پخش زنده
امروز: -
نام گذاری سال 1396 به عنوان " اقتصاد مقاومتی؛ تولید و اشتغال" در ادامه نام گذاری سال1395 در رویکردی راهبردی برای مقابله با دشمن در جنگ نابرابر اقتصادی است.
برای اینکه نظام اسلامی بتواند با نقشه های دشمن هوشمندانه برخورد کند، می بایست گره های اصلی مشکلات اقتصادی کشور را شناسایی کرده و اقدام به برطرف کردن آنها نماید به اذعان بسیاری از کارشناسان گره های اصلی اقتصادی کشور ،«رکود تولید» و «بیکاری» است که در سیاستهای اقتصاد مقاومتی ، راهحل این مشکلات آورده شده است. که نتیجه حل این مشکلات رونق تولید و اشتغال می باشد.چنانچه برخی از فواید رونق گرفتن تولید ملی، نیز در فرمایشات مقام معظم رهبری در حرم مطهر عنوان شده است.در نتیجه ایشان هدف نظام اسلامی را، "پیشرفت همهجانبه، استقلال از قدرتهای سلطهگر جهانی، شکوفایی استعدادها، رهایی کشور از آسیبهای اجتماعی و عزت و امنیت و اقتدار ملی" بیان کردند و برای رسیدن به آن نیز در راستای سیاست های اقتصادی سال گذشته نقشه راهی برای رونق تولید و به تبع آن اشتغال ترسیم کردند. که در دوبخش رونق تولید و اشتغال، قابل رصد کردن می باشد. بخش اول نیز در هفت محور تقسیم بندی شده است.
مدیریت پژوهش های خبری معاونت سیاسی تلاش دارد اقدامات مسئولان رادر خصوص فرمایشات مقام معظم رهبری، در خصوص تولید و اشتغال -در سال 1396 – را رصد کرده و در قالب گزارش های هفتگی به اطلاع مخاطبان خود برساند.
مهم ترین محورهای مهم و برجسته مورد بررسی در15/ 05/ 96 الی18/ 05/ 96 عبارتند از:
در رصد هفته مورد بررسی، از نکات ده گانه تعیین شده از سوی مقام معظم رهبری به موارد ذیل پرداخته شده است: "دخالت دادن مردم در کار تولید"، "گسترش صادرات و طرف های صادراتی" ، "تامین امنیت سرمایه گذاری"،"مبارزه با باندهای قاچاق"، "اشتغال".
و مهم ترین محورهای رصد شده از نکات فوق عبارتند از:
*اقتصاد محیط زیست باید در مناطق آزاد احیا و مورد توجه قرار گیرد. تاکید بر حمایت از سازمان های غیر دولتی - NGO - فعال در حوزه محیط زیست در مناطق آزاد که می توانند درآمدزایی داشته باشند .
*فراهم شدن امکان تامین مالی بنگاه های راکد و نیمه فعال و طرحهای نیمه تمام بخش کشاورزی با استفاده از منابع رونق تولید و آغاز ثبت نام واحدهای تولیدی بخش کشاورزی برای دریافت تسهیلات رونق تولید .
*صادرات ال پی جی ایران در ماه ژوئیه امسال به ۳۸۱ هزار و ۵۰۰ تن رسیده که بالاترین رقم در سال جاری میلادی است.
* برآورد میکنیم که امسال نزدیک به ۱۰ میلیون تن شیر در کشور تولید و به فرآوردههای مختلف و متنوع تبدیل شود و سهم صادرات لبنیات افزایش و رکورد جدید به دست میآید.
* ایجاد مرکز فروش محصولات ایرانی در کشور غنا و نیز همکاری در تهاتر برخی اقلامو همچنین صادرات سیمان، کاشی و سرامیک، محصولات پلیمری، دارو، محصولات کشاورزی و محصولات فولادی و مصنوعات پلاستیکی و ... از دیگر زمینه های توسعه روابط تجاری بین دو کشورغنا و ایران است.
*صادرات 412 میلیون دلاری آبزیان / افزایش 2 برابری آبزی پروری در کشور .
*از ورود و خروج کالای قاچاق که تاثیر مستقیم بر تولید و اقتصاد ملی دارد جلوگیری خواهد شد.ماموران دریابانی به صورت شبانه روز شناورهای مظنون به حمل کالای قاچاق را مورد بازرسی قرار می دهند.
*اقتصاد کشور نیازمند یک جراحی عمیق است. اشتغال پایدار با تولید پایدار به دست می آید. اگر همه برای اصلاح قیمت تمام شده تلاش کنند، توسعه اشتغال و ثروت پدید می آید
*در چهار ماه نخست امسال 557 میلیون و 302 هزار و 793 دلار کالا به وزن یک میلیون و 379 هزار تن ازطریق مرزهای اقتصادی استان کرمانشاه به خارج از کشور صادر شد.
*صادرات یک میلیون و ۳۶۲ هزار تن متریک فرآورده نفتی از طریق مرزهای خاکی کشور .
*ظرفیت کشور به گونه ای است که توان صادرات خدمات فنی مهندسی تا 25 میلیارد دلار در سال و ارزآوری بالایی در این بخش وجود دارد.