بولتن حاضر تلاش دارد مهمترين چالش هاي داخلي و خارجي دولت جديد آمريکا را دربازه زماني هفتگي، رصد و در چارچوب موضوعي دسته بندي و در اختيار پژوهشگران و برنامهسازان اين حوزه قرار دهد.
چکیده مطلب:
« واکنش های متعدد فعالان سیاسی آمریکا از جناح های مختلف به تصمیم اخیر ترامپ برای خارج ساختن نیروهای نظامی آمریکا از مرز سوریه و ترکیه و افزایش نارضایتی افکار عمومی از ترامپ » بهانههای خبری رسانهها، دربازه زمانی بیست و یکم تا بیست و هفتم مهرماه جاری در خصوص اوضاع داخلی آمریکا در دو حوزه سیاسی و اجتماعی است. البته با مراجعه به نمودارها کاملا مشخص است که حجم خیلی بیشتر تبلیغات رسانه ای اختصاص دارد به حوزه سیاسی به گونه ای که 80 درصد از حجم کلی تبلیغات را به خود اختصاص داده است. بر این اساس سوزان رایس مشاور امنیت ملی پیشین آمریکا، نانسی پلوسی رئیس مجلس نمایندگان آمریکا، کریس کانز از اعضای دموکرات کمیته روابط خارجی سنای آمریکا و میت رامنی سناتور جمهوری خواه در این باره اظهارات تند و انتقادی کردند. اما طرح استیضاح ترامپ که در چند روز گذشته به شدت به خبر اول رسانه های آمریکا تبدیل شده و در نتیجه بقیه موضوعات حتی حوزه های دیگر را تحت الشعاع خود قرار داده بود این هفته نیز البته با شدت کمتری بازتاب یافت. در این خصوص رسانه ها از افزایش نارضایتی افکار عمومی از ترامپ در پی افشاگری سفیر سابق آمریکا در اوکراین خبر دادند.
در بخش بعدی که مربوط بود به حوزه مناسبات خارجی آمریکاست، خبرها منحصر بود به مناسبات چالشی واشنگتن با مسکو و در نتیجه دیگر حوزه ها ( مناسبات چالشی واشنگتن با پکن و پیونگ یانگ ) فاقد خبر بودند. بر این اساس در این بخش رسانه ها اظهارات پوتین رئیس جمهور روسیه را بازتاب دادند که وی صراحتا رفتارهای ترامپ را عامل تشدید تنش در مناسبات واشنگتن – مسکو معرفی کرد.
بر این اساس به چند نکته اشاره می شود؛
1ـ جدی شدن استیضاح ترامپ باعث شده بیشتر فعالان سیاسی از جناح های مختلف در این خصوص واکنش نشان داده و در نتیجه این موضوع برای روزها و هفته های متوالی در صدر خبرها جا خوش کند.
2- تصمیم اخیر ترامپ برای خارج ساختن نیروهای نظامی آمریکا از مرز سوریه و ترکیه واکنش های انتقادی داخلی و حتی هم پیمانان خارجی ترامپ را در پی داشته است . در وهله اول به نظر می رسد که این انتقادات به شخص ترامپ و ناپختگی سیاسی وی مربوط می شود ولی توجه بیشتر نشانگر این نکته است که علت انتقادات یادشده این است که این تصمیم ترامپ فرصت مناسب را به روسیه و ایران داده که جایگاه خود را در سوریه ارتقا ببخشند. در حقیقت این انتقادات نشان از میزانی دشمنی با ایران است تا موضوعی دیگر. نکته دیگر این که به اعتقاد برخی کارشناسان، ترامپ برای وارد آوردن فشار بیشتر به محور مقاومت درحال جابجایی نیروهای خود و تلاش برای بهره گیری بیشتر و نوین از عناصر ضد شیعی در منطقه است.
پژوهش خبری صدا وسیما: سابقه دشمنی ایالات متحده آمریکا با جمهوری اسلامی به هفته های نخستین پیروزی انقلاب اسلامی باز میگردد. این دشمنی ممکن است دچار فراز و فرود شده باشد اما به گواهی تاریخ هرگز در اصل و اساس خود دستخوش کوچکترین تغییری نشده است.
واقعیت این است که انتخاب دونالد ترامپ به عنوان رئیس جمهوری آمریکا هر چند در وهله نخست حزب جمهوریخواه آمریکا را تقویت می کند اما شواهد دال بر این است حضور ترامپ در کاخ سفید دو پیامد خیلی مهم و آشکار را در پی داشته اول افزایش میزان اختلافات سیاسی دوم ورود ایالات متحده به دوره انزواطلبی(و خروج از پیمان های چند جانبه ).
بولتن حاضر تلاش دارد مهمترین تبلیغات رسانه ای و حوادث مربوط به اوضاع داخلی آمریکا و همچنین مناسبات چالشی خارجی آمریکا را در بخش های مجزا و به شکل کاملا مستند و دقیق دربازه زمانی هفتگی، رصد و در چارچوب موضوعی دسته بندی و در اختیار پژوهشگران و برنامهسازان این حوزه قرار دهد.