گفتگوهای برگزیده: 6 بهمن 94
آنچه می خوانید خلاصه ای موضوعی از دیدگاه های ارائه شده در گفتگوهای برگزیده است.
* اقتصادی
کارشناس مسائل اقتصادی در گفتگو با راه دانا:
دولت در دوران پساتحریم بخشی خصوصی را حمایت کند
حمیدرضا برادران شرکا: هماکنون بیشتر فعالیتهای اقتصادی کشور ما در اختیار بخش دولتی است و این بر خلاف روند کشورهای توسعهیافتهای است که گاهی به کشور ما هم مراجعه میکنند. در سفرهای کشورهای اروپایی به کشور ما هرچند در راس هیئتی میهمان یک وزیر یا معاون وزیری حضور دارد ولی سایر افراد از فعالان بخش خصوصی کشورها هستند و دولتها در سایر کشورها برای بخش خصوصی نقش تسهیلگری ایفا میکنند نه مداخلهگری. دولت باید تنگناهایی که در مسیر بخش خصوص قرار دارد را برطرف کند و به تسهیل امور مربوط به خصوصیسازی بپردازد و از طرف دیگر سرمایهگذاران داخلی هم باید رو به بخش خصوصی بیاورند و به دنبال مطالعه و معرفی خودشان در عرصه اقتصاد جهانی باشند. ما در ابتدای فعالیتهای اقتصادی در دنیا هستیم و بخش خصوصی باید فعالانه وارد گود شود و از فرصتهایی که تا پیش از این به دلیل تحریم در اختیار نداشته استفاده کند و دولت هم در دوران پساتحریم باید این بخش را به خوبی حمایت کند.
* سیاسی
1- وکیل دادگستری در گفتگو با فرارو :
مواردی جرم سیاسی شناخته شده که اساسا جرم نیست
صالح نیکبخت: آنچه اکنون به مجلس تقدیم شده دارای ایرادات مهمی است و بیم آن می رود این طرح که تقریبا مشابه طرحی است که در سال 92 به مجلس تقدیم شد به صورتی در مجلس تصویب شود که عملا عدم وجود آن بهتر از بودن آن باشد؛ زیرا در این طرح مواردی با عنوان جرم سیاسی شناخته شده است که اساسا جرم نیست. به طور مثال در این قانون آمده است هرگونه رفتار یا اعمالی که با قصد نقد عملکرد حاکمیت یا حفظ قدرت واقع شود و به چارچوب نظام جمهوری اسلامی ایران ضربه نزند، جرم سیاسی محسوب می شود؛ در حالی که این موضوع جای تامل دارد زیرا اساسا اینگونه اعمال بدون وجود این قانون هم ذاتا جرم نیست تا عنوان جرم سیاسی داشته باشد. در ماده 2 این قانون راجع به تقصیرات مقامات دولتی هم مسائلی مطرح شده است که اساسا آنگونه اعمال در مقام جرم سیاسی در قانون مجازات اسلامی بیان نشده است.
2- نویسنده ضد وهابیت در گفتگو با فارس:
غربیها و وهابیها پشت پرده اقدامات ددمنشانه علیه علامه زکزاکی و شیعیان نیجریه هستند علامه نجاح طائی: حکومت نیجریه با پول عربستان سعودی اداره میشود و هر زمانی که پول میخواهند باید خواستهای از خواستههای عربستان را انجام میدهند و در ازای این نوکری پول دریافت کنند. یکی از خواستههای عربستان فعالیت ضد ایران و ضد شیعه است که برخی خود فروختهها به دستورات عربستان تن میدهند. یکی از این خود فروختهها محمد البخاری رئیس جمهور نیجریه است که به ایران آمد ولی بعد از یک ماه عربستان سعودی با پول، البخاری و دینش را خرید و وی نیز به مردم عادی که سلاح نداشتند و در حال سوگواری برای امام حسین (ع) بودند حمله کرد و آنان را به خاک و خون کشید. پس از آن نیز به خانه علامه مجاهد زکزاکی حمله کرد. هزار نفر در این حمله تروریستی کشته شدند، معلوم است که این اقدام با توافق آمریکا و غرب صورت گرفته است. هیچ یک از تلویزیونهای غربی خبر کشتار شیعیان را در نیجریه انعکاس نداند معلوم است که این وقایع یک نقشه غربی، اسرائیلی و وهابی است.
* اجتماعی
دبیرکل شورای عالی آموزش و پرورش در گفتگو با فارس:
دروس سلامت و محیط زیست، مدیریت خانواده و سبک زندگی از سال آینده به پایه دهم اضافه خواهد شد
مهدی نوید ادهم: با توجه به اینکه تدوین ساختار نظام آموزشی به دوره دوم متوسطه رسیده است، دانشآموزان پایه نهم امسال، سال آینده انتخاب رشته خواهند داشت و در این جلسه شاخهها، رشتهها و عناوین دروس متوسطه دوم بررسی شد. طبق مصوبات این جلسه شاخههایی که موجود هستند با همان صورت قبل باقی خواهند ماند، اما محتوای آنها تغییرات جدی خواهد کرد تا دانشآموزان برای یک زندگی مناسب آماده شوند. دانشآموزان این مقطع از سال آینده به همراه دروس تخصصی مانند ریاضی، فیزیک و زیست شناسی، دروس دیگر در زمینههای آموزش مهارتهای زندگی مانند سلامت و محیط زیست، مدیریت خانواده و سبک زندگی و نظایر آنها خواهند داشت. همچنین میزان حضور دانشآموزان شاخه نظری در مدرسه 35 ساعت و در شاخه فنی و حرفهای و کاردانش 40 ساعت در طول هفته خواهد بود.
* فرهنگی
رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران در گفتگو با جماران:
برگزاری نمایشگاه "چین زیبا" در کتابخانه ملی
سید رضا صالحی امیری: با توجه به اینکه نمایشگاه عکس «چین زیبا» به مدت یک هفته در کتابخانه ملی دایر است، باید به این نکته اشاره کرد که در راستای گسترش روابط کتابخانه ها و آرشیو ملی دو کشور ایران و چین، مذاکرات فرهنگی ادامه پیدا می کند. در ادامه روابط فرهنگی بین دو کشور، همکاری هایی در حوزه اطلاع رسانی صورت می گیرد که نکته مهم، این است که در فضای جدید بتوانیم فرهنگ ایرانی را بیش از گذشته به مردم چین معرفی کنیم، زیرا اگر از ظرفیت های فرهنگی کشورمان به طور صحیح بهره بگیریم، حجم گردشگر فرهنگی از چین به شدت افزایش پیدا می کند و اینگونه وارد فضای جدیدی در عرصه بین الملل می شویم. مردم این کشور میل زیادی به گردشگری پیدا کرده اند و در این راستا اگر بتوانیم به صورت جدی، فرهنگ و هنر، میراث و سرمایه فرهنگی کشورمان را معرفی کنیم، آینده فرهنگی خوبی را با چین رقم می زنیم.
* انتخابات
عضو شورای مرکزی ائتلاف اصولگرایان در گفتگو با فردا:
آسیب اصولگرایان این است که دافعهشان بیش از جاذبهشان باشد
مهدی ذاکری: از نظر من بزرگترین آسیبی که ممکن است برخی اصولگرایان به خودشان بزنند، این است که دافعهی آنها بیشتر از جاذبهشان باشد. البته این معضل شامل بدنهی اصولگرایی نمیشود، بلکه بیشتر متوجه لایهی سیاسی و چهرهها میشود. یک اشکال بزرگ دیگر در جریان اصولگرایی این است که برخی چهرههایی که در مقام تابلوی اصولگرایی ظاهر میشوند، بهواقع نمیتوانند بیانگر همهی داشتهها و ظرفیتهای اصولگرایان باشند. برخی چهرهها و جریانها در ذیل اصولگرایی نگاه تنگنظرانه و مواضع غیر قابل دفاعی دارند که رقیب هم تلاش دارد آنها را بهعنوان نمایندهی کلیت جریان اصولگرایی معرفی کند. درحالی که اینها تنها بخشی از اصولگرایی هستند؛ آن هم با سلیقهی خاص. بزرگترین مظلومیت اصولگرایی این است که اصولگرایی به افرادی شناخته شود که آنها جامع صفات این اصولگرایی نیستند. کیست که نداند در مکتب علوی یا سیرهی امام (ره) یا رهبری، رفتار غیراخلاقی انجام دادن و مطرح کردن حرفی که بوی تهمت میدهد، خارج از مرام یک فرد مؤمن و انقلابی و اصولگراست.
/ کد: 6036
**********
آنچه می خوانید خلاصه ای موضوعی از دیدگاه های ارائه شده در گفتگوهای برگزیده است.