پخش زنده
امروز: -
مدیر کل دامپزشکی مازندران از پرورش مرغ گوشتی نژاد آرین در برخی از واحدهای پرورش استان خبر داد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز مازندران، مدیر کل دامپزشکی مازندران گفت: به منظور تامین مرغ مصرفی مورد نیاز کشور و استان به برخی واحدهای گوشتی تا پایان امسال اجازه داده شد نسبت به تولید مرغ گوشتی با نژاد آرین اقدام کنند.
دکتر محمد حسن گلپایگانی افزود: دامپزشکی با همکاری نظام دامپزشکی استان پس از بازدید کارشناسی، بررسی و ارزیابی خطر برای واحدهای پرورش دامی اطراف اجازه جوجه ریزی نژاد آرین را صادر میکند.
او از انجمن همیاری کشتارگاههای استان خواست تا زمینه را برای بسته بندی مرغ گوشتی B+ فراهم کنند تا با معرفی این محصول به بازار، مرغ مصرفی مورد نیاز بازار نیز تامین شود.
دکتر گلپایگانی گفت: بر حسب گرید بندی کشتارگاههای صنعتی طیور استان توسط سازمان دامپزشکی کشور پیش از این گرید A+، A و B در مراکز عرضه در حال فروش بودند که مرغ گوشتی با نژاد آرین با ویژگی B+ عرضه خواهد شد.
نژاد مرغ آرین متعلق به ایران است ، پرورش نژاد مرغ آرین در ایران که تا اوایل دهه هفتاد حدود ۸۰ درصد گوشت مرغ بازار ایران را تامین میکرد، در سال ۱۳۷۱ با خرید یک سویه بنام "هیبرو" از خارج و با ورود نژادهای خارجی کاهش یافت.
مروری بر نژاد مرغ آرین
سال ۱۳۵۶ نقطه شروع حضور نژاد مرغ آرین در ایران است، البته بسیاری آن را به اشتباه سویه ایرانی میدانند. در آن زمان یک گله مرغ لاین نژاد آربوراکرز از امریکا به کشور وارد و در مرغداری در منطقه بوئین زهرا قزوین مستقر شد.
سپس در راستای حفظ این نژاد اصیل در سال ۱۳۶۲ طرح احداث مجتمع پرورش و اصلاح نژاد مرغ لاین در منطقه بابل کنار استان مازندران تدوین و تصویب شد. مجتمع مرغ لاین ایران با نام آرین به صورت رسمی از سال ۶۹ با ورود یک گله از نژاد هایبرو هلندی در یک هزار و ۱۳۷ هکتار از اراضی جنگلی شمال کشور (مازندران) راهاندازی شد و تا امروز مرغهای لاین، اجداد و مادر گوشتی و تخمگذار آرین در این مرکز نگهداری و تامین میشود.
با توجه به اینکه نسل جوجه یکروزه که برای تولید گوشت مرغ مورد استفاده قرار میگیرد، به ترتیب از مرغ مادر، اجداد و نهایتا مرغهای لاین گرفته میشود به همین سبب کشورهای محدودی در جهان صاحب علم و فناوری مرسوم به لاین در جهان هستند. هشت کشور «امریکا، انگلیس، هلند، برزیل، هند، المان، فرانسه و ایران» در جهان از توانایی فنی و علمی لازم برای تولید حفظ و تکثیر این موجود استراتژیک غذایی برخوردارند.