۱۴ ربیع الاول سالروز مرگ یزید بن معاویه
یزید بن معاویه، مجرم اصلی در فاجعه خونبار کربلا بود، او سه سال پس از این فاجعه در ۱۴ ربیع الاول سال ۶۴ هجری از دنیا رفت و با مرگش، حکومت ننگین خاندان ابوسفیان نیز پایان یافت.
به گزارش سرویس وبگردی خبرگزاری صدا و سیما، يزيد فرزند معاويه و ميسون بود. وى در سال ۶۴ هجرى قمرى در حالى كه به قولی 38 ساله بود به مرض ذات الجنب مبتلا شد و پس از سه سال و نُه ماه حكومت مرد.
جنایات یزید در مدت ۳سال حکومت
وى در سال اوّل حكومتش امام حسين(ع) و يارانش را در كربلا به شهادت رساند و در سال دوّم حكومتش، جنايت هولناك واقعه حرّه را انجام داد، و در سال سوّم مكه را محاصره نمود، و خانه خدا را با منجنيق خراب كرد.
او شارب الخمر، قمار باز، میمون باز، صاحب اشعار کفرآمیز و تارک الصلوه بود.
مرگ یزید بن معاویه
در سال ۶۴ ه در شب چهاردهم ربیعالاول یزید بن معاویه بن ابى سفیان در سن ۳۹ سالگى یا ۳۷ سالگى به درکات جحیم واصل شد.
اقوال دیگر در مرگ یزید دوازدهم و پانزدهم این ماه است.
مادر یزید میسون دختر بجدل کلبى است. او کسى است که غلام پدر خود را به خود متمکن ساخت و به یزید ملعون بارور شد.
از همینجاست که طبق فرمایش ائمه (ع) قاتل امام حسین (ع) ولد الزناست، که این کلام شامل شمر، عمر سعد، ابن زیاد و غیر آنها نیز میشود.
او شارب الخمر، قمار باز، میمون باز، ناکح با محارم، صاحب اشعار کفرآمیزو تارک الصلوه بود.
او بود که واقعه جانسوز کربلا را به وجود آورد و امام حسین (ع) و اهل بیت (ع) و اصحاب آن حضرت را به شهادت رساند و امام زین العابدین (ع) و عمه سادات زینب کبرى (ع) و دیگر علویات و فاطمیات را با آن وضع در کوچه و بازار به اسارت برد.
او بود که خانه خدا را خراب کرد و پرده کعبه را سوزاند. همچنین او بود که در واقعه حره در مدینه کشف ستر زنان مهاجر و انصار کرد و سه روز مال و جان و ناموس مردم را بر سربازان خود حلال کرد.
بعد از این ماجرا فرزندانى به هم رسیدند که پدر معینى نداشتند. بعد از آن قتل و غارتى در مدینه شد و حرمت حرم شریف نبوى هتک انجام شد و مردم را داخل حرم مطهر کشتند.
در علت مرگ او چند قول است: یکى اینکه به بلاى ناگهانى هلاک شده است. شیخ صدوق (رحمه الله) مىفرماید: یزید شب با حال مستى خوابید و صبح او را مرده یافتند در حالی که بدن او تغییر کرده، مثل آنکه قیر مالیده شده باشد. بدن نحسش را در باب الصغیر دمشق دفن کردند.
سایر اقوال درباره مرگ یزید
اقوال دیگر نیز در این زمینه نقل شده است که از اهمیت چندانی برخوردار نیست. شیخ عباس قمی مینویسد: «محل دفن وی محلی است به نام حواریین و در نقلی دیگر آورده است جنازهاش را به دمشق آوردند و در باب صغیر دفن کردند و قبرش اینک زبالهدان میباشد».
سن یزید زمان مرگ
منابع تاریخی سن او را هنگام هلاکت ۳۷،۳۹، ۳۵ سال ذکر کردهاند.
نظر اهل سنت درباره یزید
احمد بن حنبل و جماعتى از اهل سنت لعن یزید را تجویز کردهاند و عدهای از آنان معتقد به کفر یزید هستند و ابن جوزى کتابى بر رد یزید نوشته است.
در این روز زیارت امام حسین (ع) مناسب است.
منابع: کربلا، ویکی فقه، مشرق