گفتگوهای برگزیده: 15 بهمن 94
آنچه می خوانید خلاصه ای موضوعی از دیدگاه های ارائه شده در گفتگوهای برگزیده است.
* اجتماعی
1- معاون وزیر رفاه در گفتگو با فارس:
حذف یارانه ۱۵ میلیون نفر پیشنهاد وزارت رفاه نیست
سید احمد میدری در واکنش به خبر پیشنهاد وزارت رفاه برای حذف 15 میلیون نفر از یارانهبگیران: این پیشنهاد از سوی کارشناسانی از کمیته امداد و نهادهای مرتبط با حمایتهای اجتماعی در کمیسیونهای اجتماعی مجلس شورای اسلامی مطرح شده است و باید به قانون تبدیل شود تا بتوان درباره آن بحث کرد. البته امکان حذف 80 میلیون نفر هم وجود دارد اما باید دید نمایندگان مجلس چه تصمیمی در اینباره خواهند گرفت و شاید بودجهای برای پرداخت یارانه توسط مجلس در نظر گرفته نشود. فعلاً امکان موافقت یا مخالفت با آن وجود ندارد چرا که باید ابعاد آن مورد بررسی قرار بگیرد.
2- معاون آموزش متوسطه وزیر آموزش و پرورش در گفتگو با دانا:
اجرای کلاس برجام از سال آینده در آموزش و پرورش تهران
علی زرافشان: کلاس برجام از سال آینده در مقطع متوسطه آموزش و پرورش تهران اجرا خواهد شد. در بخشی از مقدمه محتوای تهیه شده کلاس برجام مدارس تهران آمده است: "در این مرحله جدید از تاریخ انقلاب اسلامی که موسوم به پسا تحریم است، توطئههای دشمن همچون آمریکا و همپیمانان آن در منطقه به ویژه رژیم صهیونیستی متناسب با شرایط جدید ادامه خواهد داشت لذا به دور از هرگونه خوش بینی افراطی و حفظ هوشیاری در برابر توطئههای دشمن، باید با التزام به سازوکارهای تحقق اقتصاد مقاومتی و بهرهگیری هوشمندانه از فرصتهای پیش رو، زمینه شکوفایی علمی، فناوری و اقتصادی را فراهم کنیم."
3- کارشناس حوزه داروسازی در گفتگو با فرارو:
تأثیر پسابرجام بر قیمت دارو
علی مصدق: در دوران تحریم به دلیل اینکه دسترسی مستقیم ما به کشورهای درجه یک تولیدکننده مواد اولیه و فروشنده تکنولوژی قطع شده بود، اگرچه دارو تحریم نبود اما مجبور بودیم برای خرید مواد اولیه مورد نیاز و تولید دارو از کشورهای واسطه استفاده کنیم که به هر حال در این فرایند، کیفیت و قیمت تحت تأثیر قرار می گرفت. بعد از برجام قیمت داروهای تولید شده در کمپانی های معتبر بین المللی به دلیل لغو تحریم ها و کم شدن هزینه های جانبی قطعا پایین می آید؛ اما در مورد مواد اولیه و قیمت نهایی داروی تولید داخل به دلیل بالا رفتن کیفیت دارو، قطعا قیمت آن بالا خواهد رفت. اکنون با همت و نظارت اداره دارو قیمت داروهای وارداتی از کمپانی های قبلی گاهی تا نصف کم شده است. اما در مورد تولیدات داخل حتما باید کیفیت بالا برود تا رضایت مردم و پزشکان حفظ شود که در این صورت قیمت هم بالا خواهد رفت!
* سیاسی
عضو مجلس خبرگان رهبری در گفتگو با تسنیم:
مردم مقابل فتنهگری ایستادگی میکنند
آیت الله حسن ممدوحی: معتقدم هاشمی رفسنجانی که نسبت به وضعیت کشور آگاهی دارد و متوجه مسائل موجود در جامعه است، باید با احتیاط حرف بزند. این نوع حرف زدن وی نه به صلاح خود اوست و نه به صلاح کشور است و متأسفانه در شرایطی که کشور نیاز به آرامش دارد ما چنین سخنانی را میشنویم. اینکه فردی نوه حضرت امام(ره) باشد دلیل بر آن نیست که شبیه جدش باشد بلکه معیار و ملاک، نوع عملکرد و رفتار افراد است و امیدواریم هاشمی رفسنجانی با سخنان خود باعث ایجاد فتنه جدیدی در کشور نشود و بداند که مردم در مقابل فتنهگریها خواهند ایستاد. شورای نگهبان نهادی انقلابی و قانونی است که همواره بر اساس شرع و قانون قضاوت کرده و لازم است همه افراد و مسئولان، حرمت آن را حفظ کنند و به جای تضعیف این نهاد، به تقویت آن کمک کنند.
* اقتصادی
1- استاد دانشگاه علم و صنعت در گفتگو با فارس:
رئیسجمهور به فکر اشتغال مردم ایران باشد
احمد چلداوی: با 50 میلیارد دلاری که دولت در سفر به ایتالیا و فرانسه برای خرید هواپیما و کالا هزینه کرد، میشد در کشور 10 میلیون شغل ایجاد کرد. اگر رئیس جمهور مدعی است که در خرید هواپیماها یک ریال از پول نفت هزینه نکرده، خوب است که متن قرارداد با ایرباس را منتشر کند. مطالبی که مسئولان در این باره بیان میکنند خلاف واقع است. قراردادهایی که در حوزه هواپیمایی با ایران منعقد کردهاند، اجاره به شرط تملیک است. این قراردادها مشکل رکود و بیکاری کشور را برطرف نمیکند. خرید هواپیما افتخار نیست که رئیس جمهور ما برای آن به فرانسه سفر کرد. خرج 50 میلیارد دلار در فرانسه و ایتالیا، بیکاری جوانان را برطرف نمیکند. 50 میلیارد دلار هزینه رئیس جمهور در سفر به این دو کشور فاجعه اقتصادی است.
2- عضو هیأت علمی دانشکده مهندسی خودرو در گفتگو با نسیم آنلاین:
ایران در قرارداد با پژو یک دهم فرانسویها سود میبرد
ابوالفضل خلخالی: آوردن خط تولید خودروهای خارجی به داخل کشور تنها تحمیل هزینه به کشور است که نمونه آن را در قراردادهای قبلی با طرف های خارجی تجربه کردیم. نباید فکر کنیم که با مونتاژ کردن شغل ایجاد می کنیم، زیرا با توجه به هزینه ای که برای مونتاژ خودروهای خارجی می کنیم، این ایجاد شغل صرفه اقتصادی ندارد. قراردادهایی که ایران خودرو و سایپا با شرکت های خارجی می بندند به قدری ضعیف است که مسئولان ایران خودرو و سایپا هیچ اطلاعی از مشخصات فنی خودروها ندارند. شرکت هایی مثل رنو و پژو هیچ اطلاعاتی به خودروسازان ما نمی دهند و ما به می گویند خودتان آنها را به دست آورید. این نشان می دهد که تاکنون در این قراردادها هیچ دانش فنی به کشور منتقل نشده است. متأسفانه در این قراردادها طوری برخورد شده که انگار از قبل هیچ دانش خودروسازی در کشور وجود نداشته و ما می خواهیم از صفر شروع کنیم. این گونه قراردادها تقریبا 90 درصد به نفع فرانسه است زیرا آنها در شرایط فعلی به شدت به دنبال بازار هستند.
/ کد: 6036
**********
آنچه می خوانید خلاصه ای موضوعی از دیدگاه های ارائه شده در گفتگوهای برگزیده است.