گفتگوهای برگزیده:: 5 بهمن 94
آنچه می خوانید خلاصه ای موضوعی از دیدگاه های ارائه شده در گفتگوهای برگزیده است.
* فرهنگی
1- عضو هیئت نظارت مجلس در گفتگو با بولتن نیوز:
حمایت از اهالی رسانه در این دوره بیشتر شده است
موسی غضنفرآبادی: با توجه به تاثیر رسانه ها در بصیرت افزایی جامعه و رکن چهارم دموکراسی محسوب شدن، ما معتقدیم رفع مشکلات اهالی رسانه و خبرنگاران در نهایت به پیشرفت و توسعه کشور می انجامد. اگر در جهت حل معضلات اهالی رسانه نیاز به قانون باشد، کمیسیون فرهنگی مجلس می تواند کمک های لازم را ارئه کند و در صورت ارائه لایحه از سوی دولت در این زمینه و یا ارائه طرح از سوی خود کمیسیون، اقدام کند. وی با اشاره به سیاست های حمایتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از قشر رسانه افزود: حمایت از اهالی رسانه در این دوره بیشتر شده است و مجلس هم آمادگی برای کمک دارد.
2- رئیس ستاد بازسازی عتبات عالیات در گفتگو با فارس:
فروش خشتهای طلایی گنبد جدید امامحسین(ع) به مردم
حسن پلارک: قرار است گنبد امام حسین(ع) 7 متر مرتفع شود و هم اکنون این گنبد در کرمان ساخته شده است. ما هر خشت طلای این گنبد را با قیمت 2 میلیون و 150 هزار تومان به مردم میفروشیم. به این ترتیب که مردم میتوانند به دفاتر ستاد بازسازی عتبات عالیات استان خود مراجعه کنند و فیش واریزی خود را به آنها ارائه کنند، پس از یک هفته سند و شماره آن خشت به همراه لوح افتخار برای آن فرد ارسال میشود. پس از آن، خشت خریداری شده روی گنبد جدید نصب میشود. این گنبد 23 هزار خشت دارد. امیدواریم تا پایان سال 95 این گنبد نصب شود. ما دنبال این هستیم که شرایط اهدای نذورات مردم را تسهیل کنیم ما بیشترین دریافتیهایمان از طریق پیامک تلفنی بوده است. اما باید درباره مقدار کمکهای مردم اطلاعرسانی کنیم تا کاسب کارانه بودن این کار از بین برود.
* اقتصادی
1- عضو کمیسیون بودجه مجلس در گفتگو با فارس:
تصویب لایحه بودجه 95 به سال آینده موکول شد
جعفر قادری: با توجه به شرایط کنونی و پیش رو بودن انتخابات، امکان تصویب بودجه سال 95 وجود ندارد، بنابراین بررسی لایحه بودجه بعد از انتخابات مجلس شروع خواهد شد. اینکه دولت در برابر این موضوع مقاومت میکند، درست نیست و باید طبق قانون عمل شود، تا پایان سال نیز میتوان بودجه دو دوازدهم را تصویب کرد. قیمت هر بشکه 40 دلار با توجه به شرایط کنونی که قیمت نفت کمتر از 27 دلار است، منطقی نیست و باید راجع آن بحث و بررسی بیشتر صورت گیرد. وی در مورد سهم صندوق توسعه ملی از منابع نفتی در سال آینده هم گفت: دولت برای سال آینده سهم این صندوق را 20 درصد پیش بینی کرده، در حالی که سیاستهای کلی برنامه ششم و سهم حداقل 30 درصدی صندوق حداقل از منابع نفتی صراحت دارد عملا در این موضوع بر خلاف سیاستهای ابلاغی عمل شده که جای تامل و بررسی دارد.
2- استاد اقتصاد در گفتگو با نسیم آنلاین:
جلوی واردات را بعد از برجام بگیرید
علی اکبر مهرابی: یکی از راههای اقتصاد مقاومتی این است که پنجره واردات، حساب شده باز شود. نگرانی من برای اجرای اقتصاد مقاومتی این است که درهای واردات را باز گذاشته باشیم. این هشدار به خصوص بعد از برجام، نگرانی ها را بیشتر می کند، امروز خارجی ها به ایران زیاد رفت و آمد دارند، و این مسئله می تواند در صورت عدم کنترل، خطرناک باشد. بنابراین توصیه من این است که درهای واردات را بعد از برجام ببندید. متاسفانه به نظر میرسد تیم اقتصادی دولت نگاه به بیرون دارند. یعنی راه موفقیت اقتصاد ما، را در گسترش رابطه با دنیا می ببنند. اما اگر نگاه دولتمردان به داخل باشند به سمت کشف مستعدین داخلی می روند. ستاد اقتصاد مقاومتی باید قادر باشد، تمام ارکان اقتصاد کشور را از وزارتخانه ها گرفته تا واحدهای تولیدی به سمت درون زایی سوق دهد.
* انتخابات
کارشناس مسائل اقتصادی در گفتگو با فرارو:
ماهیت پول های کثیف شامل رانت های اقتصادی و فعالیت های اقتصادی زیرزمینی می شود
مهدی پازوکی: بخشی از این فساد به نظام قانونی کشور برمی گردد که اگر قانون کارآمد وجود داشته باشد، مانع رانت های اقتصادی و اقتصاد زیرزمینی شده و نقش بسزایی در توسعه کشور خواهد داشت. طبق بررسی ما حقوق یک نماینده مجلس در 4 سال دوره نمایندگی حدودا 500 میلیون تومان می شود، در حالی که برخی از کاندیداها در یک حوزه انتخابیه کوچک بیش از 2 میلیارد تومان هزینه می کنند که خود این کار نشانه فساد است. اگر شفافیت و احزاب قانونی در کشور وجود داشته باشند بروز فساد اقتصادی را می توان کنترل کرد؛ چراکه اساسا در ایران افراد هر چه ناشناخته تر باشند و در خفا کار کنند کسی کاری با آنها نخواهد داشت.
* اجتماعی
عضو انجمن جامعه شناسی ایران در گفتگو با فرارو:
بودجه برای درمان یا پیشگیری؛ مسأله این است!
مزدک دانشور: اگر طرحی برای تحول سلامت افراد اجرا میشود، باید رفاه بدنی، روانی و اجتماعی انسانهای آن جامعه نیز هدف گرفتهشود. تخصیص بودجه کلان به طرح تحول سلامت فقط درمان را هدف گرفته است. این شیوه تخصیص بودجه و تأکید بر امر درمان نه تنها بهبودی از بیماری را در بلند مدت تأمین نمیکند بلکه چاه ویلی خواهد بود که منابع را میبلعد و بازتوزیع ثروت را به نفع قشری فرادست تضمین میکند. با وجود طرح تحول سلامت فرد در بیمارستانهای دولتی با هزینه اندکی درمان میشود (سخنی از کیفیت درمان، کیفیت برخورد با بیماران، کیفیت رسیدگی و امکانات زیربنایی و حتی کنترل عفونت و تمیزی آنها نمیکنیم و آن را در بهترین حالت خود! در نظر میگیریم) سپس به خانه بر میگردد. عوامل همبسته همچنان او را در محاصره خود دارد: استرسهای روزمره، غذاهای ناسالم پر از روغن پالم، نمک و ترکیبات سمی، هوای ناسالم و گاه بسیار ناسالم هوای شهرهای بزرگ، تشعشعات مختلف در اتمسفر شهری، کم تحرکی و کار یکنواخت، عدم مشارکت در سرنوشت اجتماعی افسردگی و انفعال و ... .
/ کد: 6036
**********
آنچه می خوانید خلاصه ای موضوعی از دیدگاه های ارائه شده در گفتگوهای برگزیده است.