پخش زنده
امروز: -
نام گذاری سال 1396 به عنوان " اقتصاد مقاومتی؛ تولید و اشتغال" در ادامه نام گذاری سال1395 در رویکردی راهبردی برای مقابله با دشمن در جنگ نابرابر اقتصادی است.
برای اینکه نظام اسلامی بتواند با نقشه های دشمن هوشمندانه برخورد کند، می بایست گره های اصلی مشکلات اقتصادی کشور را شناسایی کرده و اقدام به برطرف کردن آنها نماید به اذعان بسیاری از کارشناسان گره های اصلی اقتصادی کشور ،«رکود تولید» و «بیکاری» است که در سیاستهای اقتصاد مقاومتی ، راهحل این مشکلات آورده شده است. که نتیجه حل این مشکلات رونق تولید و اشتغال می باشد.چنانچه برخی از فواید رونق گرفتن تولید ملی، نیز در فرمایشات مقام معظم رهبری در حرم مطهر عنوان شده است.در نتیجه ایشان هدف نظام اسلامی را، "پیشرفت همهجانبه، استقلال از قدرتهای سلطهگر جهانی، شکوفایی استعدادها، رهایی کشور از آسیبهای اجتماعی و عزت و امنیت و اقتدار ملی" بیان کردند و برای رسیدن به آن نیز در راستای سیاست های اقتصادی سال گذشته نقشه راهی برای رونق تولید و به تبع آن اشتغال ترسیم کردند. که در دوبخش رونق تولید و اشتغال، قابل رصد کردن می باشد. بخش اول نیز در هفت محور تقسیم بندی شده است.
مدیریت پژوهش های خبری معاونت سیاسی تلاش دارد اقدامات مسئولان رادر خصوص فرمایشات مقام معظم رهبری، در خصوص تولید و اشتغال -در سال 1396 – را رصد کرده و در قالب گزارش های هفتگی به اطلاع مخاطبان خود برساند.
مهمترین محورهای مهم و برجسته مورد بررسی در17/ 04/ 96 الی21/ 04/ 96 عبارتند از:
در رصد هفته مورد بررسی، از نکات ده گانه تعیین شده از سوی مقام معظم رهبری به موارد ذیل پرداخته شده است:
"دخالت دادن مردم در کار تولید"، "گسترش صادرات و طرف های صادراتی" ، "تامین امنیت سرمایه گذاری" ، "ثبات سیاست ها و قوانین و حذف قوانین دست و پاگیر" ، "جلوگیری از واردات کالاهایی که یا در داخل تولید می شوند یا قابل تولید کردن است." ، " مبارزه با باندهای قاچاق"، " اشتغال " .
و مهمترین محورهای رصد شده از نکات فوق عبارتند از:
*پرداخت 300 میلیارد ریال تسهیلات طرح رونق تولید به واحدهای صنعتی در سال جاری.
*اختصاص ۱۰ هزار میلیارد تومان برای نوسازی ۵۰۰۰ واحد صنعتی . این طرح که با همکاری بانک مرکزی اجرایی خواهد شد به عنوان یک پروژه ضروری توسط ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی تصویب و ابلاغ شده .
*در سال 96 برای اجرای برنامه های اقتصاد مقاومتی آبخیزداری و آبخوانداری، 6 هزار و 480 میلیارد ریال اعتبار اختصاص یافته است.
*تخصیص بیش از 5 هزار میلیارد تومان اعتبار به مکانیزاسیون کشاورزی/ 95 درصد ماشینهای کشاورزی در داخل تولید میشود.
*در بخش میوه و تره بار شاهد افزایش صادرات به قطر بودیم و این روند همچنان ادامه دارد. در صادرات سایر اقلام نیز پیشرفت داشتهایم و مذاکرات خوبی در حال انجام است
*میزان تولید فولاد خام کشور طی 2 ماه نخست سال 96، 12 درصد رشد یافت. در این مدت نزدیک به یک سوم تولیدات، به خارج کشور صادر شد.
*ایران در ماه ژوئن (خرداد – تیر) روزانه ۲ میلیون و ۱۵۰ هزار بشکه نفت به مقصد کشورهای اروپایی و آسیایی صادر کرده است.
*افزایش محموله های صادراتی شرکت ملی نفتکش ایران به اروپا .
*صادرات روی ایران به چین ۵۵ درصد افزایش یافت .
*سازمان سرمایهگذاری کاملا آماده ارائه خدمت به پروژههای در جستجوی سرمایهگذاری خارجی است هیچ محدودیت قانونی در جذب سرمایهگذاری خارجی وجود ندارد .
*باید مباحث مالیاتی، قانون کار، قانون تامین اجتماعی، تسهیلات بانکی و فرآیند دریافت تسهیلات بانکی اصلاح شود تا شاهد رشد هزینههای تولید نباشیم و خود را به استانداردها و بازار جهانی و نزدیک کنیم.
*فاز دوم طرح مدیریت سطح عرضه مبنی بر عدم عرضه کالای قاچاق هفته آینده در یکی از 9 اتحادیههای درگیر با موضوع قاچاق کالا و ارز آغاز میشود .
* برای امسال ۴۵۰ هزار شغل برنامه ریزی شده و با همت همه فعالان و حمایت دولت انشالله این هدف را به دست خواهیم آورد.
*جهت جلوگیری از واردات و تولید با کیفیت درداخل کشور باهمکاری دولت ،بخش تعاونی و بخش خصوصی شهر پوشاک ایجاد می شود.
*کد گذاری کالاها یکی از اقدامات مبارزه با کالای قاچاق است طی ماههای گذشته واردات پوشاک قاچاق تا حدی ساماندهی شده و ابلاغیههای وزارت صنعت، معدن و تجارت در حوزه برندهای پوشاک شرایط ویژهای برای واردات این شرکتها مشخص کرده است .
*"طرح کارورزی» از 21/ 04/ 96 آغاز و طرح «مهارت آموزی در محیط کار واقعی» از چندین هفته قبل عملیاتی و «طرح تکاپو» نیز در راستای شناسایی رسته ها برای رسیدن به اشتغال پایدار و مولدعملیاتی شده است و هفته آینده «طرح مشوقهای کارفرمایی» ابلاغ می شود.
پژوهش خبری// گروه اقتصاد