قارچ ، خوراکی کم کالری و پر خاصیت
قارچها یکی از مفیدترین محصولات غذایی هستند که انسانها میتوانند آنها را در رژیم غذایی خود قرار دهند. تحقیقات متعدد فواید بی شمار قارچ برای پوست، مو، سلامت بدن و ذهن را تایید کرده است.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما مرکز خوزستان ،
رئیس انجمن تغذیه خوزستان می گوید از اصلیترین دلایل مصرف قارچ
تامین ویتامین D ، مزه شبیه به گوشت ، غنی بودن از سلنیوم و کمک به کاهش وزن است .مجید محمدشاهی افزود : قارچها از جمله مواد غذایی هستند که خود اقدام به تولید ویتامین D میکنند و سرشار از این ویتامین هستند. ویتامین D برای سلامت بدن و نیز جذب کلسیم بسیاری ضروری است. گرچه بدن خود توانایی تولید ویتامین D را در معرض نور خورشید دارد، اما در فصول سرد سال که نور خورشید کم است و افراد از لباسهای بیشتری استفاده میکنند، نور کافی به بدن برای ساخت این ویتامین نمیرسد. از این رو، مصرف قارچ برای تامین ویتامین D توصیه میشود.
وی گفت : از آنجا که قارچ مزهای شبیه به گوشت دارد، میتواند یکی از جایگزینهای مناسب برای گوشت قرمز محسوب شود. بخصوص افرادی که دارای کلسترول بالا و بیماریهای زمینهای مانند نقرس هستند میتوانند قارچ را جایگزین گوشت کنند.
محمد شاهی ادامه داد : قارچها یکی از منابع غنی از سلنیوم هستند. این ماده معدنی شبیه به آنتی اکسیدان در بدن عمل کرده و از آسیب دیدن سلولها جلوگیری میکند. همچنین سلنیوم نقشی مهم در تقویت سیستم ایمنی بدن دارد.
وی با بیان اینکه قارچ دارای کالری بسیار پایینی است بطوری که ۵ عدد قارچ تنها ۲۰ کالری انرژی دارد گفت: همچنین مصرف قارچ میتواند باعث کاهش اشتها شود. تحقیقات نشان داده است افرادی که از قارچ به عنوان پیش غذا استفاده میکنند به میزان کمتری کالری از وعده غذایی دریافت میکنند.
محمدشاهی افزود : از دیگر فواید قارچ میتوان به ترکیب شدن مناسب آن با سایر مواد غذایی و به ویژه گوشت اشاره کرد. میتوانید برای کاهش مصرف گوشت خود، حجم قارچ بیشتری به آن اضافه کنید. با این کار، علاوه بر دریافت فواید بی شمار قارچ، میتوانید به کاهش وزن خود و نیز جلوگیری از مصرف بیش از حد گوشت کمک کنید.