پخش زنده
امروز: -
نام گذاری سال 1396 به عنوان " اقتصاد مقاومتی؛ تولید و اشتغال" در ادامه نام گذاری سال1395 در رویکردی راهبردی برای مقابله با دشمن در جنگ نابرابر اقتصادی است.
برای اینکه نظام اسلامی بتواند با نقشه های دشمن هوشمندانه برخورد کند، می بایست گره های اصلی مشکلات اقتصادی کشور را شناسایی کرده و اقدام به برطرف کردن آنها نماید به اذعان بسیاری از کارشناسان گره های اصلی اقتصادی کشور ،«رکود تولید» و «بیکاری» است که در سیاستهای اقتصاد مقاومتی ، راهحل این مشکلات آورده شده است. که نتیجه حل این مشکلات رونق تولید و اشتغال می باشد.چنانچه برخی از فواید رونق گرفتن تولید ملی، نیز در فرمایشات مقام معظم رهبری در حرم مطهر عنوان شده است.در نتیجه ایشان هدف نظام اسلامی را، "پیشرفت همهجانبه، استقلال از قدرتهای سلطهگر جهانی، شکوفایی استعدادها، رهایی کشور از آسیبهای اجتماعی و عزت و امنیت و اقتدار ملی" بیان کردند و برای رسیدن به آن نیز در راستای سیاست های اقتصادی سال گذشته نقشه راهی برای رونق تولید و به تبع آن اشتغال ترسیم کردند. که در دوبخش رونق تولید و اشتغال، قابل رصد کردن می باشد. بخش اول نیز در هفت محور تقسیم بندی شده است.
مدیریت پژوهش های خبری معاونت سیاسی تلاش دارد اقدامات مسئولان رادر خصوص فرمایشات مقام معظم رهبری، در خصوص تولید و اشتغال -در سال 1396 – را رصد کرده و در قالب گزارش های هفتگی به اطلاع مخاطبان خود برساند.
مهم ترین محورهای مهم و برجسته مورد بررسی در07/ 05/ 96 الی11/ 05/ 96 عبارتند از:
در رصد هفته مورد بررسی، از نکات ده گانه تعیین شده از سوی مقام معظم رهبری به موارد ذیل پرداخته شده است:
"دخالت دادن مردم در کار تولید"، "گسترش صادرات و طرف های صادراتی" ، "تامین امنیت سرمایه گذاری" ، ، "جلوگیری از واردات کالاهایی که یا در داخل تولید میشوند یا قابل تولید کردن است." ،" مبارزه با باندهای قاچاق"، " اشتغال " .
و مهم ترین محورهای رصد شده از نکات فوق عبارتند از:
- امسال ۳۰۰ هزار میلیارد ریال در قالب طرح های اقتصاد مقاومتی به بخش صنعت و معدن مصوب و اختصاص یافته است.
- طرح رونق تولید در سال جاری نیز ادامه دارد و به ۱۰ هزار واحد تولیدی ۲۰ هزار میلیارد تومان و به ۵۰۰۰ واحد کوچک، متوسط و بزرگ صنعتی ۱۰ هزار میلیارد تومان دیگر جهت بهسازی پرداخت شود.
- بانک صادرات ایران از تیرماه 1395 لغایت پایان خردادماه 1396بالغ بر 25 هزار و 768 میلیارد ریال تسهیلات به 2751 بنگاه کوچک و متوسط پرداخت نموده است.
- امسال 5 بسته حمایتی توسط وزارت صنعت شامل حمایت از تولید ملی، تامین مالی واحدها، توسعه تکنولوژی، اشتغال، رونق صادرات و مدیریت واردات اجرایی خواهد شد. امسال حمایت از 150 بنگاه صنایع پیشرفته با هدف توسعه صنایع با فناوری متوسط به بالا اجرایی خواهد شد.
- تسهیلات ۲۰ هزار میلیارد تومانی طرح توسعه کسب و کار و اشتغال پایدار دیروز از سوی بانک مرکزی به وزارت کار ابلاغ شد.
- آغاز ثبت نام واحدهای تولیدی برای دریافت تسهیلات بانکی با هدف افزایش تولیدو راه اندازی واحدهای تولیدی که خط تولید آنها متوقف شده است .
- صادرات نفتگاز در سال ۹۴ با رشد چشمگیری همراه بوده و از حدود صفر به۵.۴ میلیون لیتر در روز رسید .
- معیانات گازی و فرآوردههای نفتی در صدر صادرات غیر نفتی- مقدار صادرات نفت ایران در ماه ژوئیه (تیر-مردادماه) نسبت به ماه قبل (ژوئن) ۴۵ هزار بشکه در روز افزایش یافت.
- باید با گسترش کارگاه های تولیدی و تولید کالای ایرانی مرغوب در کشور جلوی واردات کالاهای نامرغوب چینی را بگیریم و کالاهای ایرانی را رواج دهیم.
- ۹۰۰ میلیون تومان کالای قاچاق در 3 استان امحا شد. هدف این قبیل انهدام ها جلوگیری از ورود کالاهای قاچاق بی کیفیت و فاقد استاندارد و مجوزهای لازم به بازارهای مصرف داخلی و همچنین کمک به رونق تولید ملی می باشد.
- امسال باید 450 هزار فرصت شغلی در کشور ایجاد کنیم و علاوه بر این 400 هزار فرصت شغلی نیز برای فارغ التحصیلات دانشگاهی پیشبینی شده برنامه مربوط به این مسئله تهیه شده و به شرط تأمین منابع مالی اجرایی خواهد شد که در این زمینه با رئیس جمهور نیز نامهنگاری کردهایم.
- اشتغالآفرینی در تمامی برنامههای بلندمدت نظام و دولت شامل قانون اساسی، افق چشمانداز 20 ساله، راهبردهای میان مدت مثل برنامههای پنج ساله و همچنین برنامههای سالانه جایگاه محوری دارد و نقش دولت، تعاونی و بخش خصوصی بخوبی در آنها تشریح شده است.
- سیاست اصولی دولت در حمایت از اقتصاد کشاورزان با خرید تضمینی گندم ادامه دارد که موجب افزایش تولید و اقتصاد بهره برداران کشاورزی شده است.
- در سال جاری علاوه بر 20 هزار میلیارد تومان طرح رونق 10 هزار میلیارد تومان نیز برای نوسازی ماشین آلات صنایع در نظر گرفته شده است.
- انعقاد تفاهمنامهی 610 میلیارد تومانی بنیاد برکت برای محرومیتزدایی و توانمندسازی اقتصادی و اجتماعی استان سیستان و بلوچستان .
- در سهماهه اول سال ۱۳۹۶ بر اساس آمار گمرک ایران بیش از ۳۵ میلیون دلار صادرات به کشور کنیا داشتهایم که در مقایسه با سهماهه سال ۱۳۹۵ بیش از سیصد درصد رشد داشته است .
- در بهار سال جاری ۶ میلیون دلار ماشین آلات کشاورزی صادر شده است .