پخش زنده
امروز: -
بولتن حاضر تلاش دارد مهمترین چالش های داخلی و خارجی دولت جدید آمریکا را در بازه زمانی هفتگی، رصد و در چارچوب موضوعی دسته بندی کند و در اختیار پژوهشگران و برنامهسازان این حوزه قرار دهد.
پژوهش خبری صدا وسیما: سابقه دشمنی ایالات متحده آمریکا با جمهوری اسلامی به هفته های نخستین پیروزی انقلاب اسلامی باز میگردد. این دشمنی ممکن است دچار فراز و فرود شده باشد اما به گواهی تاریخ هرگز در اصل و اساس خود دستخوش کوچکترین تغییری نشده است بلکه گذشت زمان بارها اثبات کرده که دشمنی کاخ سفید با ایران اسلامی روز به روز سخت تر و همه جانبه تر شده است.
واقعیت این است که انتخاب دونالدترامپ به عنوان رئیس جمهور آمریکا بیش از آنکه موجب تقویت حزب جمهوریخواه آمریکا شود گسترش اختلافات را در جامعه آمریکا در پی داشته است.. جالب است که اختلافات یادشده ، که هر روزه موارد متعددی از آن گزارش می شود، مختص دو حزب رقیب جمهوریخواه و دموکرات نیست بلکه یکی از پیامدهای پیروزی ترامپ اوج گرفتن اختلافات داخلی در حزب جمهوریخواه است..
بولتن حاضر تلاش دارد مهمترین تبلیغات رسانه ای مقامات آمریکایی در خصوص مهمترین چالش های داخلی و خارجی دولت جدید آمریکا را دربازه زمانی هفتگی، رصد و در چارچوب موضوعی دسته بندی و در اختیار پژوهشگران و برنامهسازان این حوزه قرار دهد.
نتیجه گیری:
در زمینه رصد اوضاع آمریکا ؛ تداوم بلکه گسترش اختلافات سیاسی میان شخصیت های مختلف آمریکایی و ترامپ به بهانه هایی همچون سیاست کاخ سفید درباره برجام و چگونگی برون رفت از بحران شبه جزیره کره و اتهامات تبانی مقامات مسکو و ترامپ در خصوص انتخابات ریاست جمهوری آمریکا بیشترین حجم نمونه های تبلیغی را شامل می شود. در ادامه و در بخش اجتماعی ؛ تداوم اختلافات بر سر طرح های بهداشت و درمان و ادامه کشمکش ها در این خصوص را شاهد هستیم . در خصوص چالش های خارجی برخلاف چند هفته اخیر که بحران شبه جزیره کره در صدر تبلیغات رسانه ای قرار داشت در بازه زمانی یادشده مناسبات چالشی واشنگتن – مسکو رتبه اول را به خود اختصاص داده. در ادامه ، مناسبات چالشی واشنگتن با پیونگ یانگ و البته با پکن به ترتیب در رتبه های دوم و سوم انعکاس یافته است.
در خصوص رصد اوضاع داخلی آمریکا باید گفت ؛ شواهد زیادی نشان از تداوم بلکه گسترش اختلافات سیاسی در جامعه آمریکا دارد. این اختلافات با آمدن ترامپ و سیاست های چالش برانگیزش به شدت افزایش یافته. بهانه های مختلفی این اختلافات را دامن میزند علاوه بر اختلاف نظر بر سر چگونگی برون رفت از بحران کره شمالی و همچنین تبانی احتمالی ترامپ و روسیه در پیروزی در انتخابات آمریکا ؛ پرونده معروف به « منفورت » جدیدترین بهانه برای کشمکش سیاسی در فضای سیاسی آمریکا است.
براین اساس رسانه ها از شدت گرفتن دوباره اختلاف دموکراتها با ترامپ بر سر کره شمالی خبر داده و گزارش کردند: در پی افزایش نگرانی ها از عدم موفقیت دولت کنونی آمریکا برای گفتگو با مقامات پیونگ یانگ، اعضای دموکرات کنگره آمریکا طرحی را به کنگره ارائه کردهاند که هدف اصلی آن، ممانعت از حمله پیش دستانه دولت «دونالد ترامپ» به کره شمالی است. این طرح با نام «عدم حمله غیرقانونی به کره شمالی» دومین تلاش قانونگذاران آمریکا برای مهار قدرت ترامپ از راهاندازی جنگی یکجانبه است.( خبرگزاری مهر 05/ 08/ 96 ) در ادامه «پل رایان» رئیس مجلس نمایندگان آمریکا نیز بر مفتوح بودن پرونده تبانی احتمالی ترامپ با سران روسیه تاکید کرد براین اساس رسانه ها از گسترش دامنه اختلافات جمهوریخواهان و دموکرات ها خبر داده و افزودند: اختلافات یا به عبارت بهتر دعوای میان دو حزب سنتی آمریکا از روز گذشته و پس از اعلام جرم علیه « پل منفورت» رئیس ستاد انتخاباتی دونالد ترامپ و «ریک گیتس» شریک تجاری وی، و اقدام منفورت در تسلیم خود به اف بی آی وارد فاز جدیدی شده است.ادعانامه علیه این دو نفر که براساس آن به «توطئه علیه ایالات متحده» متهم شدهاند، تماس های آن دو با سیاستمداران طرفدار روسیه در اوکراین بین سال های ۲۰۰۶ و ۲۰۱۵ را بررسی میکند.(خبرگزاری مهر 09/ 08/ 96)
در زمینه اجتماعی رسانه ها از تداوم اختلافات بر سر طرح های درمانی و تداوم کشمکش در این خصوص خبر دادند. به گزارش خبرگزاری ها «برنی سندرز» در توییتر (در مورد اجرایی شدن قانون جدید بودجه آمریکا ) نوشت : در نتیجه قانون بودجه جدید این کشور میلیون ها نفر از مراقبتهای بهداشتی محروم خواهند شد و هزاران نفر به علت کاهش مالیات میلیاردرها، جان خود را از دست خواهند داد.(خبرگزاری مهر 05/ 08/ 96) پیش از این نیز رسانه ها بارها از وجود اختلافات و اعتراضات مردمی گسترده به بهانه تغییرات تحمیلی ترامپ در بیمه درمانی شهروندان آمریکایی خبر داده بودند.
در بخش سیاست خارجیِ ترامپ ، این هفته برخلاف هفته های اخیر که موضوع بحران شبه جزیره کره در صدر خبرها بود ، مناسبات چالشی واشنگتن – مسکو به صدرخبرها آمده. در هفته های اخیر موضوعات چالشی متعددی در مناسبات واشنگتن - مسکو رخ داده که حجم نمونه های تبلیغات رسانه ای مربوط به واشنگتن - مسکو را افزایش داده برای مثال : «آناتولی آنتونوف» » سفیر روسیه در آمریکا با تاکید بر اختلاف نظر مسکو و واشنگتن بر سر برجام اعلام کرد: روسیه انتظار دارد آمریکا در برخورد با توافق هستهای ایران سنجیده عمل کند. به باور روسیه این طرح نوعی مصالحه است. مسلما هر یک از طرفین مایل است تغییراتی در آن بوجود آورد حال آنکه این طرح مصالحهای است که بعد از مذاکرات طولانی به دست آمده و انتظار داریم آمریکا نسبت به این مسئله سنجیده عمل کند. دوست نداریم هیچگونه مانع یا توقفی در اجرای این توافق به وجود بیاید. ( خبرگزاری مهر 06/ 08/ 96)
و اما رسانه ها میزان اختلاف نظر روسیه با آمریکا بر سر برجام را بیش از این یعنی عمیق توصیف کردند به طوری که «سرگئی ریابکوف» معاون وزیر امور خارجه روسیه ؛ مسکو را مخالف برداشت واشنگتن از بند T برجام معرفی کرد. بنا به گزارش رسانه ها ؛ برجام به آژانس بین المللی اتمی اجازه بازرسی نظامی از ایران را نمی دهد. ما به دقت اقدامات ایران درخصوص برجام را بررسی می کنیم. مجوز آژانس بین المللی انرژی اتمی تحت عنوان بند T که شامل تکنولوژی هایی است که میتواند برای ساخت یک بمب اتمی استفاده شود، از جمله شبیه ساز انفجار هسته ای توسط کامپیوتر است و اجازه بازرسی نظامی را به آژانس نمی دهد. مکانیزم خاصی برای گفتگو در مورد همه مسائل قابل بحث واختلافی در کمیسیون مشترک وجود دارد. بنابراین، اگر کسی در این مورد یا مسائل دیگر، ملاحظاتی درخصوص برجام داشته باشد، می توان آنها را مورد بحث قرار داد. (خبرگزاری مهر 10/ 08/ 96) میدانیم که بندT برجام یکی از اختلافی ترین بندهای توافق برجام است که معمولا میان ایران و غرب بر سر اختلاف تفسیر ارائه شده از آن اختلافات گستردهای را شاهد هستیم . حال روسیه در موضعگیری رسمی ، برداشت ایران از بند یاد شده را درست و قانونی اعلام کرده است.[1]
در پایان در خصوص نمونه های تبلیغاتی رسانه ها در خصوص مناسبات چالشی خارجی ترامپ ؛ مناسبات چالشی واشنگتن با پیونگ یانگ و پکن به ترتیب در رتبه های بعدی قرار گرفتند.
پژوهش خبری// پژوهشگر: مرتضی هوشیار
------------------------------
[1] - در بخش T از ضمیمه نخست برجام آمده، فعالیتهای زیر را برای ایران ممنوع کرده است:
طراحی، توسعه، ساخت، دستیابی و یا استفاده از مدل های کامپیوتری برای شبیه سازی وسایل انفجاری هسته ای.طراحی، توسعه، ساخت، دستیابی و یا استفاده از چاشنی های انفجاری چند نقطه که برای توسعه یک وسیله انفجاری هسته ای مناسب هستند مگر اینکه مقاصد غیر هسته ای بودن آن توسط کمیسیون مشترک تایید شده باشد وموضوع پایش باشد.
طراحی، توسعه، ساخت، دستیابی و یا استفاده از سیستم های تشخیص انفجار (دوربین های Streak ، دوربین های سرعت بالا و یا دوربینهای Flash x-ray) مناسب برای توسعه تجهیزات انفجار هسته ای مگر اینکه مقاصد غیر هسته ای بودن آن توسط کمیسیون مشترک تایید شده باشد و موضوع پایش باشد.
طراحی، توسعه، ساخت، دستیابی و یا استفاده از چشمه های نوترونی هدایت کننده انفجارات یا مواد خاص برای چشمه های نوترونی هدایت کننده انفجارات.