نقش پول در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا
نوشتار پیش رو، به بررسی هزینههای انتخاباتی و نقش پول در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا میپردازد.
به گزارش سرویس پژوهش خبرگزاری صدا وسیما: انتخابات ریاستجمهوری آمریکا تاکنون با مباحث زیادی آمیخته شده است و تحلیلگران از زوایای گوناگون به زوایای پیدا و پنهان این مباحث پرداختهاند. یکی از جنجالیترین مباحث این انتخابات تامین منابع مالی کاندیداهای دموکرات و جمهوری خواه از سوی افراد سرشناس و ثروتمند و شرکتهای بزرگ چند ملیتی است.
توانایی فراهم کردن سرمایه لازم را میتوان مهمترین شرط پیروزی در انتخابات آمریکا دانست. انتخابات آمریکا، به علت وسعت این کشور و مدت طولانی رقابت نامزدها با یکدیگر به عنوان گرانترین انتخابات در سراسر دنیا شناخته میشود.
یک بررسی ساده نشان میدهد نتایج انتخابات آمریکا به شکل انکار ناپذیری آلوده به دلارهای خرج شده در طول رقابتهای انتخاباتی است و آنچه در نهایت تعیین کننده است نه دیدگاه واقعی اکثریت، بلکه ریخت و پاشهایی است که مردم را تحت تاثیر قرار میدهد و در نهایت فرد مورد نظر سرمایه داران بزرگ و شرکتهای بزرگ چند ملیتی به مقام رئیس جمهوری آمریکا میرسد.
آمریکا شاید تنها کشور جهان است که هیچ محدودیت قانونی در زمینه خرج ثروت شخصی برای کارزارهای انتخاباتی وضع نکرده است.
ده سال پیش بود که دیوان عالی این کشور در یکی از جنجالیترین تصمیمهای تاریخ آمریکا حکم داد که هرگونه ایجاد محدودیت در زمینه هزینه کردن در انتخابات خلاف اصل آزادی بیان است.
کارزار انتخاباتی باراک اوباما در سال ۲۰۰۸ بیش از هر نامزد دیگری در تاریخ انتخابات ریاست جمهوریِ آمریکا کمک مالی گرفت و پول خرج کرد و نهایتا پیروز شد.
هشت سال بعد دونالد ترامپ علاوه بر هزینههای سرسام آور حزبی، شصت و شش میلیون و یکصد هزار دلار از ثروت شخصیاش را در کارزار انتخابات ریاست جمهوری خرج کرد و او هم به نتیجه دلخواهش رسید.
حالا پس از چهار سال دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا شهریور ماه گذشته اعلام کرد مایل است یکصد میلیون دلار از پول خودش را برای کمپین انتخاباتی خود هزینه کند.
نوشتار پیش رو، به بررسی هزینههای انتخاباتی و نقش پول در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا میپردازد.