به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري صدا و سيما به نقل از خبرگزاري فرانسه، از سرگیری دور جدید تنش میان چین و آمریکا و موج دوم شیوع «ویروس کرونای جدید» موسوم به ویروس کووید- ۱۹ (Covid-۱۹)، در کاهش قیمت نفت در بازار جهانی تاثیر داشته است.
در پایان معاملات روز کاری لندن، بهای نفت خام سبک برنت (دریای شمال)، که از آن به عنوان یکی از مهمترین مراجع قیمت گذاری نفت داد و ستد شده در بازار اروپا استفاده میشود برای تحویل در ماه اکتبر با ۷۳ صدم درصد کاهش نسبت به پایان معاملات روز کاری پیشین، به ۴۴ دلار و ۷۶ سنت رسید.
در معاملات الکترونیک بازار نیویورک هم بهای هر بشکه نفت خام سبک و شیرین (وست تگزاس اینترمدییت)، برای تحویل در ماه سپتامبر با ۸۶ صدم درصد کاهش نسبت به پایان معاملات روز کاری پیشین، به ۴۱ دلار و ۵۹ سنت رسید.
این در حالی است که قیمت دو شاخص عمده نفتی جهان، یعنی نفت خام سبک و شیرین شاخص نیویورک و نفت خام سبک برنت دریای شمال ، در پایان معاملات روز گذشته به ترتیب به ۴۳ دلار و ۴۶ دلار نیز رسیده بود.
اوژن واینبرگ، کارشناس بخش کارگزاری امور مالی و خدمات مشاوره سرمایهای کومرتسبانک آلمان، در تحلیل نوسانات معاملات امروز گفت: بازار نفت به نظر هر روز تغییر مسیر میدهد.
این کارشناس افزود: کارگزاران و سرمایه گذاران بازار نفتی با توجه به از سرگیری دور جدید تنش میان چین و آمریکا در معاملات و پیش بینی سمت و سوی این بازار جانب احتیاط را در پیش گرفته اند.
دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا، روز پنجشنبه دستور ممنوعیت هرگونه معامله شهروندان آمریکایی با بیت دانس، مادر شرکت چینی اپلیکشن تیک تاک و وی چت شبکه اجتماعی متعلق به شرکت تنسنت چین امضاء کرد.
چین نیز در پاسخ این اقدام دولت آمریکا را سو استفاده سیاسی دانست و اعلام کرد پاسخ مناسبی به آمریکا خواهد داد.
از سوی دیگر کارگزاران و سرمایه گذاران بازار نفتی نگران شیوع بیماری کرونا نیز هستند که اکنون آمریکا، بزرگترین مصرف کننده نفت در جهان، را به شدت درگیر کرده است.
بر اساس آمار و ارقامی که دانشگاه جانز هاپکینز Johns Hopkins منتشر کرده است طی ۲۴ ساعت گذشته دو هزار و ۶۰ نفر دیگر در آمریکا جان خود را به علت ابتلا به ویروس کووید-۱۹، از دست دادند.
روند افزایشی ابتلا به ویروس کووید-۱۹، در آمریکا از سه ماه پیش تاکنون ادامه دارد.
شمار مرگ و میرهای ناشی از ابتلا به بیماری کرونا، در آمریکا نیز تاکنون به ۱۶۰ هزار نفر رسیده است. آمریکا از نظر شمار مبتلایان به ویروس کووید-۱۹ و شمار مرگ و میرهای ناشی از ابتلا به بیماری کرونا، در جایگاه نخست جهان و بعد از آن برزیل قرار دارد.