پخش زنده
امروز: -
کارشناس مدیریت دارویی دانشگاه علوم پزشکی دزفول نسبت به خطر قارچهای سمی برای سلامتی انسان هشدار داد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما؛ مرکز خوزستان، الناز بهروز گفت: مصرف قارچهای خودرو و سمی سبب بروز عوارض نارسایی کبد، بستری شدن در بیمارستانها و در برخی موارد نیز منجر به مرگ میشوند، بطوریکه ۶ ماه اول امسال ۷۹۷ نفر از هموطنانمان به دلیل مسمومیت با قارچ سمی به بیمارستانها مراجعه کرده بودند.
وی این آمار را نشان دهنده تعداد بالای قربانیان و شایع بودن این مسمومیت در کشور دانست و افزود: شناسایی انواع خوراکی قارچ از انواع سمی فقط بر اساس خصوصیات ظاهری مانند؛ شکل، رنگ، بو، قوام و مزه کاری مشکل است و امکانپذیر نیست، بنابراین متخصصان و کارشناسان مجرب قارچ شناسی و گیاه شناسی میتوانند آنها را شناسایی و تفکیک کنند.
به گفته بهروز؛ برخی از روشها و معیارهای سنتی مثل تغییر رنگ قاشق نقره در اثر تماس با قارچ یا وجود حشرات در اطراف قارچ و محل رویش قارچ و همچنین مصرف آن به وسیله پرندگان و سایر جانوران اهلی و وحشی معیار علمی و صحیحی برای سمی نبودن این محصول نیست
کارشناس مدیریت دارویی دانشگاه علوم پزشکی دزفول میگوید: با توجه به موارد گفته شده باید از مصرف قارچهای خودرو به خصوص قارچهایی که در کنار تنه درختان، به ویژه درختان خشک میرویند و یا قارچهای فلهای که افراد بومی آنها را جمع آوری میکنند، خودداری کرد، زیرا برخی از سموم موجود در قارچهای سمی، مقاوم به گرما بوده و فرآیندهای آماده سازی غذا اعم از کباب کردن، آب پز کردن، سرخ کردن و بخار پز کردن قادر به تخریب کامل مواد سمی موجود در آن نیست.
وی بر تهیه قارچ از مراکز مجاز و در بسته بندیهای دارای مجوز خریداری و مصرف تاکید و عنوان کرد: در صورتیکه فردی قارچ سمی مصرف کرد، باید به سرعت به یک مرکز درمانی تخصصی مسمومیتها منتقل شود تا امکان درمان موفقیت آمیز را افزایش داد.
بیشتر بخوانید: گزارش نشدن موردی از ابتلا به مسمومیت با قارچ سمی در خوزستان
به گفته بهروز؛ هرگونه تأخیر در این امر سبب افزایش احتمال شکست درمان و حتی مرگ بیمار میشود و اگر باقیمانده قارچ مصرف شده به کادر پزشکی تحویل داده شود، درمان و نجات فرد مسموم موفقیت آمیزتر خواهد بود.