پخش زنده
امروز: -
نام گذاری سال 1396 به عنوان " اقتصاد مقاومتی؛ تولید و اشتغال" در ادامه نام گذاری سال1395 در رویکردی راهبردی برای مقابله با دشمن در جنگ نابرابر اقتصادی است.
برای اینکه نظام اسلامی بتواند با نقشه های دشمن هوشمندانه برخورد کند، می بایست گره های اصلی مشکلات اقتصادی کشور را شناسایی کرده و اقدام به برطرف کردن آنها نماید به اذعان بسیاری از کارشناسان گره های اصلی اقتصادی کشور ،«رکود تولید» و «بیکاری» است که در سیاستهای اقتصاد مقاومتی ، راهحل این مشکلات آورده شده است. که نتیجه حل این مشکلات رونق تولید و اشتغال می باشد.چنانچه برخی از فواید رونق گرفتن تولید ملی، نیز در فرمایشات مقام معظم رهبری در حرم مطهر عنوان شده است.در نتیجه ایشان هدف نظام اسلامی را، "پیشرفت همهجانبه، استقلال از قدرتهای سلطهگر جهانی، شکوفایی استعدادها، رهایی کشور از آسیبهای اجتماعی و عزت و امنیت و اقتدار ملی" بیان کردند و برای رسیدن به آن نیز در راستای سیاست های اقتصادی سال گذشته نقشه راهی برای رونق تولید و به تبع آن اشتغال ترسیم کردند. که در دوبخش رونق تولید و اشتغال، قابل رصد کردن می باشد. بخش اول نیز در هفت محور تقسیم بندی شده است.
مدیریت پژوهش های خبری معاونت سیاسی تلاش دارد اقدامات مسئولان رادر خصوص فرمایشات مقام معظم رهبری، در خصوص تولید و اشتغال -در سال 1396 – را رصد کرده و در قالب گزارش های هفتگی به اطلاع مخاطبان خود برساند.
مهمترین محورهای مهم و برجسته مورد بررسی در20/ 03/ 96 الی24/ 03/ 96 عبارتند از:
در رصد هفته مورد بررسی، از نکات ده گانه تعیین شده از سوی مقام معظم رهبری به موارد ذیل پرداخته شده است:
"دخالت دادن مردم در کار تولید"، "گسترش صادرات و طرف های صادراتی" ، "ثبات سیاست ها و قوانین و حذف قوانین دست و پاگیر" ، "جلوگیری از واردات کالاهایی که یا در داخل تولید میشوند یا قابل تولید کردن است." ،" مبارزه با باندهای قاچاق"، " اشتغال " .
و مهم ترین محورهای رصد شده از نکات فوق عبارتند از:
- تشکیل ۶۰۰ صندوق خرد محلی با هدف افزایش مشارکتهای مردمی در اقتصادهای کشور و ایجاد نظام تأمین مالی متناسب با روستاییان برای تشکیل این صندوقها اعتباری بیش از ۹ میلیارد تومان تزریق شده است.
- بخشنامه اعطای تسهیلات به بیش از 10 هزار واحد تولیدی و صنعتی در سال 96 از سوی وزیر صنعت، معدن و تجارت ابلاغ شد.
- براساس مصوبه بانک مرکزی قرار شده تسهیلات جدید 10 هزار میلیارد تومانی برای 10 هزار واحدتولیدی، صنعتی و معدنی در روند طرح رونق پرداخت شود.
- افزایش صادرات نفت ایران به اروپا به رغم بیمهری غرب در زمان تحریم .
- ظرفیت صادرات گندم کشور در سال جاری برابربا دو میلیون تن است که نشان می دهد ایران هیچ گونه نیازی به واردات این محصول ندارد و با برنامه ریزی می تواند به صادرکننده بزرگی در بخش گندم و آرد تبدیل شود.
- ایران صادرکننده گندم شد. در سالجاری نخستین محموله 35 هزارتنی گندم به کشور عمان صادر شد که خوشحالی مردم و مسئولان را به دنبال داشت.
- کشف دو محموله قاچاق کالا توسط ماموران گمرک . با استقرار سامانه جامع امور گمرکی مستقر در تمامی گمرکات استان بوشهر ضمن تسریع در ارائه خدمات از تخلفات به ویژه قاچاق کالا جلوگیری شده است.
- در صورت برقراری عدالت مالیاتی و برطرف شدن مشکلات بیمه کارگاه های کوچک، از آنها حمایت کنید تا بتوانند شغل ایجاد کنند،
- بانک ملی ایران و کمیته امداد امام خمینی(ره) با امضای تفاهم نامه ای برای پرداخت 9 هزار میلیارد ریال تسهیلات اشتغالزایی به مددجویان تحت پوشش این نهاد اجتماعی توافق کردند.
- برای ایجاد 950 هزار فرصت شغلی در سال نیازمند 770 هزار میلیارد تومان سرمایه گذاری هستیم که این منابع باید از طریق سرمایه گذاری خارجی، بودجهی دولت، منابع صندوق توسعهی ملی، منابع بانکی و منابع و سرمایه گذاری بخش خصوصی تامین شود.
- با اجرایی شدن قراردادهای جدید نفتی برای 100 هزار نفر اشتغال زایی تخصصی و مستقیم و بطور غیر مستقیم نیز برای 500 هزار نفر اشتغال ایجاد می شود.
- طرح جدید اشتغالی «مهارتآموزی در محیط کار واقعی» ابلاغ شد . طرحهای «مشوقهای بیمهای برای کارفرمایان»، «کارورزی» و «مهارت آموزی در محیط کار واقعی» به عنوان سه طرح اشتغالزایی وزارت کار اجرایی می شوند
- وظیفه وزارت کار سیاستگذاری در حوزه اشتغال است و ایجاد شغل در کشور به هماهنگی میان دستگاهها و وزارتخانهها نیاز دارد.