پخش زنده
امروز: -
نام گذاری سال 1396 به عنوان " اقتصاد مقاومتی؛ تولید و اشتغال" در ادامه نام گذاری سال1395 در رویکردی راهبردی برای مقابله با دشمن در جنگ نابرابر اقتصادی است.
همچنین در قسمت دیگری از صحبت های ایشان در خصوص خلاء های اقتصادی امروز کشور بیان شده است که:"«بیکاری بهخصوص بیکاری جوانان تحصیلکرده» و «مشکلات معیشتی مردم بهویژه طبقات ضعیف» دو مشکل اصلی در عرصه اقتصادی است و مردم از لحاظ معیشت دچار مشکل هستند و مشکلات معیشتی تبعات اجتماعی و فرهنگی را در پی دارد و دشمن نیز برروی همین مسائل متمرکز میشود."
برای اینکه نظام اسلامی بتواند با نقشه های دشمن هوشمندانه برخورد کند، می بایست گره های اصلی مشکلات اقتصادی کشور را شناسایی کرده و اقدام به برطرف کردن آنها نماید به اذعان بسیاری از کارشناسان گره های اصلی اقتصادی کشور ،«رکود تولید» و «بیکاری» است که در سیاستهای اقتصاد مقاومتی ، راهحل این مشکلات آورده شده است. که نتیجه حل این مشکلات رونق تولید و اشتغال می باشد.چنانچه برخی از فواید رونق گرفتن تولید ملی، نیز در فرمایشات مقام معظم رهبری در حرم مطهر عنوان شده است.در نتیجه ایشان هدف نظام اسلامی را، "پیشرفت همهجانبه، استقلال از قدرتهای سلطهگر جهانی، شکوفایی استعدادها، رهایی کشور از آسیبهای اجتماعی و عزت و امنیت و اقتدار ملی" بیان کردند و برای رسیدن به آن نیز در راستای سیاست های اقتصادی سال گذشته نقشه راهی برای رونق تولید و به تبع آن اشتغال ترسیم کردند. که در دو بخش رونق تولید و اشتغال، قابل رصد کردن می باشد. بخش اول نیز در هفت محور تقسیم بندی شده است.
مدیریت پژوهش های خبری معاونت سیاسی تلاش دارد اقدامات مسئولان رادر خصوص فرمایشات مقام معظم رهبری، در خصوص تولید و اشتغال -در سال 1396 - را رصد کرده و در قالب گزارش های هفتگی به اطلاع مخاطبان خود برساند.
مهمترین محورهای مهم و برجسته مورد بررسی در24/ 04/ 96 الی28/ 04/ 96 عبارتند از:
در رصد هفته مورد بررسی، از نکات ده گانه تعیین شده از سوی مقام معظم رهبری به موارد ذیل پرداخته شده است:
"دخالت دادن مردم در کار تولید"، "گسترش صادرات و طرف های صادراتی" ، "تامین امنیت سرمایه گذاری" ، " مبارزه با باندهای قاچاق"، " اشتغال " .
و مهم ترین محورهای رصد شده از نکات فوق عبارتند از:
- امسال ۳۰ هزار میلیارد تومان به رونق تولید و بازسازی صنایع و صنوف تولیدی اختصاص مییابد.
- پیشنهاد جدید رئیس کل گمرک ایران برای حمایت از تولید: اجازه دهیم بنگاه های تولیدی تولیدشان را انجام دهند ودر پایان دوره مالی عوارض را دریافت کنیم.
- افزایش دو برابری تسهیلات اعطایی به واحدهای تولیدی و صنعتی در راستای طرح رونق تولید .
- در دولت تدبیر وامید حدود 280 میلیون دلار صادرات غیرنفتی دراستان البرز انجام شد که نسبت به دوره قبل 4 برابر شده است.
- افزایش ۱۰ درصدی صادرات نفت ایران به کره در خرداد ماه 96 .
- امسال صادرات گندم و فراوردههای آن نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۶۰ درصد افزایش داشته است.
- برای تسهیل سرمایه گذاری خارجی در کشور و ورود هرچه سریعتر منابع مالی خارجی، باید در کمترین زمان شاهد تک نرخی شدن ارز در کشور باشیم.
- با اجرای شدن طرح ریجستری تمامی گوشی های تلفن همراه شناسنامه دار می شوند، مشخص می شود که وارد کننده ها چه کسانی هستند.
- امسال دولت تصمیم گرفته است اجرای طرح رونق تولید را با هدف صیانت اشتغال ۱۰ هزار واحد تولیدی با مبلغ 100هزار میلیارد ریال ادامه دهد.
- اختصاص مبلغ یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون دلار برای ایجاد اشتغال روستاییان . سرمایهگذاری 1000 میلیارد ریالی بنیاد برکت برای اشتغالزایی در قزوین.
- ایجاد ۳۷۱۱ شغل مستقیم و ۸۰۰۰ شغل غیر مستقیم در سال جاری.
- یکی از حوزههای ارزان برای اشتغالزایی ارتباطات و فناوری اطلاعات است. در شرکت مخابرات ایران نیز باید مساله اشتغالزایی و استفاده از جوانان متخصص به صورت جدی دنبال شود.
- بانک صادرات ایران؛ طی ١٥ ماهه گذشته و با پرداخت ٦٠ هزار میلیارد ریال تسهیلات، معادل ٢٤٠٠ شغل در استان خراسان رضوی ایجاد کرد.
- دولت یک و نیم میلیارد دلار برای اشتغال روستائیان در نظر گرفته است که این رقم به ریال تبدیل و صندوق توسعه ملی آن را در قالب تسهیلاتی با سود یک رقمی در اختیار بانک ها قرار خواهد داد.
- ایجاد تحرک وجنبش در حوزه رفع بیکاری و ایجاد اشتغال از برنامه های راهبردی سازمان صنایع کوچک و شرکت های استانی در کشور است .
- آمریکا از جمله کشورهایی است که در پسا برجام به سبد صادرات ایران بازگشته اند و در این ارتباط در سال گذشته، معادل 90 میلیون دلار فرش و زعفران ایرانی به آمریکا صادر شده است.
- فراگیری آموزشهای مهارتی زمینهساز خروج جوانان و جویندگان کار از بن بست بیکاری است. آموزشهای فنی و حرفهای میتواند ظرفیتهای بسیاری را در جهت توسعه اشتغال و رونق تولید ایجاد کند.
- تأمین اعتبار ارزی و ریالی ٢٨٦ طرح تولیدی و اشتغالزا توسط بانک صادرات ایران در استان کرمان برای ١٠١٨ نفر شغل ایجاد کرد.
ضمیمه: