بولتن حاضر تلاش دارد مهمترین چالش های داخلی و خارجی دولت جدید آمریکا را در بازه زمانی هفتگی، رصد و در چارچوب موضوعی دسته بندی کند و در اختیار پژوهشگران و برنامهسازان این حوزه قرار دهد.
پژوهش خبری صدا وسیما: سابقه دشمنی ایالات متحده آمریکا با جمهوری اسلامی به هفته های نخستین پیروزی انقلاب اسلامی باز میگردد. این دشمنی ممکن است دچار فراز و فرود شده باشد اما به گواهی تاریخ هرگز در اصل و اساس خود دستخوش کوچکترین تغییری نشده است بلکه گذشت زمان بارها اثبات کرده که دشمنی کاخ سفید با ایران اسلامی روز به روز سخت تر و همه جانبه تر شده است.
واقعیت این است که انتخاب دونالدترامپ به عنوان رئیس جمهور آمریکا بیش از آنکه موجب تقویت حزب جمهوریخواه آمریکا شود گسترش اختلافات را در جامعه آمریکا در پی داشته است.. جالب است که اختلافات یادشده ، که هر روزه موارد متعددی از آن گزارش می شود، مختص دو حزب رقیب جمهوریخواه و دموکرات نیست بلکه یکی از پیامدهای پیروزی ترامپ اوج گرفتن اختلافات داخلی در حزب جمهوریخواه است..
بولتن حاضر تلاش دارد مهمترین تبلیغات رسانه ای مقامات آمریکایی در خصوص مهمترین چالش های داخلی و خارجی دولت جدید آمریکا را دربازه زمانی هفتگی، رصد و در چارچوب موضوعی دسته بندی و در اختیار پژوهشگران و برنامهسازان این حوزه قرار دهد.
جمع بندي
در زمینه رصد اوضاع آمریکا ؛ تداوم اختلافات سیاسی میان شخصیت های مختلف آمریکایی و ترامپ به بهانه هایی همچون واکنش های مختلف مقامات آمریکایی به اتهامات وارده به مایکل فلین ، مخالفت بخش عمدهای از شهروندان آمریکایی با تصمیم اخیر ترامپ در خصوص قدس شریف و اختلافات ترامپ و تیلرسون و ادامه رسیدگی ها به اتهامات مربوط به دخالت روسیه در انتخابات آمریکا و اما در خصوص معضلات اقتصادی ؛ تداوم اختلافات بر سرطرح های مالیاتی جدید یگانه بهانه تبلیغاتی رسانه ها را در این باره به خود اختصاص داد.
در زمینه چالش های خارجی آمريکا همچون چند هفته اخیر که بحران شبه جزیره کره در صدر تبلیغات رسانه ای قرار داشت دربازه زمانی یادشده نیز تمرکز بر نمونه های یاد شده ادامه پیدا کرد. البته مناسبات چالشی واشنگتن – مسکو رتبه دوم را به خود اختصاص داد.
در زمینه اوضاع داخلي آمريکا در زمينه مباحث اقتصادی، رسانه ها از تداوم اختلافات بر سر طرحهای مالیاتی جدید و تداوم کشمکش در این خصوص خبر دادند. به گزارش خبرگزاری ها «برنی سندرز» در صفحه توئیتر خود تصویب طرح مالیاتی ترامپ را به زیان شهروندان عادی آمریکایی توصیف کرد و افزود: تصویب طرح کاهش مالیاتها یکی از سرقتهای بزرگ در تاریخ آمریکا است و جمهوریخواهان مشغول غارت خزانهداری آمریکا هستند. وقتی که مورخان به تاریخ اول دسامبر 2017 (رأی گیری در سنای آمریکا درباره طرح کاهش مالیات ها) برگردند، پی خواهند برد که این یکی از سرقت های بزرگ در تاریخ ایالات متحده است، زیرا جمهوریخواهان در حال غارت خزانهداری هستند. (خبرگزاری صدا و سیما 11/ 09/ 96) سندرز هفته پیش برنامه مالیاتی ترامپ را تنها به نفع ثروتمندان دانسته بود.[1]
مارک وارنر، معاون کمیته ی اطلاعاتی مجلس سنای آمریکا نیز از وجود اختلاف عمیق نمایندگان حزب دموکرات و حزب جمهوریخواه بر سر طرح اصلاح قانون مالیاتی و تصویب این طرح خبرداد و افزود : روز جمعه ( یک روز پیش از تصویب طرح) بدترین روزی بود که در جایگاه سناتور تجربه کردم.(خبرگزاری صدا و سیما 11/ 09/ 96)
در بخش سیاست خارجیِ ترامپ ، این هفته نیز همانند بیشتر هفته های اخیر که موضوع بحران شبه جزیره کره در صدر خبرها بود ، مناسبات چالشی واشنگتن – پیونگ یانگ در رتبه اول و مناسبات چالشی واشنگتن – مسکو در مرحله بعدی قرار داشت. البته علت چالشی بودن مناسبات واشنگتن – مسکو فراتر از موضوعات اختصاصی این دو است و دلایل دیگری غیر از سیاست واشنگتن در قبال کره شمالی مربوط میشود که مناسبات پیشروی واشنگتن مسکو را تیره و تار کرده از جمله: رسانهها اعلام کردند: «سرگئی ریابکوف» معاون وزارت خارجه روسیه میگوید که این کشور احتمال میدهد واشنگتن تحریمهای جدیدی را علیه مسکو وضع کند و این امر میتواند رابطه ۲ کشور را در اوایل سال ۲۰۱۸ میلادی با چالشهای تازهای مواجه سازد.، این احتمال وجود دارد که واشنگتن در آستانه انتخابات ریاست جمهوری روسیه که سال میلادی آینده برگزار میشود، به اقدامات مخرب جدیدی روی بیاورد.(خبرگزاری مهر14/ 09/ 96)
[1] - اصلاحات مالیاتی ترامپ در راستای حمایت از میلیاردرها و رایدهندگان جمهوریخواه است و ادعاهای وی درباره این که دموکراتها با وی همراه هستند، کاملا «یاوه گویی است». ما شاهد آن بودیم که میلیاردرها، میلیونها دلار کمک به پویش انتخاباتی جمهوریخواهان کردند و اکنون زمان آن رسیده است تا آنها به این کمکها پاسخ دهند. این برنامه مالیاتی فقط ارائه دادن 50 درصد از سود مالیاتی به یک درصد ثروتمند آمریکا است و در انتهای سال دهم این برنامه، ما شاهد آن خواهیم بود که در عمل 50 درصد از طبقه متوسط مجبور شده تا مالیات بیشتری پرداخت کنند. این طرح مالیاتی به شکل احمقانه و غیرمنطقی میخواهد مالیات دریافتی دولت بر مردم را به میزان 269 میلیارد کاهش دهد و آنهم نه برای یک درصد پردرآمد جامعه، بلکه برای دو دهم از آن یک درصد، که در نتیجه شامل تعداد انگشت شماری از خانوادههای ثروتمند در این کشور می شود، مانند خانواده والدن و برادران کولت و خانوادههایی شبیه به آنها.( خبرگزاری صداوسیما28/ 08/ 96)
پژوهش خبری // پژوهشگر: مرتضی هوشیار