محور عبری و عربی ضد جریان مقاومت به سبب وابستگی بنیادین به آمریکا، نگرانی های آشکاری بابت ثبات، تداوم، توقف یا دگرگونی سیاست خارجی این کشور در قبال متحدان یا دشمنان منطقه ای دارد.
به گزارش سرویس پژوهش خبرگزاری صدا وسیما: انتخاب رئیس جمهوری که برای چهار سال در آمریکا قدرت را به دست میگیرد، دههها است که برای کشورها و حکومت های بسیاری در سراسر جهان اهمیت داشته است؛ اما این اهمیت، برای آن دسته از نظام های سیاسی که بقا، ثبات و امنیت خود را به ساکنین موقت کاخ سفید پیوند زده اند، طبیعتاً چند برابر و توأم با نگرانی است؛ در غرب آسیا نمونه های روشنی از این دسته از کشورها وجود دارند.
کشورهایی که هم متحد استراتژیک آمریکا محسوب می شوند و در پیشبرد سیاست های منطقه ای آمریکا نقش اساسی ایفا می کنند، و هم در ابعاد سیاسی، اقتصادی، نظامی و امنیتی، وابستگی شدیدی به آمریکا دارند. رژیم صهیونیستی، عربستان سعودی، امارات متحده عربی و بحرین، از عمده ترین نمونه های واحدهای سیاسی مذکور هستند که ما به اختصار آنها را «محور عبری و عربی » می خوانیم.
محور عبری و عربی ضد جریان مقاومت به سبب وابستگی بنیادین به آمریکا، نگرانی های آشکاری بابت ثبات، تداوم، توقف یا دگرگونی سیاست خارجی این کشور در قبال متحدان یا دشمنان منطقه ای دارد؛ ما در پژوهش حاضر این نگرانی ها را مرور و دیدگاه های محور عبری و عربی ضدمقاومت را درخصوص انتخابات سوم نوامبر آمریکا بررسی کرده ایم.
در بخش نخست این نوشتار ضمن ارائه تعریف موجزی از محور مقاومت و محور ضد مقاومت، مواضع رژیم صهیونیستی را پیرامون انتخابات پیش رو در آمریکا بررسی کرده و دریافته ایم که این رژیم به کدامیک از دو رقیب انتخاباتی تمایل دارد و این تمایل ناظر بر چه سوابق و دلایلی است.
در بخش دوم نیز رویکرد کشورهای عرب عضو محور ضدمقاومت به دو کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری آمریکا مطالعه و مشخص شده که این مجموعه، خواهان پیروزی کدامیک از دو کاندیدای حاضر در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا هستند و دلیل این خواست و گرایش چیست.
این پژوهش به روش اسنادی به انجام رسیده و اطلاعات آن از مقالات، تحلیل ها و دیدگاه های کارشناسان، پژوهش های پیشین، گزارش ها و خبرهای مندرج در روزنامه های رسمی و پایگاه های خبری تحلیلی معتبر داخلی و خارجی برگرفته شده است.
متن کامل این مطلب در اینجا قابل دریافت است
پژوهشگر:مرجان شریف زاده