پخش زنده
امروز: -
نام گذاری سال 1396 به عنوان " اقتصاد مقاومتی؛ تولید و اشتغال" در ادامه نام گذاری سال1395 در رویکردی راهبردی برای مقابله با دشمن در جنگ نابرابر اقتصادی است.
برای اینکه نظام اسلامی بتواند با نقشه های دشمن هوشمندانه برخورد کند، می بایست گره های اصلی مشکلات اقتصادی کشور را شناسایی کرده و اقدام به برطرف کردن آنها نماید به اذعان بسیاری از کارشناسان گره های اصلی اقتصادی کشور ،«رکود تولید» و «بیکاری» است که در سیاستهای اقتصاد مقاومتی ، راهحل این مشکلات آورده شده است. که نتیجه حل این مشکلات رونق تولید و اشتغال می باشد.چنانچه برخی از فواید رونق گرفتن تولید ملی، نیز در فرمایشات مقام معظم رهبری در حرم مطهر عنوان شده است.در نتیجه ایشان هدف نظام اسلامی را، "پیشرفت همهجانبه، استقلال از قدرتهای سلطهگر جهانی، شکوفایی استعدادها، رهایی کشور از آسیبهای اجتماعی و عزت و امنیت و اقتدار ملی" بیان کردند و برای رسیدن به آن نیز در راستای سیاست های اقتصادی سال گذشته نقشه راهی برای رونق تولید و به تبع آن اشتغال ترسیم کردند. که در دوبخش رونق تولید و اشتغال، قابل رصد کردن می باشد. بخش اول نیز در هفت محور تقسیم بندی شده است.
مدیریت پژوهش های خبری معاونت سیاسی تلاش دارد اقدامات مسئولان رادر خصوص فرمایشات مقام معظم رهبری، در خصوص تولید و اشتغال -در سال 1396 – را رصد کرده و در قالب گزارش های هفتگی به اطلاع مخاطبان خود برساند.
مهم ترین محورهای مهم و برجسته مورد بررسی در06/ 03/ 96 الی10/ 03/ 96 عبارتند از:
در رصد هفته مورد بررسی، از نکات ده گانه تعیین شده از سوی مقام معظم رهبری به موارد ذیل پرداخته شده است:
"دخالت دادن مردم در کار تولید"، "گسترش صادرات و طرف های صادراتی" ، "تامین امنیت سرمایه گذاری" ، "ثبات سیاست ها و قوانین و حذف قوانین دست و پاگیر" ، "جلوگیری از واردات کالاهایی که یا در داخل تولید می شوند یا قابل تولید کردن است." ، ثبات سیاست ها و قوانین و حذف قوانین دست و پاگیر" ،" مبارزه با باندهای قاچاق"، " اشتغال " .
و مهم ترین محورهای رصد شده از نکات فوق عبارتند از:
*برنامه ریزی برای افزایش 25 درصدی
صادرات غیرنفتی تا پایان سال 96 .
*صادرات بیش از 134 هزار تن گوگرد و 24 هزار بشکه میعانات گازی از فازهای 2و3 -*برنامههای ایران برای حضور ۱۰ درصدی در تجارت جهانی گاز/ صادرات گاز به عراق، عمان و پاکستان.*با تکیه بر افزایش تولید گاز از پارس جنوبی یک پله در تجارت جهانی گاز بالاتر رفتهایم و برای اولین بار گاز را به گرجستان نیز صادر خواهیم کرد.
*در حال حاضر حدود ۳۰ درصد از کل بازار وارداتی کشوری چون افغانستان در اختیار ایران قرار دارد. در حال حاضر از میان ۱۰ کشوری که بازارهای بزرگ صادراتی ایران به شمار میروند هفت کشور در قاره آسیا هستند.
*در دولت یازدهم پس از اجرای توافق هسته ای برجام (برنامه جامع اقدام مشترک) و تغییر شرایط دیپلماسی کشور فعالیت اقتصادی تسهیل شد و شرایطبرای جذب سرمایه واردکنندگان خارجی کالا به کشور تغییر کرد.
*با این حال با اقدامات صورت گرفته از سوی دولت تدبیر و امید و مخصوصا اجرایی شدن برجام از حدود دو سال پیش روند بازگشت خودروسازان بینالمللی به ایران آغاز شد و به دنبال آن شرکتهایی همچون پژو، سیتروئن و همچنین هیوندای به ایران بازگشتند.
98* درصد وام های کشاورزی زیر 60 میلیون تومان است، اگر مصوبه مربوط به بخشودگی سود وام های زیر 100 میلیون تومان که منابع آن هم دیده شده اجرایی شود، اثر مثبت بسیاری در بخش کشاورزی دارد.
*مقرر شده سقف واردات کالا برای مناطق آزاد متناسب با نیازی باشد که در منطقه وجود دارد، تا قاچاق آن به داخل کشور محدود شود.
*راه اندازی سامانه رصد جادهای در جادههای منتهی به استان تهران . با رصد جادهای میتوان در آن واحد مبدأ، مقصد، نوع بار و بارنامه و ترانزیت بودن کالا را تشخیص داد.
*برای توسعه اشتغال در سال 96 سه برنامه بلند مدت، میانمدت و کوتاه مدت هدفگذاری شده است. در برنامه بلند مدت طرح اصلاحات ساختاری و نهادی اشتغال و در برنامه میان مدت به دنبال ایجاد نظام پیش بینی وضعیت بازار کار هستیم.
*شرط موفقیت دولت در ایجاد اشتغال آن است که رکود حاکم بر جامعه و کارخانهها را از بین ببرد.
پژوهش خبری صدا وسیما//گروه اقتصاد