرمایشات مقام معظم رهبری در حرم مطهر عنوان شده است.در نتیجه ایشان هدف نظام اسلامی را، "پیشرفت همهجانبه، استقلال از قدرتهای سلطهگر جهانی، شکوفایی استعدادها، رهایی کشور از آسیبهای اجتماعی و عزت و امنیت و اقتدار ملی" بیان کردند و برای رسیدن به آن نیز در راستای سیاست های اقتصادی سال گذشته نقشه راهی برای رونق تولید و به تبع آن اشتغال ترسیم کردند. که در دوبخش رونق تولید و اشتغال، قابل رصد کردن می باشد. بخش اول نیز در هفت محور تقسیم بندی شده است.
مدیریت پژوهش های خبری معاونت سیاسی تلاش دارد اقدامات مسئولان رادر خصوص فرمایشات مقام معظم رهبری، در خصوص تولید و اشتغال -در سال 1396 – را رصد کرده و در قالب گزارش های هفتگی به اطلاع مخاطبان خود برساند.
مهمترین محورهای مهم و برجسته مورد بررسی در28/ 05/ 96 الی01/ 06/ 96 عبارتند از:
در رصد هفته مورد بررسی، از نکات ده گانه تعیین شده از سوی مقام معظم رهبری به موارد ذیل پرداخته شده است:
"دخالت دادن مردم در کار تولید"، "گسترش صادرات و طرف های صادراتی" ، "ثبات سیاست ها و قوانین و حذف قوانین دست و پاگیر" ، "جلوگیری از واردات کالاهایی که یا در داخل تولید میشوند یا قابل تولید کردن است." ،" اشتغال " .
و مهم ترین محورهای رصد شده از نکات فوق عبارتند از:
· در طرح آفتاب کمک میکنیم مردم خودشان در قالب کارخانههای مشارکتی با بنیاد برکت، محصولشان را به مرحلهی عرضه برسانند.
· طرحهای آفتاب ( آییننامهی فقرزدایی و توانافزایی برکت با مشارکت جوامع محلی) و آسمان (آییننامهی سرمایهگذاری مردمی و اشتغال نیروی انسانی)، پس از یک سال کار تحقیقاتی کمیته تحقیق و توسعهی بنیاد برکت وارد مرحلهی اجرایی شده .
· از مرداد سال 1392 تاکنون بیش از سه هزار و 924 واحد صنعتی متوقف با مجموعه اقدام های حمایتی به چرخه تولید بازگشته اند .
· اجرای اصل 44 ، موضوع مالیات ، خصوصی سازی، بازار سرمایه، همکاری نظام بانکی و جذب سرمایه گذاری خارجی محورهایی است که برای رسیدن به هدف تولید و اشتغال باید اجرا شود.
· تولید صادرات محور میتواند زمینه ساز ایجاد شرکتهای مشارکتی (جوینت ونچرها) با برندهای بزرگ جهان باشد و امکان جذب سرمایه داخلی و خارجی را فراهم کند.
· سیاست وزارت جهاد کشاورزی در ۴ سال آینده ایجاد زنجیرههای تولید با حضور بخش خصوصی است.
· کمیسیون مشترک صادرات غیرنفتی و صنعت و معدن با حضور یک نماینده مجلس و دبیر کل اتاق تعاون ایران درباره رفع مشکلات قانونی صادرات به عنوان مهمترین درخواست تعاونگران صادرکننده، برگزار شد.
· در فصل برداشت برنج برای حمایت از بخش تولید و تولیدکنندگان هر ساله از مرداد تا آذر ماه واردات برنج به کشور از سوی وزارت جهاد کشاورزی ممنوع اعلام میشود.
· اشتغالزایی در صنایع کوچک یکی از اهداف اقتصاد مقاومتی است. این صنایع در ایجاد اشتغال و کارآفرینی کشور با سهم 42 درصدی نقشی مهم دارند.
· دولت باید در تعامل با دیگر قوا به سمت سرمایههای خارجی برود چون ایجاد شغل بدون سرمایهگذاری خارجی، شعاری بیش نیست.
· برنامههای اشتغالزایی دولت ذیل برنامه اشتغال فراگیر برای سال ۹۶ ادامه دارد که طبق پیش بینیها و هدفگذاریهای انجام شده در این برنامه در سال ۹۶ برای ۹۷۱ هزار و ۷۰۰ نفر اشتغالزایی میشود.
· برای اشتغالزایی بیش از ۹۰۰ هزار نفر در سال علاوه بر تحقق رشد اقتصادی پایدار،باید ظرفیتهای فعلی بنگاهها را توسعه داد.
· مجلس شورای اسلامی ماده 7 لایحه حمایت از توسعه و ایجاد اشتغال پایدار در مناطق روستایی و عشایری با استفاده از منابع صندوق توسعه ملی را برای تامین نظر شورای نگهبان اصلاح و با 168 موافق، هفت رای مخالف و 9 رای ممتنع از مجموع 215 نماینده حاضر تصویب کردند.
· در اجرای تحقق سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی و دستیابی به رشد اقتصادی با افزایش صادرات غیرنفتی جلسه ویژه ای برای تسهیل صادرات با مسئولان سازمانهای همجوار و صادرکنندگان به کشورها به ویژه قطر و روسیه برگزار شد.
پژوهش خبری // گروه اقتصاد